Weapon systems
Updated at:

Tα φονικά Rafale ''εφιάλτης'' για την Άγκυρα: Ψάχνουν τρόπους αντιμετώπισης

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει στην κυριολεξία  το γενικό επιτελείο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, από τις τρομερές δυνατότητες των νέων αεροσκαφών Rafale, ειδικά του ραντάρ AESA που διαθέτει, σε συνδυασμό πάντα με τους ελληνικούς SCALP-EG.
     
Το ένα μετά το άλλο τα γαλλικά αεροσκάφη θα προσγειώνονται τους επόμενους μήνες στην Τανάγρα για να συγκροτήσουν την πρώτη Μοίρα Rafale στην ιστορία της πολεμικής αεροπορίας και να αντικαταστήσουν στην 332 Μοίρα «ΓΕΡΑΚΙ» τα επίσης γαλλικά Mirage2000.

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικών πληροφοριών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Σμήναρχος ε.α. Gürsel Tokmakoğlu, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για την “ανησυχία” των Τούρκων και την παρουσία Καταριανών Rafale στην βάση του Ικονίου:

''Σε κάποιο βαθμό, αυτή η ανησυχία είναι αληθινή. Είναι δυνατή η απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τα δεδομένα αυτού του αεροσκάφους που θα εξετάσουμε εδώ, τόσο σε ότι αφορά την τακτική χρήσης τους, όσο και σε θέματα που βασίζονται στην έρευνα και την ανάπτυξη (των τουρκικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας)”.

Ο Tokmakoğlu επεσήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό στην αεροπορική βάση του Ικονίου διάφοροι τύποι ασκήσεων (αντιμετώπισης των νέων ελληνικών μαχητικών κατά την πάγια τουρκική τακτική), τονίζοντας ότι: «Εδώ έχουμε  ένα ικανό χώρο ασκήσεων. Είναι επίσης το μέρος όπου εργάζεται έμπειρο προσωπικό. Σε μια τέτοια διαδικασία ρεαλιστικής εκπαίδευσης, μαθαίνουμε πολλά πράγματα για κάθε τύπο αεροσκάφους που συμμετέχει στις ασκήσεις μας με κάθε  τρόπο.
 
Αλλά το να πούμε ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε μαι τέτοια διαδικασία ( συνεκπαίδευσης με τους Καταριανούς)  μόνο και μόνο για να στοχεύσει την Ελλάδα είναι εκτός τόπου.

Οι δραστηριότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με το Κατάρ σχετίζονται με τις εξελίξεις στον Κόλπο και την Ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε ο ίδιος μόνο που μας θυμίζει την γνωστή ελληνική παροιμία με την Αλεπού και και τα κρεμαστάρια διότι περί αυτού πρόκειται.

Ο Τούρκος Σμήναρχος τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να κερδίσει ένα πλεονέκτημα (σε σχέση με την ελληνική πολεμική αεροπορία) αποκτώντας αυτές τις πληροφορίες.

«Αυτό που ονομάζουμε αεροπορικό πόλεμο δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί με την απόκτηση ενός είδους ανωτερότητας τεχνικών παραμέτρων και εμβέλειας συστημάτων.

Οι πόλεμοι δεν είναι έτσι σήμερα. Τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 και τα ελληνικά Rafale που θα συναντηθούν στο Αιγαίο, δεν θα κερδίσουν μόνο με τις παραμέτρους των οπλικών τους συστημάτων, διότι αυτά τα συστήματα δεν κερδίζουν ούτε χάνουν πολέμους, αλλά με την απόκτηση τακτικού πλεονεκτήματος. Εάν έρθουν οι Έλληνες με μια τέτοια λογική, θα έχουν ήδη χάσει από την αρχή”, κατέληξε ο ίδιος.

 Οι Τούρκοι επιτελείς ότι και να δηλώνει οΣμήναρχος ε.α. και μέλος κρατικής αμυντικής δεξαμενής σκέψης, έχουν χάσει το ύπνο τους στην κυριολεξία.

Ο φονικός συνδυασμός της τρομερής ικανότητας των Ελλήνων πιλότων, των ανώτερων οπλικών συστημάτων, καθώς και η δυνατότητα εξοπλισμού των Rafale της πολεμικής μας αεροπορίας με πυραύλους SCALP-EG, στοιχειώνει την Άγκυρα, για ένα πιθανό ελληνικό στρατηγικό κτύπημα στην τουρκική ενδοχώρα σε συνθήκες πολεμικής σύγκρουσης.

Για αυτό και αναμένουμε το επόμενο μακρύ διάστημα, οι τουρκικοί δορυφόροι και όλες οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών των Τούρκων, να “ρίξουν” τα “λαγωνικά τους” στην ελληνική βάση και σε ασκήσεις μας στο Αιγαίο, για να μάθουν ότι μπορούν.

Το ίδιο άλλωστε έκαναν οι Τούρκοι και με τους πυραύλους S-300 PMU-1 που εδρεύουν στην Κρήτη, για να μάθουν ότι μπορούν για το ελληνικό οπλοστάσιο.          

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR