Έτσι έχουμε το 2ο Συνέδριο ναυτικής και ναυτιλιακής Ασφάλειας 2020, που θα διεξαχθεί στην κατεχόμενη από τις δυνάμεις του Αττίλα, Κερύνεια, με θέμα «Η οικοδόμηση του μέλλοντος από τον Ατλαντικό την Α.Μεσογειο έως τον Ινδικό Ωκεανό», σε συνεργασία με το TASAM (τουρκικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας) και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Κερύνειας.
Κρατήστε αυτό. Θα συμμετέχει και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Δηλαδή με λίγα λόγια η Ουάσινγκτον βάζει ''πλάτη'' στην Τουρκία για άλλη μία φορά!
Όπως φαίνεται το σχέδιο ξεδιπλώνεται, καθώς στόχος κάποιων, είναι να διχοτομήσουν την Ελληνική ΑΟΖ.
Τι θα αναφερθεί στο συνέδριο
Μιλάμε για το άντρο στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι λεπτομέρειες των άνομων και προκλητικών τουρκικών σχεδίων.
Το φόρουμ αυτό, με την εναρκτήρια συνεδρίαση στις 09.30 την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, θα διαρκέσει δύο ημέρες.
Το κύριο θέμα του, δηλαδή η "Οικοδόμηση του μέλλοντος από τον Ατλαντικό, την Α.Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό", θα δοθεί μέσα από το πρίσμα των τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων, με σκοπό τα εμπέδωση των δικών τους ύποπτων σχεδίων.
Σε αυτό οι Τούρκοι, εισάγουν κανονικά τον όρο “Γαλάζια πατρίδα” με "πρωτοποριακές ιδέες και διαφωτιστικές λύσεις σε αυτό το σχέδιο", με το οποίο θέλουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο και να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ.
“Το φόρουμ, με ενοποιητική προσέγγιση και ένα ευρύ όραμα της ιστορίας, επιθυμεί να προωθήσει την διαχείριση μιας υγιούς συνεργασίας από την χώρα που θέλει να γίνει ναυτική δύναμη» (Τουρκία), έχοντας σκοπό να αυξηθεί η διακίνηση του εμπορίου, ειδικά στον τομέα των μεταφορών σε νέα ύψη, όπως απαιτείται από τις παγκόσμιες σχετικές εξελίξεις και μελέτες.
Η Τουρκία σε “συνεργασία” με άλλες χώρες έχει στόχο την δημιουργία δικτύων αλληλεπίδρασης ναυτικής συνεργασίας, ενώ θα συζητηθεί και ο όρος ναυτική γεωπολιτική”, αναφέρει το τουρκικό ινστιτούτο.
Σε αυτό το συνέδριο θα εξηγηθούν όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, για την επίγνωση της κατάστασης από όλες τις γειτονικές χώρες και αυτό θα είναι ένας από τους κύριους στόχους του Φόρουμ.
Θα συζητηθεί επίσης η επάρκεια της υπάρχουσας δύναμης και του ταλέντου για την δημιουργία ισχυρής τουρκικής ναυτικής δύναμης σε επίπεδο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τουρκικής θαλάσσιας γεωπολιτικής, η οποία θα προτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας σε οικονομική ευημερία, τονίζει το συνεδριακό μενού.
Επίσης θα αναφερθεί η ”Γαλάζια διπλωματία” σε αυτό το 2ο φόρουμ, για τη ναυτιλία και την ναυτική ασφάλεια 2020, που θα βασίζεται στη βάση του προσανατολισμού της τουρκικής θαλάσσιας γεωπολιτικής, καλύπτοντας συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές και τονίζοντας τις περιφερειακές εξελίξεις και σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονές της, με βάση την προσπάθεια μιας κοινωνικής και πολιτικής “γέφυρας” επικοινωνίας με αυτές.
Θα συμμετάσχουν επίσης πολλοί τοπικοί και ξένοι ακαδημαϊκοί, ειδικοί, ερευνητές, πολιτικοί, ανώτεροι και ανώτατοι Τούρκοι στρατιωτικοί, ξένοι διπλωμάτες, επιχειρηματίες, γραφειοκράτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.
Υποθέματα του συνεδρίου:
- 1. Το μέλλον και το όραμα της Τουρκίας για το θαλάσσιο οικοσύστημα σε Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η ανάπτυξη των ικανοτήτων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στις ανοικτές θάλασσες.
- 2.Διάρθρωση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και διανομής της δύναμης τους στην Μεσόγειο.
- 3.Ενέργεια, ανταγωνισμός για την Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (MEB) και η Γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου
- 4.Νέες μεταβλητές στη θαλάσσια γεωπολιτική, Αρκτική, Κανάλι της Κωνσταντινούπολης κ.λπ.Τουρκικό Ναυτιλιακό Εμπορικό Όραμα και Μέλλον. Προοπτικές/Ανάλυση (Τουρκία, κατεχόμενα).
- 5.Τουρκικό Ναυτικό όραμα/μέλλον του Τουρισμού Προοπτικές / Ανάλυση (Τουρκία, κατεχόμενα)
- 6.Τουρκικά πολεμικά πλοία και ναυτική τεχνολογία, βιομηχανικές προοπτικές (Τουρκία, κατεχόμενα).
- 7. Ναυτική Ασφάλεια, Τουρκική αμυντική βιομηχανία, και ναυπηγική βιομηχανία, Δυνατότητες.
- 8.Τουρκικά Λιμάνια, Μαρίνες, Πλοία και Yacht- Ενδοχώρα και Στρατηγικές Ανάπτυξης (Τουρκία, κατεχόμενα).
- 9.Δυνατότητες εξόρυξης υδρογονανθράκων από την Τουρκία σε μεγάλο βάθος στην ανοικτή θάλασσα.
- 10. Τα σενάρια για τις ναυτικές βάσεις της Τουρκίας σε ενδοχώρα και κατεχόμενα.
Μιλάμε για το απόλυτο “Μαύρο σχέδιο” της Τουρκίας, μια γεύση του οποίου θα δοθεί στο εν λόγω συνέδριο.
Εκεί θα ακουστούν οι σχεδόν ειλημμένες αποφάσεις για την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο, με την συνδρομή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, όπως την βλέπουμε εδώ και μέρες, με στόχο η Ελλάδα να πιεστεί πιθανότατα, για να δώσει ίσως “κάτι” στον "αχόρταγο" Ερντογάν.
Για οτιδήποτε όμως είναι να συμβεί, δεν πρέπει να λησμονεί κανένας την ολοκληρωτικά αντίθετη γνώμη του συνόλου του ελληνικού λαού, η οποία μπορεί να γίνει γνωστή, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, μιας και οι πιέσεις αναμένονται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με άρθρα στον τουρκικό τύπο που αναφέρουν, "περί παρουσίας τουρκικών πολεμικών πλοίων στην ελληνική ΑΟΖ" το επόμενο διάστημα.
Απαντώντας δε σε διάφορους Έλληνες ειδικούς, αξιωματούχους, περί τουρκικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, τονίζουμε ότι υπάρχουν νόμοι και συνθήκες που θα καθορίζουν τα πάντα. Οι Τούρκοι έχουν αυτά τα δικαιώματα που έχουν σήμερα, πριν προβούν στην τουρκο-λιβυκή συμφωνία και νομικά δεν δικαιούνται ούτε ένα μέτρο παραπάνω σε στεριά αέρα και θάλασσα.