Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: "Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 2022"

Εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας» εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ανοικτή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει με μία ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες».

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Μία πολιτική με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία

2. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε αναστείλαμε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι»

3. Το τραπεζικό σύστημα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση και συζητάμε πλέον για το πώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία. Έγιναν μέσα στην πανδημία σημαντικότατες παρεμβάσεις και αλλαγές με αποτέλεσμα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων να είναι λιγότερο οξύ από ότι παλαιότερα.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα είναι πολύ καλά τοποθετημένη για το αναπτυξιακό άλμα, με μεγαλύτερη αξιοπιστία, με αναγνώριση από το εξωτερικό ότι διαθέτει μία αξιόπιστη κυβέρνηση και με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας επιτρέπει να γιατρέψουμε τον μεγάλο ασθενή που δεν είναι άλλο από το χάσμα επενδύσεων.

«Έξυπνη επιχειρηματικότητα αλλά και έξυπνο κράτος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μέσα στην κρίση γεννήθηκε και φαίνεται να αναπτύσσεται δυναμικά ένα οικοσύστημα καινοτομίας, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά να μπορέσει να γίνει πολύ μεγαλύτερο με περισσότερα κεφάλαια, ένα πλαίσιο κινήτρων από πλευράς κράτους αλλά κυρίως με μία μαγιά ανθρώπων που βλέπουν την ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ως ένα έδαφος δράσης» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκαταστήσει ένα success story ως πηγή έμπνευσης για έναν νέο επιχειρηματία.

Έχουμε δώσει επαρκή φορολογικά κίνητρα ώστε να μειώσουμε το φορολογικό αποτύπωμα τέτοιων επενδύσεων. Πιστεύω ότι αυτή η πραγματικότητα αγκαλιάζεται από ελληνικές επιχειρήσεις και όπου χρειάζεται να προσθέσουμε κίνητρα, το κάνουμε – όπως με τον συμψηφισμό του clawback στις φαρμακοβιομηχανίες – είδαμε ανταπόκριση». Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  «καινοτομεί όμως και το κράτος. Κάθε επιτυχημένο παράδειγμα έχει τη δυνατότητα να μπολιάσει και άλλους τομείς του κράτους. Μπορεί να γίνει ο κανόνας όχι μόνο να έχουμε έξυπνη επιχειρηματικότητα αλλά και έξυπνο κράτος». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...