Κόσμος

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στην αποστρατικοποιημένη ζώνη

Η ένταση μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας με αφορμή την δοκιμή βόμβας υδρογόνου καλά κρατεί.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας σε μια αναμενόμενη κίνηση μεταφέρουν συνεχώς βαρύ εξοπλισμό  στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Κ-9,  εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Την είδηση αυτή αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Regnum επικαλούμενο τον  νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rёnhap. Την ίδια στιγμή σε ειδικά  σημεία,  εγκατεστημένα ηχεία μεταδίδουν συνεχώς  προπαγανδιστικές ανακοινώσεις στο έδαφος της Β.Κορέας .

Αυτή η "εκστρατεία"  είχε διακοπεί προσωρινά, τώρα  ξεκίνησε και πάλι όταν η  Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε μια πυρηνική δοκιμή στις 6 Ιανουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η  κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ανέφερε ότι στις 6 Ιανουαρίου στην περιοχή Phungeri,  δοκιμάστηκε για πρώτη φορά μια βόμβα υδρογόνου.

Σε απάντηση η Σεούλ ξανάρχισε τις  προπαγανδιστικές εκπομπές στο έδαφος της Βόρειας Κορέας ,  από  ηχεία  που είναι τοποθετημένα στα όρια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο 38ο παράλληλο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επανάληψη της  προπαγάνδας αυτής  συμπίπτει  χρονικά με τα γενέθλια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας .

Τον  Αύγουστο του 2015 ο δύο χώρες  συμφώνησαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την βελτίωση των σχέσεων μετά την  προηγούμενη προστριβή  τους. Η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει να καταστρέψει με πυρά πυροβολικού τα ηχεία της Νότιας Κορέας.

Η Σεούλ αποδέχθηκε να «οπισθοχωρήσει»  και να διακόψει την εκπομπή μηνυμάτων από  τα ηχεία.

Σε παλαιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική αντιπαράθεση με την Νότια Κορέα είναι η «μόνη επιλογή»), αναφέραμε ότι τα  κρατικά μέσα  ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας , τόνισαν  ότι η στρατιωτική αντιπαράθεση  με την  Νότια Κορέα είναι η μόνη επιλογή για την   χώρα.

Είναι εντελώς τραγικό δύο χώρες να έχουν παραμένει χωρισμένες λόγω ιδεολογίας. Ο  κομμουνιστικός Βορράς εναντίον του  καπιταλιστικού Νότου, αποτελούν μια διένεξη  στην κορεατική Χερσόνησο , η οποία είναι   απομεινάρι του ψυχρού πολέμου, από το 1949 και μετά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ