Greek-Turkish Relations
Updated at:

Τουρκικό σχέδιο για παρουσία Πακιστανικών μαχητικών σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο

Αποκαλυπτικότατος ήταν ο Πακιστανός Α/ΓΕΑ για τις πραγματικές στρατιωτικές σχέσεις του Πακιστάν με την Τουρκία, αφού δήλωσε και αυτός ξεκάθαρα ότι πρόκειται "για έναν λαό δύο έθνη", ενώ τόνισε ότι αισθάνεται την Τουρκία ως “ δεύτερο σπίτι του”.

Οι σχέσεις όμως των δύο ενόπλων δυνάμεων θα πάνε ακόμα πιο πέρα και από τα “συμφραζόμενα” του Πακιστανού πτεράρχου εξάγεται το συμπέρασμα ότι σύντομα θα δούμε πιθανότατα πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη για “συνεκπαίδευση” με την τουρκική πολεμική αεροπορία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

CONTINUE READING

Άλλωστε αυτού του τύπου τις “επισκέψεις” τις έχει εγκαινιάσει πρώτο το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό με την παρουσία μονάδων επιφανείας του σε τουρκικά λιμάνια και με την διενέργεια συνεκπαιδεύσεων με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Επίσης στην Άγκυρα φέρονται να έχουν εξοργιστεί πολύ με την απόφαση του Πρίγκηπα Σαλμάν, να επιτρέψει σε μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας να συνεκπαιδευτούν με ελληνικά και γαλλικά στην Κρήτη, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Πρόκειται για προσβολή μεγάλης ισχύος για την Τουρκία και το καθεστώς της, η οποία φυσικά δεν θα μείνει αναπάντητη.

https://youtu.be/n5m6hRbnZas

Ο Πακιστανός πτέραρχος Mujahid Anwar Khan, αφού εξήρε τις αξιοζήλευτες σχέσεις με την Τουρκία, μίλησε για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

"Η σχέση μας είναι μοναδική και αξιοζήλευτη, όχι μόνο εδώ στο Πακιστάν και την Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Πακιστανός Α/ΓΕΑ.  

Σημείωσε ότι βλέπει την Τουρκία ως δεύτερο σπίτι του και τόνισε: «Κατά την ειλικρινή μου γνώμη, είμαστε δύο χώρες, ένα έθνος». 

CONTINUE READING

“Εκτός από την κοινή κουλτούρα και πίστη, οι αδελφικές χώρες του Πακιστάν και της Τουρκίας, έχουν επίσης ομοιότητες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις περιοχές ενδιαφέροντος τους”, πρόσθεσε. 

Ο ίδιος τόνισε την υποστήριξη του Ισλαμαμπάντ στην Άγκυρα για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα, και είπε ότι η χώρα του βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Άγκυρα στα σύνορά της. 

«Γνωρίζουμε τον ISIS και το PKK-YPG. Είναι ένας σαφής και παρών κίνδυνος. Πρέπει να έχουμε αμοιβαία συνεργασία και στον αμυντικό τομέα, για να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις», είπε ο Mujahid Anwar Khan, προσθέτοντας ότι το Πακιστάν έχει επίσης παρόμοιες προκλήσεις στα σύνορά του. 

Ο Χαν σημείωσε επίσης ότι το Πακιστάν έχει κάνει σημαντική πρόοδο στον αμυντικό κλάδο και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες πρέπει να συνεχίσουν τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.
 
«Πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την αμυντική μας συνεργασία, αφού και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να μάθουν η μία από την άλλη. 

Η στρατιωτική συνεργασία πρέπει να βασίζεται στην οικονομική συνεργασία", ενώ  πρόσθεσε ότι κοινά έργα, αεροπορικές ασκήσεις, παραγωγή, κατάρτιση και ανταλλαγή τεχνολογίας αποτελούν κορυφαίους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών" τόνισε ο ίδιος. 

Ο Χαν ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλής του τουρκικού κοινοβουλίου για τις «υποστηρικτικές δηλώσεις τους σχετικά με το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ, καθώς το ζήτημα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για το Πακιστάν». 

Ο ίδιος είπε ότι καθώς το Πακιστάν θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, έτεινε χείρα φιλίας προς την Ινδία, αλλά το Νέο Δελχί την απέρριψε. 

Επισήμανε επίσης ότι υπάρχουν ινδικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν, οι οποίες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και ότι «οι Ινδοί βρίσκονται πίσω από όλες τις σποραδικές τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Αυτό φυσικά δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο και αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο. Πακιστανικές οργανώσεις με την βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Κασμίρ, για να πετύχουν πιθανόν μια διεθνή δράση, υλοποιώντας τρομοκρατικές ενέργειες.     

Η Άγκυρα καλεί τους Πακιστανούς στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία έχοντας την δική της ατζέντα και σχέδια σαφέστατα.

Η αλήθεια είναι ότι το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα στο νέο τουρκικό, νεο-Οθωμανικό σχέδιο κυριαρχίας στην περιοχή, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν τη μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα αφού εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο.

Το Πακιστάν κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, έχει επιδιώξει να αποκτήσει μεγάλο αριθμό τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV), παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ.

Το Ισλαμαμπάντ θα παραλάβει επίσης τέσσερις τουρκικές φρεγάτες κλάσης ADA με τις τρεις από αυτές να έχουν παραληφθεί ήδη, οι οποίες είναι μεγαλύτερες σε μήκος από τις τουρκικές και θα διαθέτουν πιο φονικούς πυραύλους.

CONTINUE READING

Η Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν θέλει να εξοπλίσει το πακιστανικό ΠΝ για να τον βοηθήσει στην Α. Μεσόγειο μαζί με το Κατάρ, το Ιράν κά ώστε να δημιουργηθεί ο αποκαλούμενος τουρκικός άξονας κατά των χωρών της περιοχής.

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι εδώ έχουμε μια «σχέση» κάτι παραπάνω από φιλική, που αγγίζει τα όρια της αμυντικής συμμαχίας για κοινούς σκοπούς στην Μεσόγειο αλλά και τον Ινδικό Ωκεανό.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR