Απίστευτη μάχη λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο. Ο όγκος του συλλαλητηρίου, σε συνδυασμό με την αντικυβερνητικη χροιά που είχαμε, οδήγησε την κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα, ούτως ώστε να αποπροσανατολίσει πλήρως τον Ελληνικό λαό.
Τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της εξουσίας από την αριστερά, κι αφού η Δικαιοσύνη ελέγχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και τους γνωστούς κύκλους που έχουν πρόσβαση στο δικαστικό σώμα, βγήκε το… σκάνδαλο της Novartis. Οι δικαστές έπεσαν, λέει, πάνω στα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Πάνου Πικραμμένου αλλά και κατά 8 υπουργών. Του Λοβέρδου, του Βορίδη, του Άδωνι, του Στουρνάρα, του Βενιζέλου, του Σαλμά, του Λυκουρέτζου, του Κουτρουμάνη.
Πρόκειται για πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περίοδο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, και θα διερευνήσει η Βουλή τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και απιστίας. Είναι ασφαλώς μια δικαστική – πολιτική βόμβα που για το λόγο ότι έχει τόσα ονόματα η δικογραφία, προκαλεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις.
Πέραν τούτου, απτές αποδείξεις για τις απροκάλυπτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποτέλεσαν τόσο οι από ημερών προαναγγελίες από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών, όπως των υπουργών Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη, όσο και τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνταν πρόσβαση σε μια έρευνα που υποτίθεται γινόταν υπό άκρα μυστικότητα.
Και ως επιβεβαίωση όλων αυτών ήρθε η εσπευσμένη μετάβαση στον Άρειο Πάγο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλου λίγο πριν ληφθεί απόφαση για διαβίβαση της δικογραφίας που στην αρχή ομολογήθηκε ότι σχετιζόταν με την επίμαχη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά στη συνέχεια, καθώς μεσολάβησαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίχθηκε ότι ήταν «συμπτωματική» η επίσκεψη στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου και αφορούσε άλλο ζήτημα το οποίο δεν διευκρινίστηκε. Νωρίτερα, πάντως, φιλικά προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα ενημέρωσης ήθελαν να συναντάται με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που προΐσταται των ερευνών για την υπόθεση Novartis.
Η επισφράγιση των βάσιμων υπονοιών περί της κυβερνητικής ενορχήστρωσης ήρθε λίγο αργότερα όταν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη με το δισυπόστατο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι εξερχόμενοι σχεδόν δύο ώρες αργότερα από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχαν καμία δυσκολία να τοποθετηθούν προκαταλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που υποτίθεται ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Ο μεν κ. Κοντονής, ο οποίος φαίνεται ότι είχε… προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία που δεν έφθασε ακόμη στη Βουλή, την αξιολόγησε και σε δηλώσεις τους μίλησε για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens». Ο δε κ. Παπαγγελόπουλος απεφάνθη ότι «δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων», χωρίς να διευκρινίσει σε ποια αδικήματα αναφέρεται και σε ποιους θα καταλογιστούν.
Η ατζέντα λοιπόν φαίνεται να αλλάζει πλήρως μετά το Σκοπιανό και τη διαμάχη για τα συλλαλητήρια και είναι πιθανό σχετική παρέμβαση να υπάρξει σχετικώς σήμερα και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στην Πάτρα στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας που ολοκληρώνει τις διήμερες εργασίες του σήμερα.
Με ανακοινώσεις τους αντέδρασαν οι περισσότεροι εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Άδωνης Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Πικραμμένος) ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανάμιξη στην προανακριτική διαδικασία.
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους»..
Επίσης, σημειώνει η ανακοίνωση, οι ίδιοι «υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση της εκτελεστικής εξουσίας».
Η δε επίσκεψη Τζανακόπουλου στο Άρειο Πάγο χαρακτηρίζεται «ανήκουστο» γεγονός που στόχο είχε την «προνομιακή ενημέρωση» για την ίδια υπόθεση.
Το «ξύλο» που έφαγε για το «Μακεδονικό», η ζημιά που έπαθε το προφίλ του Τσίπρα από δική του γκάφα να ανοίξει το θέμα της ονομασίας, επίσπευσαν τις εξελίξεις. Για το Μαξίμου η ατζέντα αυτή είναι πρόσφορη καθώς πέρα από το γεγονός ότι επαναφέρει στο προσκήνιο το συζήτηση για το «ηθικό πλεονέκτημα» έναντι των αντιπάλων της, ενοποιεί και πάλι το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τους τριγμούς για το Σκοπιανό λόγω της διαφοροποίησης του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ και απαντάει στην έξωθεν αλλά κι έσωθεν κριτική ότι η αυτή η κυβερνητική συνεργασία έχει κάνει τον κύκλο της.
Επιπλέον, στόχος του Μαξίμου είναι να απαξιώσει πρόσωπα που εμφανίζονται ως σκληροί πατριώτες στην υπόθεση του Σκοπιανού τασσόμενοι κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία και να καταδείξει ότι χρησιμοποιούν τις θέσεις τους στα εθνικά ως βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβεται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, κλπ.
Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Στοχοποιούν τον Α. Σαμαρά, διότι όπως φαίνεται με τους δικούς του λεπτούς χειρισμούς, έχει βάλει ένα λιθαράκι στα συλλαλητήρια, έμμεσα ή άμεσα, κάτι που φοβίζει αρκετούς στο Μ. Μαξίμου. Είναι προφανές ότι η χρονική συγκυρία, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο δεν είναι τυχαία.
Και γιατί όλοι αυτοί οι υπουργοί κι όχι κι άλλοι τόσοι, υφυπουργοί, διοικητές, στελέχη της υγείας; Μήπως γιατί τυχαίνει όλοι να είναι στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων; Και γιατί η έρευνα δεν προχωρά και μετά το 2015; Δεν θα βρεθεί τίποτε εκεί;
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει τα εξής: "Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!
Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη".