Η διατροφολόγος Τατιάνα Ιβάννικοβα, σε συνέντευξή της στο Sputnik, επισήμανε τον κίνδυνο της χοληστερόλης, σε ποιες τροφές αυτή εντοπίζεται και έδωσε συμβουλές για τη μείωσή της στον οργανισμό.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ίδια η χοληστερόλη δεν είναι επικίνδυνη, αλλά εάν τα επίπεδά της στον οργανισμό είναι υψηλά, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Είναι ένας από τους λόγους για την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό».
Ως εκ τούτου, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο υψηλής χοληστερόλης, η ίδια συστήνει να προσθέσετε σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας και να μειώσετε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά (βούτυρο, λιπαρά κρέατα, αυγά, τυρί) και τρανς λιπαρά (τηγανητά, όλα τα fast food).