Society
Updated at:

Πάτρα: Η κατάθεση που ρίχνει φως και φέρνει… σύλληψη - Η Ρούλα τώρα κλαίει για τα παιδιά της

Ίσως να είναι και η πρώτη φορά από την αρχή της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου «έσπασε» σε ότι αφορά στα κοριτσάκια της.

Η μητέρα που έθαψε σε τρία χρόνια όλα της τα παιδιά, δεν μπορεί πλέον να κρατηθεί και ξεσπά, απευθείας από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Λίγες μόνο μέρες μετά από τότε που η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ό,τι αφορά τον θάνατο της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλάει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

CONTINUE READING

«Είμαι άδικα μέσα»

Από τις φυλακές, που όπως λέει… «αδίκως τη βάλανε», δηλώνει πως «δεν διαθέτει άλλη υπομονή για το μαρτύριο που περνάει», προσμένοντας «την άμεση αποφυλάκισή της, με τις ανάλογες νομικές ενέργειες των δικηγόρων της».

Δείτε τι απάντησε στις ερωτήσεις που της τέθηκαν:

– Το αίτημα, επειδή δεν κατατέθηκε τη μέρα που αρχικά ειπώθηκε, θα προχωρήσει τελικά;

«Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή, της Μαλένας.

– Πώς είναι μια τέτοια μέρα και να είσαι στη φυλακή;

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σταματάει για λίγο τη συνομιλία… και κλαίει. Μετά από λίγο, συνεχίζει:

«Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις (Μαλένα, Ιριδα, Τζωρτζίνα) και ότι ξέρουν τι μάνα είχανε».

– Ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις αυτό…

«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε».

– Βλέπω ότι περιμένεις πώς και πώς να βγεις. Έτσι δεν είναι; Και αυτό το βλέπεις πάρα πολύ κοντά. Έτσι είναι;

«Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους». (Και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά σε κλάματα).

Η «Π» ρώτησε την κατηγορούμενη και για το πώς διαβιεί στις φυλακές, για να εισπράξει την απάντηση, ότι «έχω χάσει 7 κιλά, αφού δεν πάει τίποτα κάτω».

– Με τους δικούς σου, την οικογένειά σου, τι γίνεται;

«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον «έρωτα» της ζωής της.

– Με τον Μάνο, μ’ αυτά που έκανε και είπε, τι λες, τι γίνεται;

«Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».

CONTINUE READING

Το… περίεργο δώρο

Οι γονείς των τριών κοριτσιών απαιτούσαν να σταματήσει κάθε αναφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας - Έστελναν μηνύματα σε δημοσιογράφους

Νέες πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τη στάση των γονιών των άτυχων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο γιατρός που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα στην Πάτρα, Ανδρέας Ηλιάδης, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης του έκαναν ένα πολύ ακριβό δώρο εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, ήτοι ο άνθρωπος που φρόντιζε την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια και έδωσε κατάθεση «ποταμό» στην ανακρίτρια για την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας, δέχτηκε ένα ακριβό δώρο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, όπως αποκαλύπτεται σήμερα.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Tlife» οι δύο γονείς είχαν κάνει δώρο ένα ρολόι στον γιατρό, αμέσως μετά την πρώτη ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας και όταν η 33χρονη κατηγορούμενη κατάλαβε πως ο κ. Ηλιάδης την έχει υποψιαστεί για τη στάση της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τότε ο γιατρός δεν άνοιξε το κουτί με το δώρο, αλλά το έκανε την επόμενη ημέρα.

CONTINUE READING

Μάλιστα όταν διαπίστωσε ο κ. Ηλιάδης ότι πρόκειται για ένα ακριβό ρολόι, τους ενημέρωσε ότι δεν συνηθίζει να δέχεται ακριβά δώρα, με τους γονείς να επιμένουν να το πάρει.

Το εν λόγω ρολόι λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φυλάχτηκε σε ένα κουτί και χαρίστηκε σε μία οικογένεια με οικονομικά προβλήματα, των οποίων το παιδί έδινε μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν στα social media και εγκωμιαστικές αναρτήσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου…

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η… εμμονή να μην γίνει η νεκροτομή στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας. Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο MEGA παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως είπε η 33χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει να μην γίνει στην Αθήνα η νεκροτομή της Τζωρτζίνας, αλλά στην Πάτρα με την δικαιολογία ότι η νεκροτομή της Μαλένας είχε γίνει στην Αθήνα και είχε προκύψει η αμφιλεγόμενη ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε το θάνατό της, στην ηπατική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός συντάκτης αποκάλυψε χθες πως τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγους μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας, και ενώ το ζευγάρι δήλωνε έντονο ενδιαφέρον για να αποκαλυφθεί από τι πέθανε το παιδί και ενώ «υμνούσαν» τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, στη συνέχεια μέσω δικηγόρου και μήνυσης που υπέβαλλαν ζητούσαν χρηματική αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην μηνυτήρια έκθεση, το ζευγάρι κατηγορεί έμμεσα τους γιατρούς πως σκότωσαν το παιδί τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

CONTINUE READING

«Η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς έχει τεράστια σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας»

Παράλληλα, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η 69χρονη ήθελε να γράψει το σπίτι στη μικρή Τζωρτζίνα και διευκρίνισε πως οι δύο υποθέσεις σχετίζονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς έχει τεράστια σχέση και συνάφεια με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιγραφές που έδωσαν οι γονείς των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα για την ηλικιωμένη γυναίκα, δε φέρεται να ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. «Αυτή η γυναίκα δεν ήταν ότι περιγραφόνταν από το ζευγάρι. Ήταν παρατημένη γυναίκα και είχε κάποια άλλα θέματα που αφορούσαν και τα μικρά παιδιά. Όπως ότι ήθελε το ακίνητο να το μεταβιβάσει, γράψει στη μικρή Τζωρτζίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, πως αρχικά είχε ακουστεί πως η σπιτονοικοκυρά πέθανε από καρκίνο, όμως οι γιατροί στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε, φέρεται να υποστήριξαν ότι πέθανε από σήψη, καθώς έφτασε σε χάλια κατάσταση.

Η κατάθεση που ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε αναλάβει να την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πελοπόννησος, η κατάθεσή της θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκλειδώσει τον τρόπο που το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021 έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη.

Όλα γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και συνεπώς ουδείς υποθετικά επιτρέπεται να προκαταλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσής της στις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, πηγές από ιατροδικαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι η κατάθεση της κ. Τσιόλα δεν αποκλείεται να συμβάλει στην άσκηση μιας ακόμη ποινικής δίωξης, αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ιριδας.

Η ιατροδικαστής της Πάτρας είναι εκείνη η οποία στο πόρισμά της για το βρέφος -όπου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου (αγενεσία φλεβόκομβου)- σημειώνει ως αίτιο θανάτου και το «πνευμονικό οίδημα».

Σημειώθηκε, δηλαδή, διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. «Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Δείτε το βίντεο

 

CONTINUE READING

Κάτι ύποπτο συμβαίνει

Σύμφωνα με το MEGA, μετά τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

Τα τρία σημεία που η αδερφή της Πισπιρίγκου «μπέρδεψε» τα γεγονότα

Στο πλαίσιο αυτό, σημείο – κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ίσως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας όταν πέθανε η Ίριδα.

«Έχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της. Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ίριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Άρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;» έχει ισχυριστεί η ίδια.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία σημεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύονται από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο των ερευνών. Τρία σημεία που η αδερφή της μητέρας «μπέρδεψε» τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία:

  • Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει.
  • Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Η θεία των παιδιών κατέθεσε τότε ότι οι γονείς βρίσκονταν σε διάσταση. Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε, το αρνήθηκε και είπε πως ο πατέρας έλειπε για δουλειά.
  • Το τρίτο και εξίσου σημαντικό σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η θεία έχει καταθέσει πως η αδερφή της, ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

CONTINUE READING

Ερευνα για Μαλένα και Ίριδα

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε συσταθεί επιτροπή η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια.

Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, που οδήγησαν και στην προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Εισαγγελία της Αθήνας παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από εκεί υπήρξε νέα παραγγελία προς την Ιατροδικαστική Yπηρεσία για ορισμό δύο πραγματογνωμόνων, προκειμένου να διερευνηθούν από μηδενική βάση τα αίτια θανάτου της Μαλένας, αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR