Greek-Turkish Relations
Updated at:

Ο “τουρκικός χαλβάς μας έκατσε βαρύς”-Ο Ακάρ απειλεί την Ελλάδα με συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο-Μερίδιο και οι Τούρκοι ψαράδες

“Βαρύς” μας έκατσε τελικά,  ο τουρκικός “χαλβάς” μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Ερντογάν, αφού “καλό κλίμα” για τους Τούρκους είναι να μοιραστούμε τα κοιτάσματα στην ελληνική ΑΟΖ( έστω και αν δεν έχει ανακηρυχθεί ακόμη).  

“Συνεργασία για την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου” πρότεινε ο γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε  δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, για να εισακουστεί από τις ΗΠΑ πρωτίστως.

CONTINUE READING

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό.

Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας», δήλωσε ο ίδιος δείχνοντας σε αποδοχή από την ελληνική πλευρά των ...τουρκικών προτάσεων, κάτι για το οποίο φυσικά αναμένουμε ηχηρή διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτά τα αποτελέσματα έχουν τα “ ξέμπαρκα” και χωρίς ελληνικό σχέδιο “τουρκικά τραπεζώματα”, με τον λογαριασμό να έρχεται ως συνήθως με τουρκικές παράλογες προτάσεις και σχέδια, για δήθεν συνεκμετάλλευση ελληνικής ΑΟΖ, κοιτασμάτων, και περιοχές ψαρέματος.

Τα πρόσφατα “επεισόδια”από  "υπερπατριώτες" Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο, αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο ενός καλοκαρδισμένου σχεδίου της Άγκυρας, να υφαρπάξει ελληνικά  χωρικά ύδατα, και να διχοτομήσει το Αιγαίο, εγείροντας θέμα ασφάλειας της ελληνικής επικράτειας.      

Επίσης η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα, έχει χρησιμοποιήσει με πολύ προφανή τρόπο την διπλωματία των κανονιοφόρων και άλλες μορφές παρενόχλησης σε οποιαδήποτε εξερεύνηση στα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα, χωρίς να έχουμε ελληνική σθεναρή αντίδραση.

Οι Τούρκοι χάνουν το παιχνίδι με το αγωγό East Med λόγω Ουκρανίας, ενώ βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης τους στο ΝΑΤΟ, έναντι της Ρωσίας.

Επίσης η τουρκική οικονομία βιώνει μια άνευ προηγουμένου κρίση, μαζί με το νομισματικό σύστημα, ενώ ο τουρκικός στρατός παραπαίει αφού πριν μία ημέρα είχαμε νέες συλλήψεις Τούρκων ανώτερων αξιωματικών, ως μέλη της FETO.  

Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους οι Τούρκοι παίζουν ένα πολύ “βρώμικο” παιχνίδι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην δύση στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν θαλάσσια οικόπεδα και κοιτάσματα.

Δεν νομίζουμε ότι η Ελλάδα θα δώσει “ μπιρ παρά” από μόνη της, οτιδήποτε ζητήσουν οι Τούρκοι με μια συμφωνία τύπου Πρεσπών, διευκολύνοντας την νεο-οθωμανική πολιτική της Άγκυρας;

Αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα που μόνο με την μικρασιατική καταστροφή θα ισοδυναμεί, αφού τα κοιτάσματα αυτά, όχι μόνο θα ξεχρεώσουν την χώρα μας αλλά θα την σπρώξουν σε μια αλματώδη οικονομική ανάπτυξη πρωτόγνωρων διαστάσεων, η οποία με την κατάλληλη ηγεσία, θα θυμίζει πιθανόν και την χρυσή εποχή του Περικλή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR