Κυβέρνηση

Ομαδική πολιτική "σφαγή" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ μετά την ηγετική εμφάνιση Φ.Φράγκου - "Προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας" - Απολογία ΕΡΤ

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 9 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 82 

Σοκ σε Μέγαρο Μαξίμου από τη "ρουκέτα" Κ.Καραμανλή και το συλλαλητήριο. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η ηγετική εμφάνιση Φράγκου Φραγκούλη και το μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Ηδη καταγράφεται πολιτική σφαγή σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα στους κόλπους της ΝΔ αλλά και στην Εκκλησία. Καμμένος κατά Σαμαρά, Καραμαλής κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Μπακογιάννη, Σαμαράς κατά Καραμανλή, ΣΥΡΙΖΑ κατά Καραμανλή, Ανθιμος κατά Ιερώνυμου κτλ.

Συνεχίζουν ακόμη βέβαια να προσβάλλουν τους Ελληνες πολίτες αλλά πλέον ο πανικός τους είναι έκδηλος από το ισχυρό Βαρδάρη που "φύσηξε"  ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης και κυρίως η παρουσία πάνω από 500.00 Ελληνες στην Θεσ/νικη.

Ηδη η ΕΡΤ έσπευσε να απολογηθεί ενώ ΜΜΕ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποδομήσουν τον Κ.Καραμανλή 

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για Φ.Φράγκο: "Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ σκληρά και τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία" -  Στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν αισθητή η παρουσία της Χρυσής Αυγής 

Στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενη στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «σίγουρα υπήρξαν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εικόνα προς τα έξω δεν ήταν μία εικόνα, που περισσότερο θυμίζει κραυγές, παρά μία συνεκτική πολιτική, η οποία πρέπει να υπηρετείται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συμμετέχει σε συλλαλητήρια και να εκφράζει τις σκέψεις του και τα αιτήματά του, την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού, μισαλλοδοξίας, ακροδεξιάς και ήταν αισθητή η παρουσία της Χρυσής Αυγής. Ήταν, επίσης, απαράδεκτο και το γεγονός του προπηλακισμού του κ. Ζουράρι, όπως και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε η κ. Σβίγκου και επισήμανε:

«Θεωρούμε -και αυτό υπηρετεί και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί μετά από χρόνια μία λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η οποία θα διασφαλίζει τόσο τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, όσο και τα συμφέροντα της χώρας μας και επίσης ότι η μη λύση είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά το συλλαλητήριο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει, να υπηρετεί τον λαϊκισμό και τη διγλωσσία». «Μιλάμε για τον ίδιο πολιτικό που πρόσφατα σε συνέντευξη στο Capital είχε αναφερθεί στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ως μία εθνική στάση από την εποχή του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Σήμερα ο ίδιος πολιτικός δεν τολμά να μιλήσει γι αυτή την εθνική στάση, όπως ο ίδιος την είχε αποκαλέσει» εξήγησε.

Κληθείσα να σχολιάσει δήλωση του ε.α. στρατηγού -και εκ των κεντρικών ομιλητών στα συλλαλητήριο- Φραγκούλη Φράγκου στον ΣΚΑΙ, με την οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, αν του ζητηθεί, η κ. Σβίγκου ανέφερε:

«Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ σκληρά και τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, το είδαμε με πολύ δραματικό και τραγικό τρόπο στην ιστορία της Κύπρου και θεωρώ ότι τέτοιες εθνικιστικές κραυγές δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία. Δεν ξέρω αν γεννιέται μία νέα Δεξιά, δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια στην ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι στη Βουλή κι έχει ποσοστά αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και όλων των προοδευτικών πολιτών, αντί να χαϊδεύουν τα αυτιά της ακροδεξιάς και να τροφοδοτούν με τον λόγο τους αυτές τις δυνάμεις, να υψώσουν όλοι ένα φράγμα απέναντι σε αυτές τις ιδέες».

Χειμωνάς: Προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας

Μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, ο συγγραφέας και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς τοποθετείται μέσω Facebook για το ζήτημα.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Όπως ξέρετε, είναι αρχή μου να μην αναφέρομαι ποτέ στους γονείς μου εδώ μέσα. Σήμερα ωστόσο νιώθω πως πρέπει να κάνω μια εξαίρεση. Την εποχή λοιπόν που τα συλλαλητήρια για "Την Μακεδονία μας" ήταν στο φόρτε τους ορισμένα νεαρά μέλη μιας ακροαριστερής οργάνωσης είχαν κολλήσει κάτι αφίσες που έγραφαν: "Να αναγνωριστεί εδώ και τώρα η σλαβομακεδονική μειονότητα της Ελλάδας" ή κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι αυτοί συνελήφθησαν, δικάστηκαν σε δίκες εξπρές (άγνωστο με ποια ακριβώς κατηγορία) και έφαγαν αρκετούς μήνες φυλακή ΧΩΡΙΣ αναστολή.

Τότε οι γονείς μου, παρά το γεγονός ότι δεν υιοθετούσαν τα περί σλαβομακεδόνων, υπέγραψαν μαζί με άλλους αξιόλογους διανοουμένους της εποχής ένα κείμενο όπου στηλίτευαν την εξωφρενική αυτή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Στο συλλαλητήριο που ακολούθησε κάποιος ομιλητής διάβασε ένα ένα τα ονόματα όσων είχαν υπογράψει με τον αγανακτισμένο όχλο χιλιάδων από κάτω να τα στολίζει με έναν καταιγισμό από μπινελίκια.

Έχω μεγαλώσει με κάποιες αρχές. Με συγκεκριμένες ιδέες και οράματα. Και δεν σκοπεύω να τα ξεπουλήσω όλα μόνο με τη λογική "Εντάξει μωρέ, ας πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε". Αν κάποιοι θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στον σκοταδισμό, τον εθνικισμό και την στρατοκ... θα με βρουν απέναντι. Στην τελική, ναι, προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας. Χαίρετε».

Καραμανλής για Σκοπιανό: Από πού βγαίνει ότι είχα δεσμευτεί για τον όρο «Μακεδονία»; - Κύκλοι Κραμανλή: "Η Μπακογιάννη ήθελε να δώσει το όνομα"

Σαφές μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων μόνο κάτω από αυστηρές και απαράβατες προϋποθέσεις στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με το Βουκουρέστι.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» τόνισε σε βουλευτές με τους οποίους συνομιλεί ο πρώην Πρωθυπουργός.

«Υπάρχει μία παρανόηση» εξηγεί ο Κώστας Καραμανλής. « Εγώ ποτέ δε δέχθηκα ονομασία με τον όρο ''Μακεδονία'' ξεκαθαρίζει χαρακτηριστικά.

«Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μία κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν.

Οι Σκοπιανοί μέσα στο εμπρηστικό αλυτρωτικό κλίμα που καλλιεργούσε εκείνη την εποχή ο Γκρουέφσκι, αρνήθηκαν τα πάντα. Η διαπραγμάτευση κατέρρευσε. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Πυρά» του «σαμαρικού» antinews σε Καραμανλή – «Ποιεί την νήσσαν»

Τις παλαιές βαθιές εσωκομματικές διαφορές αλλά και τον διχασμό που εξαπλώνεται ενός των «τειχών» της «γαλάζιας Ιερουσαλήμ» για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, φανερώνει άρθρο που δημοσιεύθηκε στον -σαμαρικών πεποιθήσεων- ιστότοπο «antinews.gr».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο του antinews.gr βάζει ευθέως στο «στόχαστρο» τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχείριση του Σκοπιανού, τονίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός το 2018 «μας εγκλώβισε στο Βουκουρέστι τώρα ποιεί την νήσσαν».

«Όλοι γνωρίζουν ότι το 2008 ο Καραμανλής διαπραγματευόταν μια ονομασία που θα περιλάμβανε τη λέξη «Μακεδονία», ασχέτως εάν άσκησε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για ευνόητους λόγους […]. Εσχάτως μαθαίνουμε, ότι ο Κ. Καραμανλής, προφανώς σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον ντόρο που έχει προκύψει με το Σκοπιανό, ουσιαστικά αυτοαναιρείται […]. Ενώ δηλαδή το 2008 είχε αποδεχτεί να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία, αίφνης το ξέχασε και θυμήθηκε να φορέσει κι αυτός την στολή του «Μακεδονομάχου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο της σαμαρικής ιστοσελίδας, η οποία φυσικά καταλήγει εκθειάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά:

«Το ‘Όχι’ που είπε τότε ο Σαμαράς κρατάει ακόμα όρθια και Ελληνική την Μακεδονία και αυτή έπρεπε να είναι η επίσημη θέση της ΝΔ […]. Το θέμα είναι τι θα κάνει η ΝΔ. Θα συνεχίσει να κινείται στα θολά νερά του Βουκουρεστίου ή θα τολμήσει να πει το «Όχι» που είπε ο Σαμαράς;».

Άγρια επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Υπέγραψε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά το έπαιξε "Μακεδονομάχος" - Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος, μια μέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία. Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως επίσης και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κυβερνητικός εταίρος άφησε αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας σε συνεργάτες του το περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού.

Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη διάλυση της Μακεδονίας και μετά «το έπαιξε Μακεδονομάχος». Και διαμήνυσε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. «Τιμώ τα παντελόνια μου, Σαμαράς δεν γίνομαι».

Η αναφορά στον Καραμανλή

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων, και την κριτική που του ασκείται αναφορικά με την στάση του, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Μιλώντας σε συνεργάτες του στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού, ο κ. Καμμένος τόνιζε σε δηκτικό ύφος:

"Ο Σαμαράς ήταν εκείνιος που υπέγραψε τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά το έπαιξε μακεδονομάχος. Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου. Σαμαράς δεν γίνομαι.

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας "απασφάλισε" εκ νέου και εναντίον της βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας κας Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους συνεργάτες του: "το περιεχόμενο της απόφασης του Βουκουρεστίου δεν ήταν αυτό που λεει η κα Μπακογιάννη. Η κα. Μπακογιάννη είχε δώσει το όνομα. Ο Καραμανλής όχι."

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης και αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε στους συνεργάτες του: "Πλέον όλοι πρέπει να πάρουν θέση και να μιλήσουν ανοιχτά. Ουδείς πλέον δικαιούται να μιλάει μέσω κύκλων." Σχολιάζοντας μάλιστα το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε για "μεγάλη δημόσια εκδήλωση".

Η επίθεση στον Σαμαρά

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται για τρίτη φορά τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Εκτός από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον προκάτοχό του και μέσα από τη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατυχία το γεγονός πως το 1992, όταν ξέσπασε η κρίση με το όνομα της ΠΓΔΜ, η χώρα είχε υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά. «Προτίμησε να οικοδομήσει την πολιτική του καριέρα παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα. Και φόρτωσε την εξωτερική πολιτική της χώρας με ένα αχρείαστο βάρος. Αργότερα, ομοϊδεάτες του, πατριδοκάπηλοι εθνικιστές, ανέλαβαν την εξουσία στην ΠΓΔΜ μια άρα οποιαδήποτε απόπειρα επίλυσης ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα έπεφτε στο κενό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Μόνο 9 από τους 82 Ιεράρχες πήγαν

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επαναλαμβάνοντας την θέση της εκκλησίας αλλά και την αντίθεσή του στην διοργάνωση συλλαλητηρίων.

«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή ιεραρχών στο συλλαλητήριο, είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος:

-Μα ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο

-Τους μετρήσατε;

-Ναι, ήταν 9

-Από τους 82;».

Άνθιμος: ''Πρέπει να συζητηθεί στη ΔΙΣ ξανά η συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια''

Την άποψη ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να συζητήσει ξανά τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή του στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση» δήλωσε ο κ. Άνθιμος χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτική την παρουσία των πολιτών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι «δεν δεχόμεθα το όνομα της Μακεδονίας να το ιδιωποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο οποιοιδήποτε από τη διεθνή κονίστρα».

«Να μας αφήσουν ήσυχους όπως είμαστε τόσα χρόνια και δεν έχουμε δυσκολίες στην επαφή μας. Δεν θέλουμε να υπάρξει εφαρμογή αυτού που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι» ξεκαθάρισε ο κ. Άνθιμος.

Όσον αφορά, τέλος, την αλλαγή στάσης του ιδίου, καθώς αρχικά έλεγε ότι δεν θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι «ο άνθρωπος είναι ον μεταλλακτικό» προσθέτοντας ότι «όταν είδαμε ότι αυτή η προσπάθεια συγκέντρωνε τόσο κόσμο και από άλλες περιοχές είπαμε ότι δεν μπορούμε να πούμε όχι μετά την παράκληση του κυριοτέρου παράγοντα του συλλαλητηρίου να είμαστε μέσα».

Ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν η Εκκλησία θα πρέπει να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για την Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι «είναι θέμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τι θα γίνει στο συλλαλητήριο. Εγώ δεν μπορώ να πάω σε ξένη Μητρόπολη».

Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση έβγαλε η ΕΡΤ για την κάλυψη του χθεσινού μαζικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία της πΓΔΜ.

Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με την «ελλιπέστατη κάλυψη». Η κ. Μαρία Σπυράκη, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ολιγωρία της Δημόσιας Τηλεόρασης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ότι την ώρα της συγκέντρωσης, η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό».

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης» ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Μάλιστα χθες η ΕΡΤ χρησιμοποίησε πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τον αριθμό των συγκεντρωμένων, κάνοντας λόγο για δεκάδες πολίτες.

Η ΕΡΤ αναφέρει σχετικά:

«Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα - εμφανές για κάθε καλόπιστο - ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Τσιρώνης: Το συλλαλητήριο ήταν σχετικά μικρό - «Είχε τις ευλογίες της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ»

«Η συγκέντρωση για τα δεδομένα μιας πανελλαδικής συγκέντρωσης ήταν σχετικά μικρή και αρκετά μικρότερη από την προηγούμενη φορά. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει ουσιαστικά οποιαδήποτε διαπραγμάτευση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον realfm.

«Μιλάμε για μία συγκέντρωση, η οποία ουσιαστικά είχε τις ευλογίες της ΝΔ, με όλους σχεδόν τους βουλευτές της εκεί, είχε τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, είχε τις ευλογίες των ΑΝΕΛ, πολλών κομμάτων. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, στον βαθμό που έγινε τεράστια οργάνωση, δεν ήταν δηλαδή μία αυθόρμητη συγκέντρωση. Δεν ήταν 300.000 άτομα, μη γελάμε, δείτε τις φωτογραφίες να δείτε τι είναι» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, τον τελευταίο λόγο πάντα και αναγκαστικά θα τον έχει το ανεξάρτητο κράτος, που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα μας... Όσο στρουθοκαμηλίζουμε στο εσωτερικό, όλος ο πλανήτης θα το ονομάσει εν τέλει Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο χρόνος κυλά εναντίον μας, μόνο η σύνθετη ονομασία λύνει αυτό το πρόβλημα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, πάμε να διορθώσουμε τα σπασμένα της κυβέρνησης τότε Μητσοτάκη - Σαμαρά... Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα συλλαλητήρια γενικά κάνουν κακό στη διπλωματία».

Κατρούγκαλος: Το συλλαλητήριο δεν βοήθησε την εθνική προσπάθεια

Το συλλαλητήριο δε βοήθησε την εθνική προσπάθεια, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm 97,8 .

«Αξιολογούμε πάντοτε τα συλλαλητήρια ως αυτό που είναι, ένα μέσο, ένα μεγάφωνο για να προβληθεί μια πολιτική γραμμή και μετά για να δούμε αν αυτή η πολιτική γραμμή είναι σύμφωνη ή όχι με τα εθνικά συμφέροντα υπάρχουν τρία κριτήρια. Πρώτον, προωθούν αυτό που είναι, τη συγκεκριμένη στιγμή, το μέγιστο δυνατό, τον εθνικό σκοπό; Δεύτερον, χρησιμοποιούν ψέματα για να διεγείρουν το θυμικό; Και τρίτον, διχάζουν ή ενώνουν τον ελληνικό λαό; Και με βάση και τα τρία αυτά κριτήρια, κατά τη γνώμη μου, το συλλαλητήριο δεν βοήθησε», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Λέχθηκαν ψέματα, άκουσα τερατολογίες, ότι υπάρχουν 700.000 Ελληνες και μάλιστα απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Σκόπια. Άκουσα ότι πρόβαλε βέτο η Γαλλία για να μην μπει η Μεγάλη Βρετανία με το συνταγματικό της όνομα. Δίχασε το συλλαλητήριο; Εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι που πήγαν εκεί πατριώτες ήταν. Άκουσα όμως να λένε, μάλιστα τον τελευταίο ομιλητή ότι “εμείς είμαστε” έλεγε ο ομιλητής “οι καλύτεροι Ελληνες και οι άλλοι δεν θέλουν την αριστεία”. Και άκουσα, πιο πανηγυρικά, τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. Για τα εθνικά θέματα όμως δεν πρέπει τα κριτήρια να είναι κομματικά. Και οπωσδήποτε δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τον πατριωτισμό των ανθρώπων για να τους θέτει τον έναν απέναντι στον άλλον. Αυτοί ήταν λοιπόν οι λόγοι, για τους οποίους εγώ θεωρώ ότι το συλλαλητήριο δεν βοήθησε την εθνική προσπάθεια».

Τζανακόπουλος για συλλαλητήριο: Η πατριδοκαπηλία κάνει ζημιά

«Η ελληνική κυβέρνηση αταλάντευτα επιμένει στην αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης», τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθύνθηκε στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ζήτησε να δείξουν εθνική υπευθυνότητα και να κατανοήσουν ότι δεν είναι η λύση αλλά η μη λύση που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

«Η εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορεία έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα τη χώρα και το εθνικό συμφέρον στο παρελθόν», είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία και να αποκρύψει το γεγονός ότι η Ελλάδα διά στόματος της πολιτικής ηγεσίας έχει τουλάχιστον εδώ και μια δεκαπενταετία αποδεχτεί με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο τη λύση της σύνθετης ονομασίας erga omnes. Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η πατριδοκαπηλία, η εθνικιστική εξαλλοσύνη, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός κάνουν μόνο ζημιά και οδηγούν σε εθνικά αδιέξοδα».

«Η εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται από συλλαλητήρια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απέρριψε το ενδεχόμενο για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Δένδιας: Δεν άλλαξα άποψη, είμαι κατά των συλλαλητηρίων

«Δεν υπάρχει κάτι να με κάνει να αλλάξω άποψη. Η άποψή μου γενικά δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων, σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Σχολιάζοντας την προσέλευση των πολιτών, ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως αφενός «δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν», αφετέρου «ήταν μία σημαντική συνάθροιση συμπολιτών μας, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διατυπώσουν την άποψή τους».

«Βεβαίως ακούστηκαν τελείως απαράδεκτα συνθήματα» σημείωσε, ενώ για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως «ήταν μία δήλωση διαπιστωτική, όσον αφορά το συλλαλητήριο και όσον αφορά τα κίνητρά του».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του στρατηγού ε.α. και εκ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο, Φραγκούλη Φράγκου, ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, εάν του ζητηθεί ο κ. Δένδιας είπε «πως δεν εμποδίζει κανένας κανέναν και κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να κάνει κόμμα».

«Αν με ρωτάτε, αν υπάρχει κοινωνική ανάγκη να εκφραστεί ένα ρεύμα σκέψης θα σας έλεγα πως όχι. Εάν ο οποιοσδήποτε στο πλαίσιο των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών ή των φιλοδοξιών μίας ομάδας ανθρώπων θέλει να διατυπώσει μία άποψη στην ελληνική κοινωνία βεβαίως και μπορεί να το πράξει» εξήγησε.

https://youtu.be/Ty8s1OE7LU4?t=12

https://youtu.be/LJbErxmC3vo

Ποια ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ, όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πλέον πάνω στον στρατηγό –αράχνη που έφτιαξε υπό την επίβλεψη του την τάφρο στον Έβρο , στην οποία σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης  θα «πνιγούν» τα εκατοντάδες τουρκικά Leopard , ανακουφίζοντας παράλληλα και τον τοπικό πληθυσμό από τις πλημμύρες.

Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης είναι ο μόνος  που «φοβούνται» οι Τούρκοι όσο τίποτα στον κόσμο διότι τους γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας.   

Απομονωμένο το Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον μηδαμινά περιθώρια πολιτικών συναινέσεων , και κυρίως τρέμει την 4η Φεβρουαρίου 2018, διότι μια τέτοια συγκέντρωση με θέμα την Μακεδονία μπορεί να πυροδοτήσει πολλές εξελίξεις λόγω της μαζικής και δυναμικής παρουσίας χιλιάδων Ελλήνων που θα φωνάξουν και για την λιτότητα και την κοροϊδία της κυβέρνησης τόσο καιρό.

Όσο για την ΠΓΔΜ και το ζήτημα της ονομασίας , εκτιμήσεις ειδικών  φέρουν τους εθνικιστές στα Σκόπια με «ρωσικό ή σερβικό δάκτυλο», να τα κάνουν σύντομα «μπάχαλο» και τον Ζάεφ να τρέχει να κρυφτεί.

Ενώ στο παιχνίδι θα εισέλθουν δυναμικά και οι Αλβανοί που αποτελούν το 47 % της χώρας. Έτσι θα λυθεί στο σκοπιανό ζήτημα με την διάλυση του "μορφώματος" των απογόνων των Κομιτατζήδων από τους Αλβανούς. 

https://www.youtube.com/watch?v=WQh-1nQ_-lg

https://www.youtube.com/watch?v=1KwGxkJ0YoQ

  

https://www.youtube.com/watch?v=PXzlVlhtLPA

https://www.youtube.com/watch?v=tx2gyxjDLCI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ