Middle East

''Άκυρο'' Πούτιν σε Ερντογάν: ''Ξεχάστε την συμπαραγωγή μαχητικών''

Η προσπάθεια της Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης για την κατασκευή ή συμπαραγωγή του ρωσικού Su-35 βρήκε “τείχος” στην Μόσχα, προκαλώντας ταυτόχρονα οργή στην Άγκυρα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ζήτησε από την Ρωσία την συμπαραγωγή αριθμού μαχητικών αεροσκαφών Su-35 για την τουρκική πολεμική αεροπορία, προτείνοντας την τοποθέτηση τουρκικών συστημάτων της ASELSAN και άλλων εταιρειών, με τους Ρώσους να αρνούνται κατηγορηματικά.

Έτσι ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι αναγκάζονται να στραφούν ολοκληρωτικά στο Πακιστάν ο οποίο έχει κατασκευάσει το δικό του μαχητικό με την βοήθεια της Κίνας, που κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

CONTINUE READING

Η Τουρκία ως αποτέλεσμα της παραλαβής των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, εκδιώχθηκε από το αμερικανικό πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς τύπου F-35.

Η Άγκυρα μετά το γεγονός αυτό,δεν έκλεισε την πόρτα στην ιδέα της αγοράς ενός σύγχρονου αεροσκάφους από άλλη χώρα.

Άμεσα στο τραπέζι “έπεσε” ως πρώτη επιλογή το ρωσικό μαχητικό Su-35.

https://youtu.be/lYifM6ej4Sk

ΟΙ Τούρκοι αξιωματούχοι μέχρι στιγμής ευρισκόντουσαν σε μυστικές συζητήσεις για την πιθανή προμήθεια ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βασίζονται σε τουρκική πηγή εξοικειωμένη με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Τουρκία, αγοράζοντας μαχητικά αεροσκάφη Su-35 από τη Ρωσία ήθελε να τα προσθέσει σε αυτά τουρκικά υποσυστήματα.

Ωστόσο, η Μόσχα απέρριψε αυτήν την προσφορά. Σύμφωνα με τις πηγές, η τουρκική πλευρά κινήθηκε τότε στο Πακιστάν και ζήτησε την κοινή παραγωγή αεροσκαφών.

Η ουσία είναι ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις είχαν επίσης αρνητικό αποτέλεσμα και στις σχέσεις των δύο χωρών (Ρωσία-Τουρκία).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, και είχε εξετάσει προσεκτικά το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς Su-57, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

CONTINUE READING

Η Τουρκία επεκτείνει την αναζήτηση τεχνολογίας αιχμής για την κατασκευή του νέου μαχητικού αεροσκάφους TFX, καθώς και την δημιουργία  βαλλιστικού πυραύλου με εμβέλεια άνω των 3000 χλμ. χρησιμοποιώντας αυτήν την φορά ως “ενδιάμεσο” το Πακιστάν, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα.

Μετά το φιάσκο με τις ΗΠΑ για την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F-35, η Τουρκία πιέζει τους Πακιστανούς για συνεργασία με στόχο την κατασκευή του νέου της μαχητικού αεροσκάφους και βαλλιστικών πυραύλων, έχοντας σκοπό την απόκτηση κινεζικής βοήθειας, με ταυτόχρονη πρόσβαση σε πολύτιμη πολεμική τεχνολογία από το Πεκίνο.

Ως γνωστόν το Πακιστάν κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη τύπου JF-17 με την Κίνα και λέγεται ότι έχει προσαρμόσει κινεζικά σχέδια για το βαλλιστικό πύραυλο του Shaheen.

Η Τουρκία επιδιώκει εκτός της απόκτησης πυρηνικής τεχνολογίας, την κατασκευή βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας μαζί με το μαχητικό TF-X με το Πακιστάν.

https://youtu.be/Fm5oII7mlL0

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR