Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που επιδιώκει να καταλάβει την κουρδική περιοχή του Γκαρέ στο Βόρειο Ιράκ συνεχίζεται για την τρίτη ημέρα, με ανηλεείς βομβαρδισμούς και τουρκικές διεισδύσεις χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι Κούρδοι ξαναγυρίζουν στις περιοχές αυτές μετά την φυγή των Τούρκων.
Το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι η στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας και άλλων χωρών στο δράμα ενός κυνηγημένου λαού που αναζητά μια πατρίδα την οποία δικαιούται στο κάτω κάτω της Γραφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδικές δημοσιογραφικές πηγές, τα τουρκικά στρατεύματα που συμμετείχαν στην επιχείρηση εισβολής στο Γκάρε κατέληξαν να πολιορκούνται από εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες.
Οι τουρκικές επίλεκτες μονάδες κομάντος που επιδιώκουν να καταλάβουν την περιοχή, έχουν χωριστεί και διασκορπιστεί σε μικρές ομάδες στο πεδίο της μάχης, γινόμενες εύκολος στόχος των σκληροτράχηλων Κούρδων, ενώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν συνεχώς τις περιοχές αυτές.
Πηγές των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ δηλώνουν ότι οι περιοχές Siyanê και Ergenê έχουν βομβαρδιστεί τρεις φορές, ενώ η περιοχή Hill Agit έξι φορές, ενδεικτικό της σφοδρής αντίστασης των Κούρδων.
Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί συνεχείς βομβαρδισμούς ώστε τα στρατεύματά του να μη δεχθούν πυρά από τις μονάδες των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι όμως έχουν ειδικά καταφύγια και αποφεύγουν τα εναέρια χτυπήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Το γραφείο τύπου των Σύρων Κούρδων του HPG ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες των επιθέσεων των Τούρκων εισβολέων και των κουρδικών ενεργειών.
Η ανακοίνωση ανέφερε: «Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση που ξεκίνησε κατά της περιοχής Garê είναι οι εξής, στις 11 Φεβρουαρίου, το πρωί και το μεσημέρι, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις εναντίον των Τούρκων στρατιωτών που εισέβαλαν.
Λεπτομερείς πληροφορίες για αυτές τις ενέργειες θα κοινοποιηθούν αργότερα.
Τις πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου, οι τουρκικές δυνάμεις επιδίωξαν να εισέλθουν στην περιοχή Siyanê με ελικόπτερα.
Αυτά τα ελικόπτερα δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά και χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις μας σε κοντινή απόσταση.
Ως αποτέλεσμα, τα ελικόπτερα απομακρύνθηκαν άμεσα από την περιοχή. Η επιχείρηση που ξεκίνησε κατά της περιοχής Siyanê επεκτάθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στα χωριά Çêlka, Kani Ohran και Kafya.
Η ουσία είναι σε όλα αυτά ότι ο τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να προελάσει από την ξηρά, ούτε να μας νικήσει από τον αέρα, ενώ δεν μπορεί να προστατεύσει τους στρατιώτες του στο έδαφος”, καταλήγει η ίδια.
Οι Τούρκοι έχουν και άλλες απώλειες, οι οποίες όπως είναι λογικό θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.
“Παρά τις έντονες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος, την τεχνική μάχης με την χρήση ειδικών δυνάμεων, την απρόσκοπτη κινητικότητα των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, οι αντάρτες του ελευθέρου Κουρδιστάν, συνεχίζουν να προκαλούν αποτελεσματικά σοβαρά χτυπήματα στους Τούρκους εισβολείς, πολεμώντας με μεγάλη βούληση και αποφασιστικότητα στο Garê”, τονίζει η κουρδική διοίκηση.
Οι Τούρκοι υλοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, με τις οποίες επιτυγχάνουν πενιχρά αποτελέσματα, ενώ οι δικές τους απώλειες προκαλούν ήδη το κοινό αίσθημα στη χώρα που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα επιβίωσης.
Οι Κούρδοι εφαρμόζοντας την πολιτική των Βορειο-βιετναμέζων πολεμούν για την νέα πατρίδα τους χωρίς να υπολογίζουν τα θύματα τους σε αυτόν τον αγώνα, προκαλώντας ισχυρότερα και πιο σοβαρά πλήγματα στο τουρκικό καθεστώς που σχεδόν σίγουρα θα δει να χάνει τα πάντα σε εύλογο διάστημα.