Πολιτική

Γιατί βραβεύτηκε ο Κ. Σημίτης; Για το σχέδιο καταστροφής- χρεοκοπίας της Ελλάδος και αναγνώρισης Γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο;

Προχθές είχαμε στο «Κέντρο Πολιτισμού» εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το «Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν κατανοούμε καθόλου για ποιο ακριβώς θεάρεστο έργο βραβεύθηκε εν ζωή ο Κ.Σημίτης, ένας πολιτικός ο οποίος επί ημερών του συνέβησαν τρομερά πράγματα, τα οποία οδήγησαν στα Ίμια, στην χρεοκοπία του 2010, και στην πολιτική κατευνασμού στην εξωτερική πολιτική με Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, η οποία ακολουθείται πιστά μέχρι σήμερα.

Ποια είναι όμως τα “επιτεύγματα” του Κώστα Σημίτη προς την χώρα μας:

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε την μεγάλη προσβολή κατοχής ελληνικού εδάφους από Τούρκους κομάντος, αποδεχόμενος εν μέρει τις περιβόητες Γκρίζες ζώνες που θέλουν διακαώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο, φτάνοντας σήμερα να διεκδικούν 152 νησιά και βραχονησίδες.

Την χρονική εκείνη στιγμή, ο ίδιος χειρίστηκε το όλο επεισόδιο με απαξίωση σχεδόν προς τον Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ δεν έκανε χρήση της ΕΥΠ που παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη των γεγονότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αποτέλεσμα ήταν η τραγική απώλεια Τριών Αξιωματικών και ένα μεγάλο πλήγμα στο ηθικών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο έχει τραυματίσει βαθιά την χώρα μας.  

Στην σύνοδο της Μαδρίτης το 1999, υπέκυψε στις πιέσεις ΗΠΑ και Γερμανών, και αναγνώρισε ανύπαρκτα μέχρι τότε τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο, κάτι που πληρώνουμε αδρά μέχρι σήμερα, με την κρίση του 2020, και τις απειλές Ερντογάν.

Οι κυβερνήσεις του Κ.Σημίτη και ο ίδιος προσωπικά ενεπλάκησαν στο περιβόητο Swap της Goldman Sachs, για να εισέλθουμε στο ευρώ, οδηγώντας την ελληνική οικονομία μα μαθηματική ακρίβεια μερικά χρόνια αργότερα στην χρεοκοπία ουσιαστικά το 2010.

Επί κυβερνήσεων Σημίτη έλαβε χώρα επίσης και το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που οδήγησε σε πτωχεύσεις και αλλαγή περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων, και για το οποίο δεν πήγε στην δικαιοσύνη κανένας πολιτικός.

Με την οικονομική πολιτική του, ο ίδιος ως πρωθυπουργός, διπλασίασε αδικαιολόγητα, τις πρωτογενείς δαπάνες της γενικής κυβέρνησης από 37 σε 75 δις, καθώς και τις καταναλωτικές δαπάνες της από 19 σε 34 δις, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος στα 180 δις, που ήταν απαρχή των οικονομικών δεινών της χώρας.

Στα εξοπλιστικά, ακόμη και σήμερα εκκρεμούν υποθέσεις διαφθοράς γνωστών Υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης Σημίτη, που ζημίωσαν και χρέωσαν την χώρα εκατοντάδες δις συνολικά.

Αγοράστηκαν τότε πανάκριβα ηλεκτρονικά συστήματα, με το καθεστώς του κατεπείγοντος, τα οποία  αφού χρυσοπληρώθηκαν, είτε δεν δούλεψαν ποτέ, είτε δεν ενεργοποιήθηκαν για άλλους λόγους.

Το κυριότερο όμως από όλα, ήταν οι δαπάνες για τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίες ανήλθαν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ κατασκευάστηκαν φαραωνικού τύπου έργα, που στην συνέχεια έμειναν αναξιοποίητα, κακώς θα λέγαμε.

Το κυριότερο όμως ήταν η ολίσθηση της ελληνικής κρατικής μηχανής σε μια πολιτική αλόγιστης σπατάλης και οργίου διαφθοράς, η οποία εξαπλώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και στην ελληνική κοινωνία, η οποία όμως τα επόμενα χρόνια το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Οι σχέσεις μας και η στάση μας με όλες τις γειτονικές χώρες άλλαξε προ το χειρότερο και όλοι οι γείτονες  θεώρησαν την Ελλάδα ως μια χώρα που δεν αντιδρά σε κάθε ήπια ή μεσαία πρόκληση που θα επιχειρούσαν.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια καταστροφική περίοδο για την χώρα και τον ελληνισμό, η οποία έχει προεκτάσεις πολιτικού τύπου ( εκσυχρονιστικό μπλοκ),έχει και σήμερα αφού δεκάδες υπουργοί και αξιωματούχοι εκείνης της κυβέρνησης κυκλοφορούν σήμερα σε  όλα τα κόμματα.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι πολλοί θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός ξεχνά, και ξεχνά γρήγορα, κάτι που όμως δεν ισχύει σε καμία  περίπτωση.    

Ελπίζουμε μόνο, οι ιστορικοί του μέλλοντος να επισημάνουν με ακεραιότητα την τρομερά δυσοίωνη εποχή διακυβέρνησης της χώρας μας από τον συγκεκριμένο πολιτικό, ανακαλύπτοντας και άλλες κρυφές πτυχές της πολιτικής του, οι οποίες ακόμη και σήμερα μας είναι άγνωστες.       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ