Εκκλησία

Ρωσική Εκκλησία: Όχι στις διακρίσεις εις βάρος όσων αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του COVID

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτίθεται στις διακρίσεις εναντίον οποιονδήποτε ανθρώπων με βάση το εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή όχι. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλοκολαμσκ Ιλαρίων, έκανε την σχετική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό της “Ρωσίας 24” στις 23 Ιανουαρίου.

«Η θέση της Εκκλησίας σε αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου», σημείωσε ο ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχολιάζοντας την πιθανή εισαγωγή των λεγόμενων «covid διαβατηρίων». «Αλλά η κοινή μας θέση είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται διάκριση εναντίον των πολιτών με βάση το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι κατά του κορονοϊού».

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι τέτοια επίσημα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορεί να καταστούν υποχρεωτικά για ταξίδια στο εξωτερικό και "οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες πολιτείες μπορούν, κατά την κρίση τους, να θεσπίσουν ορισμένους κανόνες." Σε αυτήν την περίπτωση, πρόσθεσε ο Ιεράρχης, κάθε άτομο θα πρέπει να αποφασίσει πώς να προσαρμοστεί σε αυτούς τους κανόνες,

Ουκρανός Ιεράρχης: Δεν είμαστε κατά του εμβολίου, αλλά οι μέθοδοι είναι ανησυχητικές

 

Στο μεταξύ ο Ιεράρχης της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Επίσκοπος Μπαρίσεβ Βίκτωρ, σχολίασε πως η εκκλησία δεν αντιτίθεται στους εμβολιασμούς, αλλά οι πιστοί ανησυχούν για την πιθανή εισαγωγή διαβατηρίων COVID και ηθικών παραβιάσεων στην παραγωγή ορισμένων εμβολίων.

Ο Ιεράρχης του UOC σημείωσε ότι η απόφαση εμβολιασμού κάθε ατόμου δεν πρέπει να λαμβάνεται από το κράτος, έναν αξιωματούχο ή έναν ιερέα, "αλλά αποκλειστικά από το άτομο που φροντίζει τη δική του υγεία." Ωστόσο, η βαρύτητα μιας τέτοιας απόφασης πρέπει να διασφαλίζεται από την πληρότητα των πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο, τις οποίες οι ιατροί οφείλουν να παρέχουν.

Η επιβολή εμβολιασμών και η εισαγωγή διαβατηρίων COVID μπορούν να γίνουν προβληματικές στιγμές στον εμβολιασμό για τους πιστούς. «Η ιστορία γνωρίζει ήδη συχνές περιπτώσεις, όταν με λόγια μια καλή πράξη μετατράπηκε σε μέσο διαχωρισμού της κοινωνίας, χωρίζοντάς την σε «σωστό» και «λάθος», κι έγινε η αιτία ταπείνωσης και δίωξης», προειδοποίησε ο επίσκοπος,

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ