Αρχείο

«Καίγεται» η Σαουδαραβική Πρεσβεία και η Μέση Ανατολή με τον θρησκευτικό πόλεμο Σιιτών και Σουνιτών

Η διπλωματική αψιμαχία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν κλιμακώθηκε το  Σάββατο,  όταν το Σαουδαραβικό προξενείο στην περιοχή   Mashhad στο Ιράν πυρπολήθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων με αφορμή εκτέλεση Σιίτη κληρικού στο Ριάντ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Μετά τις διαδηλώσεις, η Σαουδική Αραβία κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή στο Ριάντ , και του έκανε «δριμύτατη» παρατήρηση για την συμπεριφορά της χώρας του .

Το Σαουδαραβικό Βασίλειο κατηγόρησε  το Ιράν ως «αναίσχυντο» χορηγό της τρομοκρατίας που  υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ταυτόχρονα, το Ιράν κάλεσε τον σαουδάραβα επιτετραμμένο στην Τεχεράνη και κατηγόρησε τη χώρα του ότι χρησιμοποιεί κατασκευασμένες κατηγορίες περί τρομοκρατικής δράσης για να καταστείλει το ειρηνικό κίνημα των σιιτών που διαμαρτύρονται για συστηματική διακριτική μεταχείριση στη Σαουδική Αραβία.

«Το ιρανικό καθεστώς είναι το τελευταίο καθεστώς στον κόσμο που θα μπορούσε να κατηγορήσει άλλους για υποστήριξη της τρομοκρατίας, θεωρώντας ότι (το Ιράν) είναι μια χώρα  που υποστηρίζει την τρομοκρατία, και καταδικάστηκε  για αυτό από τα Ηνωμένα Έθνη και  πολλές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σ, Αραβίας .

1451772779763

«Το καθεστώς του Ιράν δεν έχει καμία ντροπή για  θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και όταν  εκτελέστηκαν εκατοντάδες Ιρανοί το περασμένο έτος χωρίς σαφή νομική βάση», ανέφερε η ανακοίνωση .

Φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, έδειξαν διαδηλωτές έξω από το κτίριο της Σαουδαραβικής Πρεσβείας και μικρές πυρκαγιές που καίνε μέσα στο κτίριο .

Στην Σαουδική Αραβία Σάββατο εκτελέστηκαν 47 άτομα τα οποία είχαν  καταδικαστεί για «τρομοκρατία», μεταξύ των οποίων σε περίοπτη θέση ένας  σιίτης κληρικός, ο οποίος υποκινούσε  αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, της Σ.Αραβίας.

Μιλώντας μετά τις εκτελέσεις ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν ,  Husein  Jaber Ansari δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πληρώσει "υψηλό τίμημα" για την εκτέλεση του σιίτη κληρικού NIMR al-NIMR.

Από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο με τίτλο («Έρχεται» θρησκευτικός πόλεμος Σιιτών και Σουνιτών στην Μέση Ανατολή), επιβεβαιωνόμαστε πλήρως για τα τεκταινόμενα στην περιοχή αυτή του κόσμου .

Η νέα στρατιωτική  συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας έχει ως κίνητρο την θρησκευτική αντιπαλότητα με το Ιράν και όχι την διεθνή τρομοκρατία.

ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ