Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα ξεκινήσει η Ένωση Ορθοδόξων -Ρ/Καθολικών; "Κερκόπορτα" οι πρόσφυγες

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που πρωτογράψαμε για το μεγάλο σχέδιο και πως μέσω Ουκρανίας περνάει η “ενότητα” Ορθοδόξων-Ρ/Καθολικών

Μοχλός για να καταστεί πραγματικότητα αυτό το κόλπο γκρόσο είναι το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας και οι Ουνίτες της χώρας. 

Εδώ και δύο χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος των Ουνιτών στην Ουκρανία Svyatoslav Shevchuk δηλώνει σε όλους τους τόνους πως είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της αρχικής ενότητας των καθολικών και ορθόδοξων «κλάδων» της Εκκλησίας του Κιέβου.Βέβαια για τα προσχήματα διευκρινίζει πως είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των εννοιών της "ενότητας" και της "ενοποίησης". Αυτά έχει πει από το 2019 ο Σεβτσούκ σε πρόσφατη του στο Glavkom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτή είναι η θέση μας που προσπάθησα να κηρύξω κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 1.030η επέτειο του Βάπτισης των Ρως. Η «ενοποίηση» είναι αυτό που συνέβη σήμερα στην αγκαλιά της Ουκρανικής Ορθοδοξίας, όταν δημιουργήθηκε μια νέα δομή με τοπική ιδιότητα. Αλλά όταν μιλάμε για ένα «απλωμένο χέρι», μιλάμε για ενότητα, δηλαδή, ενώ παραμένουμε οι ίδιοι, μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε στο όνομα του καλού του ουκρανικού λαού, στο όνομα της αλήθειας, στο όνομα της αναζήτησης της παγκόσμιας ενότητας με τους χριστιανούς, που ονομάζουμε οικουμενικό κίνημα. "

Είναι προφανές λοιπόν που το πάνε... Ενωμένοι μέσα στην διαφορετικότητά του ο καθένας....

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανική Ελληνική Καθολική Εκκλησία (Ουνίτες-UGCC) επιδιώκει έναν τρόπο να αποκαταστήσει την ενότητα με την "Εκκλησία του Κιέβου που γεννήθηκε κάποτε στα βαπτιστικά νερά του Δνείπερου", και αυτό είναι "εξ ολοκλήρου στο πλαίσιο του σύγχρονου οικουμενικού κινήματος για την αποκατάσταση της ενότητας όλων των Εκκλησιών του Χριστού, την προσέγγιση των Ορθοδόξων και Καθολικών Εκκλησιών ».

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως το πλάνο δεν είναι σε τοπικό επίπεδο αλλά στοχεύει πιο ψηλά για “ενότητα” σε παγκόσμιο επίπεδο Ρ/Καθολικών και Ορθοδόξων.

Και τώρα έρχεται το επόμενο βήμα! 

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι τώρα μπροστά του "είναι στο τραπέζι" μια πρόταση να ταξιδέψει στο Κίεβο. Αυτό ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού NBC News Claudio Lavanga στο Twitter.

https://twitter.com/Lavanga/status/1510168868806873093

«Στο αεροπλάνο για τη Μάλτα, ρώτησα τον Πάπα Φραγκίσκο αν σκέφτεται να προτείνει να επισκεφθεί το Κίεβο. Μου απάντησε: «Ναι, η προσφορά είναι στο τραπέζι», αναφέρει το μήνυμα. Και βέβαια είναι δεδομένο πως αν πάει στην Ουκρανία θα συναντηθεί και με τους Ουνίτες. 

Προφανώς λοιπόν ο πόλεμος της Ουκρανίας επιταχύνει τα πλάνα του Οικουμενισμού! Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς και την ευκαιρία που βρήκαν οι Φαναριώτες να προπαγανδίσουν "πόσο κακή είναι η ρωσική Εκκλησία που στηρίζει τον Πούτιν" και "πόσο βασανισμένη είναι η νέα ουκρανική εκκλησία", παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένη από την μισή Ορθοδοξία. 

Στο παιχνίδι αυτό πήρε μέρος και η Ελλαδική Εκκλησία, αφού από την μια ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τον Πατριάρχη Μόσχας "να σταματήσει τον πόλεμο που γίνεται από ομόδοξους" και από την άλλη εξέφρασε την στήριξή του στον Επιφάνιο της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας. 

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου ενημέρωσε για τις επιστολές τις οποίες απέστειλε τόσο προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο στις 2 Μαρτίου όσο και προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο στις 4 Μαρτίου.

Συνάμα και το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σαν ευαισθητοποίηση για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. 

Κι αυτή θα είναι και η "Κερκόπορτα"! Οι πρόσφυγες! Όπως οι πρόσφυγες ήταν η αφορμή να συνυπάρξουν και στη Λέσβο Πάπας, Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος. Όπως ήταν αφορμή να συμπροσευχηθεί ΠΑΛΙ ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πολωνία με τους Καθολικούς

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε πως και το Πατριαρχείο Μόσχας "παίζει" με τον Πάπα αφού πρόσφατα η Ρωσική Εκκλησία επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Πατριάρχη Κύριλλου και του Πάπα της Ρώμης φέτος σαν συνέχεια της συνάντησης της Αβάνας το 2016. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ