«Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σχετική έννοια» την «απομείωση της εθνικής κυριαρχίας», την οποία κατά το Σύνταγμα υποχρεούται να υπερασπίζεται. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει συνομιλίες με την Τουρκία, στη βάση «εθνικών υποχωρήσεων», χωρίς να τις προαναγγείλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθιστά την κυβέρνηση παράνομη», καταγγέλλει.
«Επιπλέον, όπως ρητά αναφέρει το Σύνταγμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να προκηρύξει δημοψήφισμα για αυτό το υψίστης σημασίας, εθνικό θέμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει και προσφυγή στη Χάγη. Δεν προτίθεται όμως να πράξει ούτε αυτή την αυτονόητη Συνταγματική του υποχρέωσή.
Η Ελληνική Λύση λοιπόν θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την λαϊκή νομιμοποίηση, καθότι υφάρπαξε την ψήφο των Έλληνων κρύβοντας την εθνική προδοσία που θα διέπραττε.
Για λόγους αρχής, πιστεύουμε ότι μία παράνομη κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί και φυσικά η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία, αφού κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε συνενοχή στην παρανομία», καταλήγει.