Κόσμος

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία IRKUT ετοιμάζοντας το μελλοντικό τουρκικό επιβατικό αεροσκάφος

Ήταν που ήταν «άσχημο το κλίμα» μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας ήρθε και η συμφωνία με την Τουρκία για συνεργασία με ρωσική  εταιρεία κατασκευής  αεροσκαφών  να την αποτελειώσει, ενώ ο   κίνδυνος για την Ελλάδα  από την συμφωνία συνεργασίας της τουρκικής Αεροδιαστημικής  Βιομηχανίας (TAI) με τη ρωσική εταιρεία IRKUT στο Dubai Airshow, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου…είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι διαφαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Η εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με τη ρωσική εταιρεία IRKUT για μια στρατηγική επιχειρηματική συμμαχία και εταιρική σχέση στον τομέα των αερομεταφορών.

Ως εκ τούτου, οι δύο εταιρείες θα αναλάβουν τον κοινό σχεδιασμό και την παραγωγή στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, τονίζει το δημοσίευμα μόνο που δεν λέει βέβαια την αλήθεια σε καμία περίπτωση.

Σύμφωνα με μνημόνιο συμφωνίας θα υπάρξει  στρατηγική συνεργασία στο στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά στην ουσία οι Τούρκοι αναζητούν μεταφορά τεχνογνωσίας πιθανόν και για το νέο μαχητικό τους .

Άλλωστε η συμφωνία επετεύχθη με την παρουσία αξιωματικών και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τους Ρώσους σύμφωνα με την κεντρική φωτογραφία μας.

Η TAI, η οποία συμμετείχε στην Έκθεση άμυνας και Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη στις 6-9 Νοεμβρίου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της δραστηριότητας της αγοράς στη Μέση Ανατολή με την συμμετοχή της στο Dubai Airshow, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της TAI Temel Kotil τόνισε τη σημασία της παρουσίας στο Dubai Airshow και δήλωσε ότι είναι φιλόδοξος για τον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής στις χώρες του Κόλπου.

Η TAI ξεκίνησε επίσης πρωτοβουλίες για νέα συνεργασία στο Dubai Airshow, όπου επέδειξε το  επιθετικό ελικόπτερο  T-129 .

Οι Τούρκοι αναζητούν συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Βρετανία , υψηλή  τεχνογνωσία για να καταστούν «ανεξάρτητοι», ώστε να μπορέσουν να γίνουν περιφερειακή δύναμη στην Α. Μεσόγειο αλλά και στην Μ.Ανατολή.

Το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο  Stratfor έχει από καιρό τονίσει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει μια αυτόνομη  αμυντική βιομηχανία ή οποία δεν ξεχωρίζει από τον ιδιωτικό  τομέα  με σκοπό αφενός να ενισχύσει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού και αφετέρου να εκμηδενίσει, σε βάθος χρόνου και με ορίζοντα το 2023, την εξάρτησή της από τις εισαγωγές όπλων.

Η  Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία διότι :

Α.  Υπάρχει η   επιθυμία να  εξοικονομηθούν  χρήματα τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας.

Β. Υπάρχει η βούληση  της ηγεσίας της Τουρκίας να ενισχύσει την αυτάρκεια και την ανεξαρτησία της χώρας στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία βασιζόταν στην προμήθεια οπλικών συστημάτων και μέσων κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Γερμανία. Βέβαια στο παρελθόν οι 2 αυτές χώρες έχουν απορρίψει αιτήματα της Τουρκίας για αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Γ. Η Άγκυρα θέλει να  ενισχύσει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού, με σκοπό αφενός να ενισχύσει την εθνική οικονομία και αφετέρου να αναπτύξει στενές σχέσεις με τις χώρες-«πελάτες» της, με προτεραιότητα τις χώρες του Κόλπου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ukrania-rusia
Ένοπλες Συρράξεις 0

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-Οι Ρώσοι πετούν μαζικά τους εξουθενωμένους Ουκρανούς σε τάφους-χαντάκια στο Τσάσοφ Γιαρ-Έχουν καταλάβει σχεδόν όλη την πόλη

Ούτε αντίσταση δεν επιδεικνύουν πλέον οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν ζόμπι από την παρατεταμένη...
Μέση Ανατολή 0

Η Τουρκία γίνεται πλέον στόχος-Χτυπήθηκε τουρκικό ελικόπτερο στο Ιράκ ενώ το Ισραήλ κατέστρεψε τουρκικά ραντάρ στην Ταρτούς (Βίντεο)

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale C φαντάσματα πετούν πάνω από την Συρία προστατεύοντας τις γαλλικές δυνάμεις παρά του...