Είτε μαγειρεμένα είτε ωμά σε μορφή χυμού, σας παρέχουν ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα.
Σύμφωνα με το Onmed.gr, έρευνες έχουν δείξει ότι η βητακυανίνη, η ισχυρή χρωστική που δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό, μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη του παντζαριού για την υγεία σε βίντεο του Bestie εδώ