Το μουσείο αναβάθμισε σημαντικά την ψηφιακή του παρουσία με το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε (Π.Ε.Π «Αττική 2014-2020»).
Πέρα από την εικονική περιήγηση που ήταν διαθέσιμη μέσω της συνεργασίας με το Google Arts & Culture, πλέον στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης μπορεί κανείς να δει το σύνολο των εκθεμάτων του με αναλυτικές πληροφορίες, διαδραστικό γλωσσάρι, βιβλιογραφία, φωτογραφίες, σχέδια και σε πολλές περιπτώσεις βίντεο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος εξασφαλίζει πρόσβαση στους επισκέπτες με αχρωματοψία και είναι φιλικός για άτομα με μειωμένη όραση.
Η σάρωση μεγάλου μέρους του αρχειακού υλικού των συλλογών του Μουσείου εμπλούτισε σημαντικά το ψηφιακό του αποθετήριο και διασφάλισε τη μακροχρόνια διατήρηση και την αποτελεσματική διαχείριση του πολύτιμου αυτού υλικού. Συγκεκριμένα ψηφιοποιήθηκαν 496 χειρόγραφα ημερολόγια ανασκαφής, 110.000 φωτογραφίες, 18.410 δελτία καταγραφής και 7.500 δελτία συντήρησης κινητών ευρημάτων.
Πεντακόσια πενήντα εκθέματα του Μουσείου φωτογραφήθηκαν από όλες τις όψεις.
Οι υψηλής ποιότητας έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες που παράχθηκαν εμπλούτισαν το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου, συμβάλλοντας σημαντικά στην τεκμηρίωση των εκθεμάτων του, στην προβολή των συλλογών του και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στο ευρύ κοινό και την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.
Εξήντα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου σαρώθηκαν με τη μέθοδο της ψηφιακής φωτογραμμετρίας.
Τα τρισδιάστατα μοντέλα που παράχθηκαν βοηθούν στην κατανόηση της πολυπλοκότητας των επιφανειών και της γεωμετρίας των αρχαίων έργων, συμβάλουν στην πληρέστερη τεκμηρίωσή τους, προωθούν την ανάπτυξη της έρευνας γύρω από αυτά και αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών.
Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου Ακρόπολης δημιουργήθηκε μια ειδική ιστοσελίδα, που απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών (www.acropolismuseumkids.gr), τα οποία προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας.