Greek-Turkish Relations
Updated at:

Επανέρχεται το σενάριο για τους S-400 στην Σμύρνη -Γιατί δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην πράξη

Από τον περασμένο Απρίλιο γράφαμε για τον διακαή πόθο κάποιων να μεταφερθούν οι S-400 στην Σμύρνη. 

"Θα ήταν σκόπιμο να μεταφερθούν οι S-400 στο Αιγαίο, στην περιοχή της Σμύρνης" δήλωνε ο απόστρατος Πιλότος Υποπτέραρχος Beyazıt Karataş

Τώρα με αφορμή το ενδεχόμενο να στείλουμε τα BMP-1 στην Ουκρανία και γενικά με την τάση για παροπλισμό των ρωσικών συστημάτων που κατέχουμε, οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν νερό στον μύλο της κρίσης.

Προ ημερών διατείνονταν πως : "Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα Νησιά Μη Στρατιωτικού Καθεστώτος -Το 2022 έκανε 953 παραβιάσεις".

Τώρα think tank και λοιποί τουρκικοί κύκλοι επαναφέρουν το σενάριο να μεταφερθούν οι S-400 στην Σμύρνη και μάλιστα εμφανίζουν και γραφήματα σχετικά με το εύρος ανταπόκρισής τους .

 

Από τα παραπάνω διαφαίνεται για μια φορά ακόμη η στρέβλωση την οποία επιχειρούν τα τουρκικά ΜΜΕ, αφού παρουσιάζουν τη χώρα μας η οποία έχει 10 νμ Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ), ότι πραγματοποιεί παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική, αφού τα τουρκικά μαχητικά είναι εκείνα που παραβιάζουν συνεχώς τον ΕΕΧ μας όπως χθες και πραγματοποιούν υπερπτήσεις σε κατοικημένα και ακατοίτητα νησιά-νησίδες μας στο Αιγαίο

Αναφορικά δε με την τάξη των S-400 που επιζητά ο Τούρκος Απόστρατος Υποπτέραρχος στην Σμύρνη, αυτή δεν μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους:

Ο Ερντογάν επιζητά την αναθέρμανση των σχέσεών του με τη Δύση , ενώ το ΝΑΤΟ επιθυμεί να εμφανίζεται αραγές έναντι της Ρωσίας. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ και η Δύση, οργανώνουν την αποστολή ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων από χώρες της Συμμαχίας που τα διαθέτουν, στην Ουκρανία, προβαίνοντας στην αντικατάστασή τους με αντίστοιχα δυτικού τύπου

Θα ήταν λοιπόν άκρως προκλητικό για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μετά από τα παραπάνω, μια χώρα του ΝΑΤΟ, εν προκειμένω η Τουρκία να απειλεί με ρωσικά αντιαεροπορικά  μάλιστα, να εγκλωβίσει μαχητικά αεροσκάφη μιας ¨συμμάχου" χώρας, τα οποία πετουν στον ΕΕΧ τους.

Επιπλέον οι Τούρκοι επιθυμούν να αγοράσουν 40 F-16 από τις ΗΠΑ και να αναβαθμίσουν άλλα 80 που διαθέτουν ήδη. Αντιλαμβανόμαστε ότι τυχόν τάξη- ενεργοποίηση των S-400 τώρα , θα ήταν σοβαρή αστοχία από την Τουρκία

Τέλος αμιγώς σε στρατιωτικό επίπεδο, τυχόν τάξη των τουρκικών S-400 στη Σμύρνη θα ήταν κάτι που όπως βλέπουμε και από τον χάρτη προσομείωσης του Τούρκου Απόστρατου΄Υποστράτηγου, θα άφηνε χωρίς αντιαεροπορική προστασία τόσο την Κων/πολη, όσο και την Άγκυρα.

CONTINUE READING

Κοινώς  σε περίπτωση πολεμικών επιχιειρήσεων ,ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές ...η Ελληνική πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε χωρίς το εμπόδιο των S-400 να πλήξει την καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, που εδρεύει  στη συντριπτική της πλειοψηφία σε αυτές τις δύο πόλεις, ναυπηγεία, αλλά και τον τουρκικό ναύσταθμο στο Γκιολτσούκ.

Tέλος οι....αναλύσεις στα τουρικά ΜΜΕ εις βάρος της χώρα μας με ευφάνταστα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ιδίως και μετά την χθεσινοβραδινή συνέντευξη Μητσοτάκη. 

Ο Δρ. İrfan Kaya Ülger που εργάζεται ως Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Kocaeli σε εκπομπή χθες βράδυ είπε: Η Ελλάδα δεν ενεργεί μόνη της

O δε Χουλίκ Τσεβίζογλου δηλώνει:  Οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν, από τον οποίο δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν στις 15 Ιουλίου, προκαλώντας την Ελλάδα, συναντήθηκαν με την αντιπολίτευση μέσα γι' αυτό, οι αντίπαλοι περιμένουν αχλαδιά κάτω από την αχλαδιά να πέσει στο στόμα μου σαν πουλί...

 

Οικονόμου: Η χώρα κάνει ό,τι χρειάζεται

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3»


"Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί να προσαρμόσει το Δίκαιο της Θάλασσας, το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις στα μέτρα της. Και, όπως απέτυχε και την πρώτη φορά να δημιουργήσει τετελεσμένα, με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, έτσι και κάθε φορά που θα επιχειρεί αυτές τις ακραίες υπερβάσεις, με αυτούς τους έωλους ισχυρισμούς και τα τελείως ανιστόρητα επιχειρήματα, θα βρίσκει την απάντηση, που πάντοτε βρίσκουν αυτού του είδους οι αναθεωρητικές προσπάθειες, από τη διεθνή κοινή γνώμη. Παρακολουθούμε την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι είναι απολύτως ευδιάκριτο το ότι η Τουρκία επιχειρεί να φτιάξει μια δική της κατασκευή σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο, μακριά και έξω από τη διεθνή νομιμότητα και από αυτά που ισχύουν. Δεν έχουν μείνει χωρίς απάντηση όλα αυτά από την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ψύχραιμα, αποφασιστικά, νηφάλια, καθαρά, η χώρα κάνει ό,τι χρειάζεται κάθε φορά, σε όποιο πεδίο, για να υπερασπιστεί και τη διεθνή νομιμότητα και βεβαίως τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR