Armed Conflicts
Updated at:

Φλέγεται το Νικολάεφ: Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος του αεροδρομίου

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος του αεροδρομίου στο Νικολάεφ και Ουκρανοί στρατιώτες προχωρούν στην επίθεση. Αυτό αποκάλυψε ο κυβερνήτης της περιοχής Nikolaev Vitaly Kim.

Το πρωί της Δευτέρας 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μαζικός βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών από τους «Tornados» στο Νικολάεφ. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν 5 πυρκαγιές σε οικιακό τομέα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

https://twitter.com/theragex/status/1500697517167722499?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500697517167722499%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Feng%2Fnews%2Fworld.php%3Fyyyy%3D2022mm%3D03dd%3D07nav_id%3D113214

CONTINUE READING

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή. 

https://twitter.com/DesiPepe/status/1500763168062447621

11 μονάδες εξοπλισμού και 32 διασώστες συμμετείχαν στην εξάλειψη των συνεπειών από την Κεντρική Διεύθυνση της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας στην περιοχή Νικολάεφ. Πλήθος είναι οι περιπτώσεις εντοπισμού εκρηκτικών αντικειμένων στον οικιστικό τομέα. Το μέγεθος της καταστροφής διαπιστώνεται.

Κατάρριψη

Στο μεταξύ η Λευκορωσία συμμετέχει ενεργά πλέον στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας όπως φαίνεται μετά την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού από λευκορωσικό έδαφος, ρωσικής συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων. 

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1500616085351063552?cxt=HHwWgICz-aCYodMpAAAA

 “Αεροσκάφος Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας κοντά στο Κίεβο καταρρίφθηκε από ρωσικό σύστημα S-400 από τη Λευκορωσία 150 χιλιόμετρα μακριά.

Ο πιλότος ήταν ο θρυλικός συνταγματάρχης της Ουκρανίας Oleksandr Oksanchenko, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός για τις επιδώσεις του και τώρα είναι νεκρός, ενώ του απονεμήθηκε ο  τίτλος του ήρωα της Ουκρανίας”, αναφέρουν πηγές.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1500701612330921984?cxt=HHwWgMC5zcqKyNMpAAAA

Η Λευκορωσία έχει εμπλακεί ήδη στον καμίνι της Ουκρανίας, παρόλο που στρατεύματα της χώρας δεν συμμετέχουν ενεργά στην ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Αιτία πολέμου η παρουσία ουκρανικών μαχητικών σε Α.Ευρώπη

Όσο πάει όμως και έχουμε και πιο κοντά, μια πιθανή εμπλοκή ΝΑΤΟ-Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για παρουσία ουκρανικών μαχητικών σε αεροδρόμια στην Α.Ευρώπη.   

Η Ρωσία προειδοποίησε όλες τις χώρες της Α.Ευρώπης για τυχόν φιλοξενία ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών, αναβαθμίζοντας τις υπόνοιες για πιθανή εμπλοκή της με το ΝΑΤΟ, αφού οποιαδήποτε ρωσική επίθεση θα προκαλούσε την άμεση αντίδραση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σε κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.  

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε όλες τις χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, για οποιαδήποτε πιθανή κίνηση φιλοξενίας στρατιωτικών αεροσκαφών της.

“Το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ξένα στρατιωτικά αεροδρόμια ως βάση αεροσκαφών, θα θεωρηθεί εμπλοκή σε ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε σχετική δήλωση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν προηγουμένως μετασταθμεύσει σε κοντινές χώρες με διάφορες δικαιολογίες, (κάτι όμως για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστες πληροφορίες).

Έως τώρα πιστοποιημένα μόνο ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος έχει μετασταθμεύσει σε ρουμανικό αεροδρόμιο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, όταν ένας πιλότος διέφυγε στη Ρουμανία αφού η βάση του βομβαρδίστηκε και έχασε την επαφή μαζί της. Το ουκρανικό αυτό μαχητικό επέστρεψε αργότερα στην Ουκρανία.

Οικονομική "καταιγίδα" της δύσης στην Ρωσία

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Blinken δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ευρώπη συζητούν την διακοπή αγοράς πετρελαίου της Ρωσίας.  

“Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με ευρωπαϊκές χώρες για μια κοινή προσέγγιση σε οποιαδήποτε απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί επαρκής προμήθειες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο ίδιος, που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ανατολική Ευρώπη, είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο.

«Μιλάμε τώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας για να εξετάσουμε με συντονισμένο τρόπο την προοπτική της απαγόρευσης της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ακόμη η κατάλληλη προσφορά πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Blinken.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας κάθε μέρα που περνά αναβαθμίζεται και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, ενεργοποιώντας τρομακτικά σενάρια , τόσο για την ΕΕ, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR