USA
Updated at:

Πεντάγωνο: Δεν θα παραδοθούν S-400 στην Ουκρανία, επειδή οι Ουκρανοί δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιήσουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς για την Ουκρανία , αλλά δεν γίνεται ακόμη λόγος για προμήθεια συστημάτων S-400, καθώς είναι πολύ περίπλοκα για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Πενταγώνου μίλησε σχετικά σε δημοσιογράφους γιαυτό, όπως γράφει το RIA-Novosti.

"Δεν ξέρω για τα σχέδια μεταφοράς των S-400 στην Ουκρανία. Αυτό είναι ένα περίπλοκο σύστημα. Αυτό δεν είναι ένα σύστημα που οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν", είπε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αναζητούν στους συμμάχους τους συστήματα αεράμυνας σοβιετικής κατασκευής που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με τις ρωσικές δυνάμεις.

Το κινητό πολυκάναλο ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 «Triumph» έχει μεγάλη εμβέλεια και ύψος καταστροφής εναέριων στόχων, υψηλή κινητικότητα και ικανότητα επιβίωσης.

Το σύστημα αεράμυνας S-400 είναι καθολικό για την καταστροφή όλων των τύπων αεροδυναμικών στόχων και βαλλιστικών πυραύλων με εμβέλεια εκτόξευσης έως 3000 - 3500 km και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει σύγχρονα και προηγμένα όπλα αεροπορικής επίθεσης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR