Ολοταχώς προς εκλογές και Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Αυτή φαίνεται να είναι η προτίμηση της Ουάσινγκτον με τον υπερκινητικό πρέσβη, Τ.Πάιατ, να συναντά για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Εκλογές" βλέπουν τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Β.Λεβέντης.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει προς τον Aμερικανό πρέσβη την ανάγκη η Τουρκία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων. Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων.
Η Κυβέρνηση ΕΘνικής Ενότητας θεωρείται ένα από τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση της δεδομένης πλέον τουρκικής απειλής, μιας απειλής η οποία πλέον δεν είναι απλά θεωρητική αλλα με τις δηλώσεις του Ερντογάν στην Σαμψούντα (τις αποκαλύψαμε το προηγούμενο Σάββατο) έχουμε ριζική αλλαγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως τις γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες.
H Toυρκία απαιτεί εθνικό έδαφος και δεν γκριζάρει απλά περιοχές.
Οι δηλώσεις Ερντογάν σηματοδοτούν τον νέο τουρκικό αναθεωρητισμό ο οποίος πλέον δεν αποδέχεται τα «τεχνητά σύνορα» που «επεβλήθησαν» στην Τουρκία μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
"Μετά την κατάληψη της Αφρίν ξεκινά η δημιουργία της «Μεγάλης Τουρκίας», η οποία θα επιτευχθεί ακόμη και αν χρειαστεί «να δώσουμε τις ζωές μας ή να πάρουμε ζωές άλλων» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό άλλαξε τα πάντα.
Με στόχο πλέον την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο δρόμο προς τις ερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει εντατικά το έδαφος και υιοθετεί την γνωστή κίνηση επί ΠΑΣΟΚ: Ιθαγένεια εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς!
Δυνατότητα απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες-εξπρές προφέρει σε 800 χιλιάδες αλλοδαπούς που βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα, σχέδιο νόμου που θα καταθέσει εντός την ημερών στη Βουλή ο Υπουργός των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αποκαλύπτει το europost.gr.
Ο χρόνος απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας μειώνεται από 6 (που ισχύει σήμερα) σε μόλις 3 χρόνια!
Μάλιστα, το πολυπόθητο χαρτί θα λαμβάνεται, αφού οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί λάβουν μέρος σε ένα τεστ γνώσεων, που γίνεται πλέον πανεύκολο.
Θα πρέπει να απαντήσουν γραπτώς σε 20 ερωτήσεις, τις οποίες θα επιλέξουν από ένα σύνολο 30 ερωτημάτων. Θα υπάρχουν επίσης και προφορικές εξετάσεις.
Οι 30 εύκολες ερωτήσεις θα επιλέγονται τυχαίως, την ημέρα των εξετάσεων, από τράπεζα θεμάτων, στην οποία θα υπάρχουν συνολικά 300 ερωτήσεις.
Για να καταλάβει κανείς πόσο εύκολη θα γίνει η όλη διαδικασία, αρκεί να λάβει υπόψη του ότι όλες οι απαντήσεις και στις 300 ερωτήσεις θα έχουν δοθεί εκ των προτέρων από το υπουργείο στους ενδιαφερομένους!
Οι πρώτες πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρούν ότι πίσω από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις κρύβονται εκλογικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης και η πρόθεσή της να υφαρπάσει την ψήφο των αλλοδαπών.
Εκλογές εντός εβδομάδων «βλέπει» και η Ένωση Κεντρώων
Πρόωρες εκλογές ανά πάσα στιγμή προβλέπει η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (28/3).
Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας για όσους είχαν διαψεύσει τις δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα: «Να δούμε σε ποια τρύπα θα ψάχνουν να κρυφτούν κάποιοι σε λίγες εβδομάδες» και επικρίνοντας όσους είχαν διαψεύσει
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων για τις εκλογές:
«Πριν από λίγες εβδομάδες, ο κ. Λεβέντης από την Πάτρα ανέφερε, ότι, οσφραίνεται εκλογές προ του Αυγούστου του 2018. Ο κ. Τσίπρας είχε εκμυστηρευτεί στον κ. Λεβέντη, ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή λόγω Σκοπιανού και ελληνοτουρκικής κρίσης. Αμέσως μετά κύκλοι του Μαξίμου διέψευσαν τον κ. Λεβέντη. Να δούμε σε ποια τρύπα θα ψάχνουν να κρυφτούν κάποιοι σε λίγες εβδομάδες».
Εκλογές βλέπουν οι Γερμανοί στην χώρα μας – Τι μεταδίδουν!
Πιθανό σενάριο θεωρεί η Handelsblatt τις πρόωρες εκλογές, ενόψει νέων περικοπών, ενώ διαπιστώνει χάσμα ανάμεσα στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών για τη μετά τα μνημόνια εποχή.
Οι δανειστές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο, γράφει η γερμανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις που κάνει επανειλημμένα ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι αναγκάζεται να εφαρμόσει μια πολιτική στην οποία δεν πιστεύει, υπό την πίεση των δανειστών.
«Αυτό ενισχύει τους φόβους των δανειστών ότι ο Τσίπρας θα αντιστρέψει μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις και θα τερματίσει την δημοσιονομική πειθαρχία τη στιγμή που θα πάψει να εξαρτάται από δάνεια στήριξης», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Πέρα από αυτό όμως, η Handelsblatt σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, ενώ η οικονομία δεν αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες. Μάλιστα, με δεδομένο ότι επίκεινται νέες περικοπές -μειώσεις στις συντάξεις έως 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 και πιέσεις του ΔΝΤ να μειωθεί νωρίτερα το αφορολόγητο. Από τη σκοπιά του Ελληνα πρωθυπουργού ίσως να είναι προτιμότερο να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, προτού δηλαδή γίνουν αισθητές οι νέες περικοπές, εκτιμά η Handelsblatt.
«Ως εκ τούτου είναι πιθανό (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) να καλέσει τους ψηφοφόρους στις κάλπες ήδη έναν χρόνο πριν από το τέλος της κανονικής νομοθετικής περιόδου», συνεχίζει.
Σύγκρουση σχεδίων Τσίπρα- δανειστών
Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών συγκρούονται, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
Η Αθήνα θέλει να αποδεσμευτεί τον Αύγουστο από τα δάνεια στήριξης, να αποτινάξει τα δεσμά της λιτότητας, η μισητή τρόικα να εγκαταλείψει τη χώρα δια παντός και η αποικία χρέους να γίνει πάλι κυρίαρχο κράτος επιτέλους. Ο Ελληνας πρωθυπουργός φιλοδοξεί να αποσπάσει μέχρι τον Αύγουστο από τους Ευρωπαίους εταίρους του μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, να πάει ενισχυμένος σε εκλογές «το αργότερο το φθινόπωρο του 2019» και να τις κερδίσει, συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Αυτό ήταν το σχέδιο, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας ότι «η τελική ευθεία μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε αγώνα μετ’ εμποδίων. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση στην Αθήνα καταφέρει να εκπληρώσει το σύνολο των 88 μεταρρυθμιστικών όρων που εκκρεμούν, όπως προβλέπεται μέχρι τον Ιούνιο, η ‘καθαρή έξοδος’, με την οποία ο Τσίπρας ήθελε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, απομακρύνεται (…) ολοένα και περισσότερο».
Η Handelsblatt παραπέμπει στις δηλώσεις του προέδρου του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ και του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, που έχουν καταστήσει σαφές ότι τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνεπάγονται αυστηρή εποπτεία μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.