Society

Κρήτη: Έτσι έγινε γνωστός ο βιασμός 13χρονης από τον άνδρα της αδερφής της

Την Τρίτη ο 45χρονος σύζυγος της αδερφής της κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Το αποτρόπαιο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η δασκάλα επικοινώνησε άμεσα με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης το «Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει πριν λίγες μέρες, τον Ιανουάριο, η δασκάλα επικοινώνησε με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, ζητώντας συμβουλευτική και κατευθύνσεις. Σημειώνεται πως το κορίτσι είχε αποκαλύψει στη δασκάλα του ότι επί πέντε χρόνια ο σύζυγος της αδερφής της την βίαζε συστηματικά…

Στη συνέχεια «η δασκάλα πλαισιώθηκε ψυχολογικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής του ΧτΠ και παράλληλα, δόθηκαν κατευθύνσεις για την υποχρέωση του σχολείου να ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελία για την προστασία του παιδιού».

CONTINUE READING

Την επόμενη μέρα η δασκάλα ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Την Τρίτη, συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης τηλεφώνησε με τη Γραμμή 1056, δηλώνοντας την ανησυχία και τη συμπαράστασή της προς το κορίτσι. 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στην ανήλικη, στο σχολείο και την οικογένεια της 13χρονης.

Χαμόγελο του Παιδιού: Η σεξουαλική κακοποίηση να μη μείνει μυστικό

«Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος» αναφέρει το ΧτΠ και προτρέπει όποιον γνωρίζει παρόμοιο περιστατικό να επικοινωνήσει, δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

«Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR