Αρχείο

EKTAKTO! Καταστράφηκαν δύο τουρκικά άρματα μάχης M60 A3 SABRA στην Βόρεια Συρία - Τρεις στρατιώτες νεκροί και πέντε τραυματίες (εικόνες-βίντεο)


Ο τουρκικός τύπος ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά   ότι μετά από επίθεση των δυνάμεων του  Daesh,  καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης M60 A3 SABRA , ενώ σκοτώθηκαν  τρεις στρατιώτες  και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν στα νότια της πόλης Al-Rai στην  Βόρεια Συρία.

Τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν  το περασμένο Σάββατο την συριακή  πόλη της Αλ Ράι, διερχόμενα  από την νοτιοανατολική επαρχία Κιλίς της Τουρκίας.

Περίπου 20 άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγά και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα διέσχισαν στο συριακό έδαφος, το οποίο  ελέγχεται από τον αποκαλούμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό  (FSA) στην περιοχή Elbeyli.

Το ζήτημα όμως  στην προκειμένη περίπτωση είναι  ότι  οι Τούρκοι εισήλθαν στον «λάκκο των λεόντων» εμπλεκόμενοι σε ένα πόλεμο με πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται εύκολα πιστευτό ότι πρόκειται για επίθεση των ισλαμιστών στον τουρκικό στρατό , αλλά μάλλον για επιχείρηση των Κούρδων μαχητών του YPG.

Οι απώλειες πολλαπλασιάζονται όλο πιο συχνά για την Τουρκία,  η οποία έβαλε το « κεφάλι της στον τορβά» στην κυριολεξία,  εισερχόμενη σε μια πολεμική σύγκρουση η οποία ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο.

Είπαμε ότι η Συρία έχει « χίλιες πόρτες για μπεις και καμία για να βγεις»,  και οι Τούρκοι μόλις τώρα αρχίζουν να το συνειδητοποιούν .

Και νέες ενισχύσεις στέλνει η Άγκυρα.

https://www.youtube.com/embed/we7q03UUR5w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ