Αρχείο

Ο Σέρβος Πρωθυπουργός ακύρωσε τα ταξίδια σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον - Φήμες για απόπειρα δολοφονίας του - Oμοιότητες με την υπόθεση Κ.Καραμανλή!

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ακύρωσε τόσο την επίσημη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες (ΕΕ) που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, όσο  και τις συναντήσεις του  στην Ουάσιγκτον με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών δύο ημέρες αργότερα, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Στις 23 Ιουνίου o Βούτσιτς θα ταξίδευε στις ΗΠΑ με την ευκαιρία της πρώτης πτήσης της κρατικής εταιρείας «Air Serbia»  από το Βελιγράδι στη Νέα Υόρκη.

Αν και δεν έχουν ακόμα  επιβεβαιωθεί επισήμως, οι ακυρώσεις, κατά τους ισχυρισμούς των σερβικών μέσων ενημέρωσης ενδεχομένως να  αφορούν  αλλαγή στάσης της σερβικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανώνυμες  κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την φιλο-κυβερνητική εφημερίδα "Politika", οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα έχουν "εκτεταμένες" συνέπειες. Τα ΜΜΕ εικάζουν ότι Βούτσιτς ακύρωσε τις επίσημες συναντήσεις του, επειδή  η νέα κυβέρνηση δεν έχει σχηματιστεί ακόμα, μετά την νίκη του Σερβικού Προοδευτικού  Κόμματος που κέρδισε τις εκλογές της 24ης Απριλίου.

Ωστόσο, ο Βούτσιτς ταξίδεψε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 26 Μαΐου, ο οποίος δήλωσε ότι «θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα μου ότι  ανεξάρτητα από τη μελλοντική σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στην Σερβία θα υπάρξει μια   ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις με την Ρωσία τηρώντας  μια αξιοπρεπή στάση», τόνισε   ο Πούτιν στον  Βούτσιτς κατά τη συνεδρίαση.

Η απόφαση Βούτσιτς να ακυρώσει τις συναντήσεις του με αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ ήρθε εν μέσω έντασης και πολλών  εικασιών,  ότι οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον προσπαθούν να "ανατρέψουν" ή ακόμα και να "σκοτώνουν" τον Βούτσιτς. Δυτικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία Μάικλ Ντάβενπορτ και ο Αμερικανός  πρέσβης Kyle Scott εμπλέκονται σε αυτήν την πολύ περίεργη  υπόθεση .

δολοφονια2

Πρόκειται για επανάληψη του σεναρίου που έγινε γνωστό, στα ελληνικά ΜΜΕ με τον πρώην Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και την απόπειρα δολοφονία του από «αγνώστους», καθώς και του σκανδάλου των υποκλοπών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Το 2014 και το 2015, το περιοδικό  "Informer" κατηγόρησε επίσης της ΕΕ και τις ΗΠΑ για συνωμοσία κατά του Πρωθυπουργού , ενώ ο Βούτσιτς ισχυρίστηκε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης "έλαβαν χρήματα από τον Αμερικανό Πρέσβη».

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η εκστρατεία του "Informer" ήταν ο λόγος για τον οποίο  Davenport και Scott απαίτησαν μια συνάντηση με τον Βούτσιτς. Οι δύο διπλωμάτες δεν έχουν αρνηθεί  ότι ζήτησαν συνάντηση με τον Βούτσιτς, χωρίς να αναφέρουν όμως τον λόγο .

«Η αμερικανική Πρεσβεία  υπογράμμισε από κοινού με την σερβική κυβέρνηση την ισχυρή υποστήριξή της  στις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που διεξάγει η σερβική κυβέρνηση, καθώς και το στόχο πρωθυπουργού να προετοιμάσει τη Σερβία να ενταχθεί στην ΕΕ το 2020», ανακοίνωσε  η σερβική κυβέρνηση «συσκοτίζοντας» ακόμη περισσότερο την υπόθεση .

Η μάχη για την επικράτηση στην Σερβία ΗΠΑ και Ρωσίας , μόλις ξεκίνησε και ο νικητής αναμένεται πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ