Αθλητισμός

US Open, τελικός γυναικών: Ραντουκάνου VS Φερνάντεζ

Αν κάποιος είχε στοιχηματίσει ότι το ζευγάρι του φετινού τελικού στο US Open θα το αποτελούσαν δύο αθλήτριες οι οποίες μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν στον... χάρτη των μεγάλων τουρνουά, προφανώς και σήμερα το βράδυ (όχι πριν τις 23:00, Eurosport) θα απολαύσει το ματς μετρώντας τα κέρδη του...

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια (1999, US Open, η 17χρονη Χίγκινς εναντίον της 18χρονης Σερένα Γουίλιαμς) θα έχουμε έναν τόσο νεανικό τελικό και για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια θα έχουμε μία τόσο νεαρή νικήτρια (το 2004 η 17χρονη Σαράποβα είχε νικήσει στο Γουΐμπλεντον).

https://youtu.be/SEtB509wr_g



Είναι επίσης η πρώτη φορά που δύο αθλήτριες με... ρίζες από την Ασία βρίσκονται σε τελικό ενός Grand Slam, καθώς μπορεί και οι δύο να γεννήθηκαν στον Καναδά, αλλά η μητέρα της Φερνάντεζ είναι μισή Καναδή, μισή Φιλιππινέζα (κι ο πατέρας της από το Εκουαδόρ), ενώ η μητέρα της Ραντουκάνου είναι Κινέζα (κι ο μπαμπάς της Ρουμάνος).

Η δε Ραντουκάνου έγινε η πρώτη αθλήτρια στην εποχή των τουρνουά Open (από το 1968 και μετά) η οποία ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά και κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό.

Αμφότερες πάντως παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν καθηλώσει τους πάντες τις δύο τελευταίες εβδομάδες με τα κατορθώματα τους στη Νέα Υόρκη αν και τα μονοπάτια που ακολούθησαν ως τον τελικό ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η Φερνάντεζ χρειάστηκε να αποκλείσει τρεις αθλήτριες από το Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης (Οσάκα, Σβιτολίνα, Σαμπαλένκα) και την Κέρμπερ που είναι κάτοχος τριών Grand Slam, ενώ τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κρίθηκαν στο τρίτο σετ.

Αντιθέτως η Ραντουκάνου ναι μεν ξεκίνησε από τα προκριματικά, αλλά στο δρόμο της αντιμετώπισε μόνο μια αθλήτρια από το Top-40 (τη Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό) και στους 8 αγώνες που έδωσε δεν έχασε ούτε ένα σετ!!! Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρόλο που έχει δώσει τρεις αγώνες περισσότερους, έχει μείνει μία ώρα λιγότερη στο γήπεδο από την Φερνάντεζ!
 

https://youtu.be/5A_LGkSjvz0

Σ' ένα τέτοιο ματς λοιπόν πραγματικά δεν μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς κι οι δύο έχουν να ξεπεράσουν την πίεση της ηλικίας στον πιο μεγάλο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της καριέρας τους...

Κι επειδή σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση όλα μετρούν, από το στρατόπεδο της Φερνάντεζ έχουν επιστρατεύσει όλα τους τα... κόλπα για να τη βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη.

Έτσι λοιπόν σήμερα το βράδυ στο box που φιλοξενούνται οι άνθρωποι της ομάδας μία θέση θα είναι κενή καθώς δεν θα βρίσκεται εκεί ο πατέρας (και προπονητής της) Χόρχε. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του είναι κάτι παραπάνω από προληπτικοί κι έτσι θα δει τον τελικό από το ξενοδοχείο.

«Στον πρώτο της τελικό σε επίπεδο WTA έκανα το λάθος και πήγα στον αγώνα. Για δύο μήνες μισούσα τον εαυτό μου που το έκανα. Δεν έπρεπε να το κάνω και δεν θα το κάνω σίγουρα τώρα», δήλωσε ο ίδιος κι ο τελικός στον οποίο αναφέρονταν ήταν αυτός στο Ακαπούλκο τον Φεβρουάριο του 2020 όταν η Λέιλα έχασε από την Μπέντσιτς...

H πορεία των δύο φιναλίστ

Έμμα Ραντουκάνου
1ος προημιτελικός γύρος: Μπίμπιαν Σουφς (Ολλανδία) 6-1, 6-2
2ος προημιτελικός γύρος: Μάριαμ Μπολβάντζε (Γεωργία) 6-3, 7-5
3ος προημιτελικός γύρος: Μάγιαρ Σερίφ (Αίγυπτος) 6-1, 6-4
1ος γύρος: Στέφανι Φέγκελε (Ελβετία) 6-2, 6-3
2ος γύρος: Σουάι Ζανγκ (Κίνα) 6-2, 6-4
3ος γύρος: Σάρα Σόριβες Τόρμο (Ισπανία) 6-0, 6-1
4ος γύρος: Σέλμπι Ρότζερς (ΗΠΑ) 6-2, 6-1
Προημιτελικά: Μπελίντα Μπέντσιτς (Ελβετία) 6-3, 6-4
Ημιτελικά: Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 6-1, 6-4

Λέιλα Φερνάντεζ
1ος γύρος: Άνα Κόνιου (Κροατία) 7-6(3), 6-2
2ος γύρος: Κάια Κανέπι (Εσθονία) 7-5, 7-5
3ος γύρος: Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) 5-7, 7-6(2), 6-4
4ος γύρος: Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) 4-6, 7-6(5), 6-2
Προημιτελικά: Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) 6-3, 3-6, 7-6(5)
Ημιτελικά: Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 7-6(3), 4-6, 6-4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ