Υγεία

Ποιοι είναι οι σπόροι που αναγεννούν τους τένοντες & εξαφανίζουν τους πόνους στα γόνατα!

Οι πόνοι στα γόνατα (τένοντες) μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά σε οποιαδήποτε ηλικία, λόγω ποικίλων παραγόντων όπως τραυματισμός, παχυσαρκία, υπερβολική άσκηση, γήρανση, μεταξύ άλλων.

Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την πάθηση είναι ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, ο πόνος και η ταλαιπωρία θα γίνουν ολοένα και πιο έντονα. Σήμερα, θέλουμε να σας δείξουμε μια υπέροχη φυσική θεραπεία για τον πόνο στα γόνατα και την αναγέννηση των τενόντων.

Δείτε στη συνέχεια πώς να προετοιμάσετε αυτή τη φυσική θεραπεία, η οποία μέσα σε λίγες μέρες θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Στις περιπτώσεις που ο πόνος στο γόνατο προκαλείται από ατύχημα ή τραυματισμό, είναι γεγονός ότι πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ώστε να μπορέσει να σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Αλλά αν ο πόνος δεν προκαλείται από τραυματισμό ή ατύχημα, ο ισχυρός σπόρος που θα σας δείξουμε παρακάτω, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τον πόνο στα γόνατά σας.

Πρόκειται για τους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι έχουν εξαιρετική θρεπτική αξία, επισημαίνοντας κυρίως την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο.

Ο σπόρος του σουσαμιού είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου, είτε πρόκειται για καθαρά βιολογικό, είτε ως συμπλήρωμα διατροφής.

Μόνο μια χούφτα σουσάμι (100 γραμμάρια), ξεφλουδισμένη και αποξηραμένη, περιέχει διατροφική αξία 1200 mg ασβεστίου και 500 mg μαγνησίου.

Η τακτική κατανάλωση αυτού του θαυμάσιου σπόρου βοηθάει στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης, ειδικά στις γυναίκες.

Φυσική Θεραπεία Για Τους Πόνους Στα Γόνατα
Εδώ θα μάθετε πώς να προετοιμάσετε αυτή την ισχυρή φυσική θεραπεία, με βάση το σουσάμι.

Συστατικά:

4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 κουταλιές ζελατίνη χωρίς άρωμα
8 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
200 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Προετοιμασία:

1. Πλύνετε όλους τους σπόρους πολύ καλά.

2. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και αναμείξτε.

3. Ρίξτε το παρασκεύασμα σε ένα μπολ και φυλάξτε το στο ψυγείο.

4. Καταναλώστε μία κουταλιά της σούπας από αυτή την ισχυρή και φυσική θεραπεία πριν το πρωινό και άλλη μία πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Καθώς περνούν οι μέρες, όχι μόνο θα παρατηρήσετε πως εξαφανίζεται ο πόνος στα γόνατά σας, αλλά θα αισθανθείτε επίσης ξεκάθαρα πως ο χόνδρος και οι τένοντες γίνονται ισχυρότεροι.

Αυτή η φυσική θεραπεία είναι εξαιρετικά φυσική και ωφέλιμη για την υγεία σας, οπότε δεν θα σας βλάψει καθόλου.

Πόνοι στα γόνατα: Πιθανές αιτίες
Ένας πόνος στο γόνατο μπορεί να προκληθεί από τραυματισμούς, μηχανικά προβλήματα, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα. Οι τραυματισμοί είναι απλός και προφανής λόγος για τον πόνο στο γόνατο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω.

Πόνοι στα γόνατα: Μηχανικά προβλήματα

Μερικά παραδείγματα τέτοιων προβλημάτων, που μπορούν να προκαλέσουν πόνους στα γόνατα, περιλαμβάνουν:

Τραυματισμός/Μικροκάταγμα. Μερικές φορές ο τραυματισμός, ή η εκφύλιση των οστών, ή του χόνδρου στο γόνατο, μπορεί να οδηγήσουν σε σπάσιμο/αποκοπή ενός πολύ μικρού κομματιού οστού, ή χόνδρου στο σημείο της άρθρωσης. Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, παρά μόνο στην περίπτωση που το αποκομμένο κομμάτι έρχεται σε επαφή και εμποδίζει την κανονική κίνηση της άρθρωσης και του ποδιού. Σε αυτή την περίπτωση το κομμάτι αυτό προκαλεί πόνο, επειδή είναι σαν ένα μολύβι που έχει κολλήσει στους μεντεσέδες μιας πόρτας και την εμποδίζει να κλείσει.

Σύνδρομο λαγονοκνημιαίου συνδέσμου. Αυτό συμβαίνει όταν το σκληρό κομμάτι ιστού (σύνδεσμος) που εκτείνεται από το εξωτερικό του ισχίου σας προς την εξωτερική πλευρά του γονάτου (λαγονοκνημιαίος σύνδεσμος) γίνεται τόσο σφιχτός, ώστε φτάνει τρίβεται πάνω στο εξωτερικό τμήμα του μηρού σας. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο σύνδρομο λαγονοκνημιαίου συνδέσμου.

Εξάρθρωση επιγονατίδας. Αυτό συμβαίνει όταν το τριγωνικό οστό (επιγονατίδα) που καλύπτει το μπροστινό μέρος του γονάτου σας βγαίνει εκτός θέσης και “γλιστρά” συνήθως προς το εξωτερικό του γονάτου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιγονατίδα μπορεί να παραμείνει εκτοπισμένη και θα είστε σε θέση να δείτε την εξάρθρωση εξωτερικά.

Πόνος στο ισχίο ή στο πόδι. Αν έχετε πόνους στο ισχίο ή το πόδι, είναι πιθανό να αλλάξετε και τον τρόπο που βαδίζετε για να μειώσετε αυτούς τους πόνους. Αλλά αυτή ακριβώς η αλλαγή στο βάδισμα μπορεί να ρίξει μεγαλύτερο σωματικό βάρος στην άρθρωση του γονάτου σας, καθώς το σώμα ισορροπεί.

Πόνοι στα γόνατα: Αρθρίτιδα
Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Τα είδη που είναι πιθανότερο να επηρεάσουν το γόνατο περιλαμβάνουν:

Οστεοαρθρίτιδα. Μερικές φορές ονομάζεται και εκφυλιστική αρθρίτιδα και είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας. Είναι μια κατάσταση φθοράς που εμφανίζεται όταν ο χόνδρος στο γόνατο επιδεινώνεται με τη χρήση και το πέρασμα των ετών.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα. Είναι η πιο “εξουθενωτική” μορφή αρθρίτιδας. Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση που μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε άρθρωση στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των γονάτων σας. Παρά το γεγονός ότι η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια νόσος, τείνει να ποικίλει σε σοβαρότητα και μπορεί ακόμη και να “έρχεται και να φεύγει” ανά περιόδους.

Ουρική αρθρίτιδα. Αυτό το είδος της αρθρίτιδας συμβαίνει όταν κρύσταλλοι ουρικού οξέος συσσωρεύονται στην άρθρωση. Αν και η ουρική αρθρίτιδα συνήθως επηρεάζει το μεγάλο δάκτυλο του πέλματος, μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο γόνατο.

Ψευδοουρική αρθρίτιδα. Συχνά συγχέεται με την ουρική αρθρίτιδα, αλλά η ψευδοουρική αρθρίτιδα προκαλείται από κρυστάλλους που περιέχουν ασβέστιο και οι οποίοι αναπτύσσονται μέσα στο αρθρικό υγρό. Τα γόνατα είναι το πιο σύνηθες σημείο του σώματος που επηρεάζεται από αυτό τον τύπο αρθρίτιδας.

Σηπτική αρθρίτιδα. Μερικές φορές η άρθρωση του γονάτου σας μπορεί να μολυνθεί, κάτι που οδηγεί σε πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα. Η σηπτική αρθρίτιδα συχνά συνοδεύεται από πυρετό.

Άλλα προβλήματα

Το σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στον πόνο που προκύπτει μεταξύ της επιγονατίδας και του υποκείμενου μηριαίου οστού (μηρός). Είναι συχνό πρόβλημα σε αθλητές, σε νεαρούς ενήλικες, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μια μικρή δυσπλασία της επιγονατίδας και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι συνήθως αναπτύσσουν την πάθηση ως αποτέλεσμα της αρθρίτιδας στην επιγονατίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ