Κυβέρνηση

Αφήστε τα λόγια και ρίξτε την κυβέρνηση: «Παραδώσαμε όνομα, γλώσσα και ταυτότητα» - «Καρφιά» Δ. Καμμένου για την συμφωνία, αλλά...

Νέες δηλώσεις έκανε ο Δ. Καμμένος που θα συζητηθούν. Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ταπεινωτική και εγκληματική τη Συμφωνία για το Σκοπιανό.

Εως εδώ καλά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Γιατί τότε δεν ρίχνετε την Κυβέρνηση; Ωραία τα λόγια, όμως εκτίθεστε στα μάτια του ελληνικού λαού.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, οι δηλώσεις των ΑΝΕΛ και οι κυβιστήσεις σε μία σειρά θεμάτων είναι απίστευτη.

Πριν λίγες ημέρες ο Π. Καμμένος δήλωσε πως δεν ψηφίζουμε την παράδοση της Μακεδονίας μας, αλλά στηρίζουμε την Κυβέρνηση.

«Είναι προσωπική συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά-Ζάεφ-Ντιμιτρόφ» πρόσθεσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συμπλήρωσε «παραδώσαμε όνομα γλώσσα και ταυτότητα και όλοι εχάρησαν χαρά μεγάλη που λέει και το Ευαγγέλιο».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «εάν δεν πάει παρακάτω (σ.σ η συμφωνία) όλη η πίεση θα πάει στην Αθήνα. Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο σαν την Κύπρο που την έχουν κατασφάξει αλλά στα διεθνή φόρα είναι δαχτυλοδεικτούμενη ότι δεν συμπεριφέρεται καλά στους Τουρκοκυπρίους».

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στις Πρέσπες, δεν πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος διαμηνύοντας ότι «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην φτάσει η συμφωνία αυτή στις Πρέσπες».

Με αφορμή την απουσία του όρου Severna Makedonja από το κείμενο της συμφωνίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «είναι ψέμα το erga omnes. Βγήκε ένα non paper και κάποιος έγραψε ένα ψέμα. Πρέπει εντός της ημέρας να διορθωθεί αυτό».

«Δεν πρέπει να παίξουμε στα ζάρια τη Μακεδονία» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Ωραία, τι περιμένετε τότε; Η Μακεδονία μας εκχωρείται, δίνουμε τα πάντα στους Σκοπιανούς και μένετε μόνο στις δηλώσεις.

Ξέχασε να πει και άλλα ο Δ. Καμμένος. Το χειρότερο όλων. Στη συμφωνία, τα Σκόπια έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν και τα ελληνικά βιβλία, αν το επιθυμούν, που θα το κάνουν, να είστε σίγουροι.

Τι αποκάλυψη σήμερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Συγκεκριμένα με το άρθρο 8 παρ.5, ανοίγει ο δρόμος για διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια, και βοηθητικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο χώρες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει αντιρρήσεις και να ζητήσει αλλαγές για πράγματα που περιλαμβάνονται στα ελληνικά βιβλία.

Συγκεκριμένα:

Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές.

Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρατηρήστε τι λέει εδώ. Σε έκαστο από τα μέρη. Δηλαδή εάν τα Σκόπια διαφωνούν με τα δικά μας βιβλία, πχ εάν δεν τους αρέσει το κεφάλαιο για τον Π. Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα, τότε θα το αφαιρέσουμε.

Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές /αναθεωρητικές αναφορές.

Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Αρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως,και θα υποβάλλει μία Ετήσια; Εκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ΄ εφαρμογήν του Αρθρου 12.

Στην ουσία εάν το θελήσουν οι Σκοπιανοί, μπορούν να ασκήσουν βέτο σε ελληνικά σχολικά εγχειρίδια. Ερχεται θρυαλλίδα εξελίξεων και κάποιοι ακόμα να το καταλάβουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...