World
Updated at:

Ποια κατάπαυση; Αναβάλλεται η εκκένωση στη Μαριούπολη -Φόβος για εκατόμβη νεκρών από έκρηξη κτιρίου-Ουκρανική αντεπίθεση και βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρτίου αεροπλάνα πέταξαν πάνω από το κέντρο του Χάρκοβο. Μετά από αυτό, στην πόλη ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα έκαναν τρία περάσματα. Ζητήθηκε επειγόντως από όλους να πάνε στο καταφύγιο.

Μετά από αυτό, αναφέρθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις στο Χάρκοβο. Στην πόλη, το αθλητικό συγκρότημα του KhNU τους. Karazin "Unifekht", που βρίσκεται στη λωρίδα Otakar Yarosh, κοντά στον Βοτανικό Κήπο. Οι κάτοικοι του Χάρκοβο δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

https://twitter.com/_SkipperGrumpy/status/1500075534977540104

Αρχικό κείμενο

Σε συνέχεια των πρωινών μας ρεπορτάζ αποδεικνύεται πως η κατάπαυση του πυρός είναι μόνο στα λόγια σε πολλές πριπτώσεις. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκινούν αντεπίθεση κοντά στο Χάρκοβο...

Συγκεκριμένα η διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με αυτούς, οι Ρώσοι στρατιωτικοί εγκατέλειψαν τις μονάδες του στρατού τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

“Υπό το Χάρκοβο, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω του αήττητου του ουκρανικού λαού, της έλλειψης εκπαιδευμένων εφεδρειών των Ρώσων, της αποθάρρυνσης των δυνάμεων κατοχής και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αποχώρηση των μονάδων του λεγόμενου LDNR”, ανέφεραν οι χερσαίες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Μαριούπολη

 

Την ίδια στιγμή αναβάλλεται η εκκένωση από τη Μαριούπολη, καθώς οι Ουκρανοί κατηγορούν τη ρωσική πλευρά πως δεν τηρεί το καθεστώς της κατάπαυσης πυρός.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η εκκένωση των κατοίκων της πόλης, η οποία έπρεπε να πραγματοποιηθεί σήμερα. Το δημοτικό συμβούλιο δημοσίευσε το μήνυμα στο κανάλι Telegram.

https://twitter.com/Mango_Press_/status/1500064577203093504

«Λόγω του γεγονότος ότι η ρωσική πλευρά δεν τηρεί το καθεστώς κατάπαυσης πυρός και συνεχίζει να βομβαρδίζει τόσο την ίδια τη Μαριούπολη όσο και τα περίχωρά της, για λόγους ασφαλείας, η εκκένωση του πληθυσμού αναβάλλεται!» αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης που έχουν ήδη φτάσει στα σημεία από όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκκένωση να διασκορπιστούν και να ακολουθήσουν στα καταφύγια.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του DPR ανακοίνωσε την έκρηξη ενός κτιρίου κατοικιών στη Μαριούπολη από μαχητές του Αζόφ. Σύμφωνα με τον Denis Pushilin, έως και 200 ​​άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στο υπόγειο

Η Ρωσία χτυπά αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής που αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, αναφέρε ιτην ίδια στιγμή ο Ρώσος ΥΠΕΞ S.Lavrov.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR