Weapon systems
Updated at:

Forbes: Τα Rafale με τα Mirage 2000-5 θα επιφέρουν αεροπορική υπεροχή στην Ελλάδα

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο για τους ελληνικούς εξοπλισμούς, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η αμερικανική αμυντική βιομηχανία στο θέμα αυτό.

CONTINUE READING

Το περιοδικό τονίζει εμφατικά ότι, τα γαλλικά μαχητικά Rafale της έκδοσης F3R, μαζί με τα Mirage 2000-5 θα επιφέρουν αεροπορική υπεροχή για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, (και αυτό ίσως τελικά ενοχλεί πολλούς).    

Τα γαλλικά μαχητικά κατά το περιοδικό, θα θέσουν σημαντικό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει εναέρια υπεροχή στο Αιγαίο Πέλαγος ή σε τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικά με τους πυραύλους Meteor και Scalp.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος Meteor έχει τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος - αέρος.

Με τους πυραύλους αυτούς θα μπορούν να προσβληθούν επίγειοι στόχοι, στρατηγικής σημασίας σε μεγάλο βάθος εντός του τουρκικού εδάφους έως την Άγκυρα.

Παρασκηνιακή κόντρα ΗΠΑ-Γαλλίας για τους ελληνικούς εξοπλισμούς

Μεγάλη παρασκηνιακή κόντρα φέρεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Γάλλους και Αμερικανούς για την αγορά οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.   

CONTINUE READING

Το Forbes θεωρεί ότι ο γαλλικός στρατός συμμετείχε σε σειρά στρατιωτικών ασκήσεων με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο για να δείξει την υποστήριξη του Παρισιού στις διαφορές της χώρας μας με την Άγκυρα, έχοντας όμως σαφή λόγο.

Αυτή η υποστήριξη σύμφωνα με το περιοδικό, συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων όπλων από την Γαλλία στην Ελλάδα.

Επίσης επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι μεγάλος αντίπαλος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Πιοσυγκεκριμένα, αντιτάσσεται στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως όσον αφορά τη μεταχείριση των Κούρδων της Συρίας, τη σύγκρουση στη Λιβύη και τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αυξήθηκαν όταν η Τουρκία επέμενε να αναζητήσει υδρογονάνθρακες σε ελληνικά ύδατα, αποστέλλοντας το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis με συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Η Γαλλία έδειξε την έμπρακτη υποστήριξή της στην Ελλάδα με την ανάπτυξη  μαχητικών αεροσκαφών  Rafale στην Κρήτη μαζί με ένα πολεμικό πλοίο τον Αύγουστο.

Η γαλλική στήριξη έπεισε την Αθήνα να παραγγείλει από την Γαλλία 18 μαχητικά Rafale (6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα τα οποία ήδη υπηρετούν στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία), κάνοντας την Ελλάδα την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα αγοράσει το Rafale και αυτό όπως φαίνεται ενοχλεί πολλούς τόσο σε ευρωπαϊκό έδαφος όσο και εκτός αυτού.

Φυσικά, αυτά τα όπλα είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που έχει πουλήσει η Γαλλία στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια.

Με την άνοδο στην εξουσία του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, που είναι σημαντικός αντίπαλος του Ερντογάν,ξεκίνησαν ταυτόχρονα και οι αγορές γαλλικών οπλικών συστημάτων σε αέρα και θάλασσα.

CONTINUE READING

Η Αίγυπτος έγινε γρήγορα ένας πολύ μεγάλος πελάτης όπλων, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για το Παρίσι.

Η χώρα αυτή ήταν η πρώτη που αγόρασε μαχητικά αεροσκάφη Rafale, μαζί με τέσσερις κορβέτες Gowind, μια φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων FREEM και δύο αμφίβια πλοία κατηγορίας Mistral.

Αυτό το υλικό όμως έχει αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της Αιγύπτου να προβάλλει στρατιωτική ισχύ στην Ανατολική Μεσόγειο και να αμφισβητεί το ναυτικό της Τουρκίας και τους επεκτατικούς στόχους της.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR