Weapon systems

Νέες παραλαβές με ισραηλινούς πυραύλους RAMPAGE για τα F-16 VIPER-Όπλο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η Βουλή αύριο θα αποφασίσει για τους τρομερούς ισραηλινούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς RAMPAGE.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών και Συμβάσεων της Βουλής, θα τεθεί θέμα αγοράς εξοπλισμού των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, και εκεί θα συζητηθεί η αγορά των υπερηχητικών κατευθυνόμενων πυραύλων RAMPAGE από το Ισραήλ, αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Αν πάνε όλα καλά τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα τρομερό όπλο κατά της τουρκικής 4ης στρατιάς και των υποδομών της στα μικρασιατικά παράλια.

CONTINUE READING

Το Rampage είναι ένας μεγάλης εμβέλειας πύραυλος, αέρος-εδάφους, χωρίς αναζητητές ακριβείας που έχει  αναπτυχθεί για χρήση σε αποστολές που αποσκοπούν στην καταστροφή υψηλής ποιότητας υποδομών, καλά προστατευμένων στόχων, όπως κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, βάσεις αντιαεροπορικών δυνάμεων, κέντρα συντήρησης και υποδομές.


Με απλή λειτουργία fire and forget, αυτός ο αυτόνομος πύραυλος  μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικές ταχύτητες. Η εστιακή του ακρίβεια αποτρέπει τις παράπλευρες ζημιές με χαμηλότερο κόστος αποστολής από άλλες υπάρχουσες λύσεις.

Λειτουργεί είτε ως αυτόνομο σύστημα είτε μέσω ενός αεροπορικού συστήματος ( F-16 ), με τον πύραυλο Rampage να υποστηρίζει μετάδοση βίντεο μέσω του συστήματος RS-170, αλλά και με ασύρματη επικοινωνία, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μέρα ή νύχτα.

Ο πύραυλος έχει δραστικό βεληνεκές 150 χλμ., αλλά εκτοξευόμενος από μαχητικό  F-16 μπορεί να φτάσει πιθανόν πολύ μακρύτερα.

Αν και η τελική φονική εμβέλεια του πυραύλου δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, η ισραηλινή εταιρεία εμφανίζει βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων.

Είναι σίγουρο ότι σε συνδυασμό με τους ισραηλινούς πυραύλους SPIKE NLOS στα ελληνικά ελληνικά AH-64 Apache, σε Έβρο αλλά και το Αιγαίο, οι Τούρκοι θα νιώθουν “την καυτή ανάσα” του ελληνικού οπλοστασίου αν θελήσουν να επιβάλουν την “Γαλάζια Πατρίδα”, στην θάλασσα όπως κάνουν τώρα στην Κύπρο.

CONTINUE READING

Η ελληνική πολεμική αεροπορία έως τώρα διαθέτει τους επίσης τρομερούς γαλλικούς πυραύλους SCALP EG, χωρίς να έχει κάποιο παρόμοιο οπλικό σύστημα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους τουρκικούς S-400, αλλά και να πλήξει σημαντικές υποδομές στην τουρκική επικράτεια ( αεροδρόμια, ραντάρ, αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες).

Σε όλα αυτά έντρομη φαίνεται πως παρακολουθεί η Τουρκία τις κινήσεις της Ελλάδας, αναφορικά, με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως θέλει ερμηνεύει η τουρκική πλευρά την νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας, με την οποία αλλάζει άρδην η γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ πάει περίπατο η περιβόητη τουρκική υπερφίαλη "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν.

Γνωρίζοντας την ανατροπή των ισορροπιών που επέρχεται, η Τουρκία έχει εκφράσει συχνά ότι αναμένει από τη γειτονική της Ελλάδα να υιοθετήσει ειρηνικές και όχι επιθετικές πολιτικές λύσεις.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πρόσφατα ότι τα μεταχειρισμένα γαλλικά αεροσκάφη Rafale δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή, ενώ ο γερασμένος τουρκικός στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της, αλλά και η προοπτική αγοράς ή ανάπτυξης μαχητικών πέμπτης γενιάς, που θα απαιτήσει τουλάχιστον μία δεκαετία, αναγκάζουν την Τουρκία να αναζητά λύσεις ανάγκης όπως ο εκσυγχρονισμός των 40 F-16 BLOCK 30 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με  εκτιμήσεις του Forbes , υπάρχουν περίπου 236 τουρκικά F-16, που αποτελούνται από εκδόσεις Block 30, Block 40, Block 50 και Block 50+, με μειωμένη όμως ετοιμότητα μάχης λόγω της ηλικίας τους. Λόγω λειτουργικών δυσκολιών, απομένουν μόνο 9 ενεργές μοίρες μετά το κλείσιμο και τη συγχώνευση ορισμένων αεροπορικών βάσεων και μοιρών για επιχειρησιακούς λόγους.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR