Weapon systems
Updated at:

Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Επιθετικές οι κινήσεις των Ελλήνων με τα Rafale''

Όπως σας ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Rafale που θα αποκτήσουμε το 2021 από τη Γαλλία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αμέσως είχαμε αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από τον Ρ. Τ. Ερντογάν.   


 
Σήμερα μάλιστα επανήλθαν αναφέροντας τα εξής:  

 

''Μαχητικό τζετ κινείται εναντίον της Τουρκίας από την Ελλάδα – Συμφώνησαν με τη Γαλλία'', τιτλοφορείται το άρθρο του του Haber7.com. Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, αυτός της Τουρκίας, βρίσκεται σε περίοδο έντασης με την Ελλάδα, με τη Γαλλία να υποστηρίζει την Αθήνα. 

«Θα υπογράψουμε στην Αθήνα με τη Γαλλία για την αγορά 18 πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale σε λίγες ημέρες», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζουν οι Τούρκοι. 

CONTINUE READING

Το αεροσκάφος Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.
 
Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα 6 μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (περί τον Ιούνιο του 2021) με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν από τον 20ο μήνα μετά την υπογραφή της Συμβάσεως με ρυθμό ένα ανά μήνα, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν από τον 26ο μήνα μετά την υπογραφή της Συμβάσεως. 


 
Eξελίξεις με τις γαλλικές φρεγάτες   

 

 

Πηγές απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα προτιμά τις αμερικανικές φρεγάτες από τις γαλλικές “Belhara”. Η τιμή τους είναι απαγορευτική μας επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, και η αγορά τους έτσι όπως τις προτείνουν οι Γάλλοι, καθίσταται ασύμφορη.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αναβολή της υπογραφής της συμφωνίας δίνει μα ακόμη ευκαιρία στις συγκεκριμένες φρεγάτες, αφού οι γάλλοι θα έχουν τον χρόνο τους ώστε να διαμορφώσουν μια καλύτερη, πιο ρεαλιστική και ολοκληρωμένη πρόταση. Και αυτή θα συζητηθεί μεταξύ της γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί με τον έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την vradini.gr.

Όπως έλεγε ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σε συνομιλητές του, το ιδανικό με την νέα πρόταση των γάλλων θα ήταν να περιλαμβάνει και την κάλυψη του αιτήματος του ΓΕΝ, για πλοία που δύναται να πραγματοποιούν άμυνα περιοχής. 

CONTINUE READING

Το Πολεμικό Ναυτικό επιμένει ειδικά σ’ αυτό το αίτημα ιδίως μετά και την πεντάμηνη Ελληνοτουρκική κρίση καθώς μέσα από αυτή και με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ελληνικός στόλος, έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα στο Επιτελείο. Άλλωστε όλες οι νέες προκλήσεις έχει φανεί ότι θα εξελίσσονται από το νοτιοανατολικό Αιγαίο και κάτω, στην Αν. Μεσόγειο.

Αυτό που αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια ενίσχυσης με τη συγκεκριμένη αντιαεροπορική φρεγάτα είναι πως για τις δυο μονάδες Belhara το κόστος φτάνει περίπου τα 3,5 δισ., με τον οπλισμό τους. 

Το γεγονός ότι τα πάντα είναι ανοιχτά και η ελληνική πλευρά ακούει όλες τις προτάσεις από τους «μνηστήρες» για την προίκα που δίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό, κρατά ανοιχτή την πόρτα στο Παρίσι, να σχεδιάσει ακόμη καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσελκύσει την Ελλάδα στην δική του αμυντική βιομηχανία.

Υπάρχουν σενάρια- πληροφορίες οι οποίες ομιλούν για τέσσερα νέα καράβια τύπου Belhara, με τα δυο απ’ αυτά να είναι στην Ελληνική διαμόρφωση (Belhara Hellenique) και οι άλλες δυο να είναι οι πολλαπλού ρόλου, στην κλασική Γαλλική διαμόρφωση (FDI).

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR