Mεγάλη κρίση ξεσπάει στην Αλβανία, καθώς μετά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου, η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε σήμερα ριζοσπαστική κλιμάκωση της πολιτικής ρήξης προκειμένου ανοίξει τις διαδικασίες για λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και νέες πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΚ (συμπεριλαμβάνει και αρχηγούς άλλων συμμαχικών κομμάτων όπως και το ΚΕΑΔ καθώς συμπεριλήφθηκαν την τελευταία στιγμή στη λίστα τον Μάιο 2017, επειδή έληξαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες εγγραφής λόγω παρατεταμένης τότε αποχής) ενέκρινε σήμερα την από χθες δημοσίως διατυπωθείσα πρόταση του Προέδρου του κ. Λιουλζίμ Μπάσα, ώστε όλοι οι βουλευτές τα παραιτηθούν ώστε να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Ράμα, αναφέρει ο tachydromos.org.
Όπως πρώτο ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για άλλη μια φορά, η αλβανική αντιπολίτευση κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Τίρανα το Σάββατο σε μια διαμαρτυρία άνευ προηγουμένου, με κύριο αίτημα την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «Μονάρχης» και «φασίστας» από τους διαδηλωτές.
Οι χιλιάδες Αλβανοί σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου αποσκοπούν με δυναμικό τρόπο στην εκδίωξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και στη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους Αλβανούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν στην πρωτεύουσα για την ανατροπή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα , για να ανοίξει ο δρόμος σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τόσο η συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση του Σαββάτου, κυρίως όμως η αδράνεια που επιδεικνύει ο Ράμα και μάλιστα ο από πλευράς του χλευασμός των αντιδράσεων, οδηγεί πλέον τα πράγματα στην ακραία ρήξη και ριζοσπαστικοποίηση της στάσης της αντιπολίτευσης. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προειδοποιήσει ανάλογη μεγάλη πολιτική διαδήλωση και για την Πέμπτη μπροστά στο κτίριο συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, ωστόσο όμως η σημερινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσδίδει άλλο εκτόπισμα στους σχεδιασμούς των κινητοποιήσεων για την πτώση της Κυβέρνησης Ράμα.
Οι πολίτες αντιδρούν κυρίως για την αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στη χώρα της οποίας όμως προστίθενται ζητήματα που άπτονται της παραβίασης των κανόνων ελάχιστης καλής εμπιστοσύνης του πολιτικού παιχνιδιού, δυστοκία στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και κυρίως μονοπώληση των θεσμών από πλευράς της ομάδας του Πρωθυπουργού Ράμα.
Τα προβλήματα χρόνιζαν αλλά οι πρόσφατες αποκαλύψεις απ’ τη Φωνή της Αμερικής, που εκλαμβάνονται απ’ την κοινωνία ως διαρροές απ’ το Στέητ Ντιπάρτμεντ, περί της εξαγοράς ψήφων στις πρόσφατες εκλογές και δεδομένου ότι υπό το κλίμα αυτό η αντιπολίτευση δεν διαθέτει τις ανάλογες εγγυήσεις να εισέλθει στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση προγραμματισμένες για τέλη Ιουνίου, οδηγούν πλέον τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ μπαίνουν στο παιχνίδι και ρίχνουν τον Ε. Ράμα, καθώς οι διαρροές αυτές ήρθαν τυχαία στο φως της δημοσιότητας.
Όπως έχει γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Το "Δικαστικό Παρατηρητήριο/‘Judicial Watch", αποκάλυψε πριν λίγους μήνες την σχέση του με διαδοχικά σκάνδαλα που λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία και τις σκοτεινές διασυνδέσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του επιχειρηματία προπαγανδιστή Τζόρτζ Σόρος.
Η αμερικανική οργάνωση "Δικαστικό Παρατηρητήριο", προχώρησε σε βάθος έρευνα για τις σχέσεις με την οργάνωση της «Ανοικτής Κοινωνίας» του Τζορτζ Σόρος με τον πρώην πρέσβη στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όσον αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση, ως ένα από τα παγκόσμια σκάνδαλα στα οποία αναφέρεται.
Τότε αποκαλύφθηκε πως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, από τη διοίκηση του Ομπάμα, συνδέθηκε στενά με τον Σόρος και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Αλβανία.
Τον Μάιο του 2017, ο Λου βοήθησε να υπονομευθούν τα σχέδια της αλβανικής αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθεί στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμη και αν αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν (στην εκλογική διαδικασία).
Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Φ. Μάρσαλ, επικεφαλής του «Judicial Watch»:
«Ο οργανισμός του Σόρος, μέσω της βοήθειας της κοινωνίας των πολιτών, ανέλαβε τον έλεγχο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Έγινε δημόσια γνωστό ότι απομακρύνθηκαν διεφθαρμένοι δικαστές, αλλά στην πραγματικότητα απέλυσαν όποιον ήθελαν και έβαλαν στη θέση τους ανθρώπους με αριστερές πολιτικές τάσεις που υποστήριζαν τη κυβέρνηση του Ράμα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είναι απόγονος κομμουνιστών, ο πατέρας του ήταν στο Πολιτικό Γραφείο, ήταν ανώτερος υπάλληλος στο κόμμα –κράτος.
Ο Έντι Ράμα είναι τώρα σοσιαλιστής, αλλά εφαρμόζει την ίδια στρατηγική και μεθόδους των κομμουνιστών.
Το επίπεδο της διαφθοράς έχει χτυπήσει κορυφή. Υπό το καθεστώς του Έντι Ράμα, που είναι στενός φίλος του Τζορτζ Σόρος, η Αλβανία κατέστη η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη.
Αν κοιτάξετε το επίπεδο της διαφθοράς, θα καταλάβετε, σύμφωνα με τους δείκτες διαφάνειας, ότι έχει χτυπήσει στην κορυφή της διαφθοράς υπό τη διακυβέρνηση του Ράμα. Είναι γνωστό ότι ο Έντι Ράμα εκπροσωπεί τον Τζόρτζ Σόρος στην Αλβανία…», έγραψε ο Γουίλιαμ Φ. Μάρσαλ.
Οντως σύμφωνα με στοιχεία τις κυβέρνησης Ν.Τραμπ, μια έκθεση 32 σελίδων απεικόνιζε την δράση του Τ.Σόρος στα Βαλκάνια. Σε κάποιο σημείο αναφέρονται τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα την καμπάνια του Τ.Σόρος στην Αλβανία.
Αυτόματα ξέσπασε και νέο αμερικανικό "σκάνδαλο" με το ερώτημα "αν είναι νόμιμο ο Τ.Σόρος να λαμβάνει χρήματα αμερικανών φορολογουμένων για να συνεχίζει τις δράσεις του σε εσωτερικό και εξωτερικό" ανέφερε ο Tom Fitton.
Με άλλα λόγια, η έρευνα προχώρησε εις βάθος για τις διασυνδέσεις Ε.Ράμα και Τ.Σόρος και αποδείχτηκε πως ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας ήταν ήδη μέλος του ιδρύματος "Open Society" πολύ πριν καταλάβει την εξουσία στην Αλβανία.
Η έρευνα έγινε από ομάδα Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών που πρόσκεινται στον σκληρό πυρήνα του Ν.Τραμπ. Μάλιστα ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είχε λάβει εντολή να ερευνήσει εις βάθος όλα τα παρακλάδια του Σόρος στα Βαλκάνια.