Αρχείο

Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των μεταναστών στην Τουρκία

Πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής παρέδωσαν  μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα, από το  λιμάνι της Μυτιλήνης  πίσω στην Τουρκία.

Πρόκειται για  90 πρόσφυγες από  Μαρόκο,  Πακιστάν και ορισμένες άλλες χώρες, οι οποίες  δεν θεωρούνται ως ζώνη των στρατιωτικών συγκρούσεων. Μέσα στις επόμενες μέρες θα επαναπατριστούν άλλοι  173  οικονομικοί μετανάστες, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο ΟΗΕ αναμένει από την ΕΕ μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση  σύμφωνα με τους διεθνούς  κανόνες για την υλοποίηση των ζητημάτων που αφορούν την μετανάστευση. Αυτό ανακοίνωσε στη Γενεύη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid Ra'ad Al-Hussein:

«Μεταξύ άλλων προσπαθούμε  να ελέγξουμε με ειδικές ομάδες την  αυθαίρετη απέλαση, η οποία είναι παράνομη. Οι περιορισμοί στα σύνορα,  δεν είναι δυνατόν να καθορίσουν  τις περιστάσεις του κάθε ατόμου, και πολλές φορές παραβιάζεται  το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Πρόκειται για μία άκρως ύποπτη αντιμετώπιση από το ΟΗΕ , ο οποίος δρα σαν το «μεγάλο μάτι» της νέας  τάξης πραγμάτων  στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η ΕΕ διαθέτει την καλύτερη και πιο ανθρώπινη νομοθεσία στο κόσμο , αλλά δεν είναι δυνατόν να  αλωθεί από χιλιάδες μετανάστες που θα αλλάξουν εθνολογικά την σύσταση των ευρωπαϊκών λαών.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ προτίθεται να επαναπροωθήσει  6.000 πρόσφυγες στο άμεσο μέλλον εντός της ΕΕ , ανακουφίζοντας την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο  υπεύθυνο για την Μετανάστευση, κ.  Δημήτρη Αβραμόπουλο, η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία θα αναγκάσει τους παράνομους διακινητές να αναζητήσουν άλλες οδούς, έτσι θα  "ανοίξει  και το κατάλληλο  νομικό παράθυρο" για τους πρόσφυγες.

«Πρέπει να κινηθούμε (προς τα εμπρός), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, με άλλα λόγια, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θεωρηθούν  ως προς το εάν αυτοί οι  άνθρωποι  αντιμετωπίζουν τον  κίνδυνο δίωξης στην πατρίδα τους. Δεύτερον, να τηρήσουμε  την αρχή της «μη επαναπροώθησης», και, τρίτον, να δώσουμε  στους πρόσφυγες  την δυνατότητα να ζητήσουν το καθεστώς του πρόσφυγα δυνάμει της Σύμβασης της Γενεύης», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο ίδιος είπε ότι η κρίση της μετανάστευσης στην Ευρώπη απειλεί να μετατραπεί σε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή.

Ένα παράδειγμα αυτής της κατάστασης υπάρχει στα σύνορα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ , όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου  14 χιλιάδες πρόσφυγες . Μέσα σε λίγες μέρες τα σύνορα έκλεισαν  και οι άνθρωποι αφέθηκαν  στην τύχη τους.

Η προκαταρκτική συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία σχετικά με τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων της μετανάστευσης, δεν ακόμη  οριστικοποιηθεί, αλλά ήδη εκ των προτέρων, πολλοί παρατηρητές έχουν την  έχουν κηρύξει  παράνομη.

Πρόκειται  για  μια ανταλλαγή προσφύγων/ λαθρομετανάστες από τους οποίους η Άγκυρα είναι έτοιμη να πάρει πίσω όσοι δεν είναι Σύροι υπήκοοι.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Υπάρχει και η διαδρομή της Αδριατικής για τους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες !), αναφέραμε ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στην Ειδομένη θα ψάξουν για διέξοδο για την Ευρώπη έτσι και αλλιώς.

Ο  Έλληνας  Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης, δήλωσε στην  ευρισκόμενος στην Ιταλία ότι : «Η διαδρομή της Αδριατικής; Οι απελπισμένοι οι άνθρωποι θα βρουν το δρόμο τους. Δεν νομίζω ότι αυτοί που έχουν διαφύγει το θάνατο, από βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι, αγριότητες του ISIS , θα φοβηθούν  να διασχίσουν ποτάμια,  βουνά ή θάλασσα».

Το σίγουρο είναι ότι το ανθρώπινο "ποτάμι" θα βρει διέξοδο όπως και να έχει το θέμα προς τις΄πλούσιες  χώρες της  ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ