«Έχουμε σε εκκρεμότητα χιλιάδες προσλήψεις, που είναι στο ΑΣΕΠ, για να διεκπεραιωθούν». Την προαναγγελία αυτή έκανε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ellada24.gr. Ενδεικτικώς αναφέρθηκε στις επικείμενες 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνέργειες από την πυροσβεστική και τις ένοπλες δυνάμεις, στο χώρο της Υγείας.
Ξεκινώντας όμως, από την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «απόδοση πολιτικής δικαιοσύνης», αφού, όπως υποστήριξε, «ο άνθρωπος που φέρθηκε με τόσο τυχοδιωκτικό τρόπο σε τόσο μεγάλα θέματα, ο κ. Τσίπρας, σήμερα έχει αποσυρθεί από την ελληνική πολιτική ζωή». Και εν συνεχεία «δεν υπάρχει κάτι καλό να θυμηθεί κανείς από την κυβερνητική θητεία του κ. Τσίπρα, κάτι καλό να θυμηθεί από τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του. Το μόνο θετικό στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι οδήγησε στην απομυθοποίηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς». Μύθο, τον οποίον ο Μ. Βορίδης περιέγραψε ως εξής: Η Αριστερά «με ένα μαγικό τρόπο, εξαλείφει τη φτώχεια, όλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια, αρκεί να κυβερνήσει (η Αριστερά)».
Με τη διακυβέρνησή του - συνέχισε ο υπουργός - ο κ. Τσίπρας συνέβαλε με πολύ σκληρό τρόπο, με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και κόστος για το φορολογούμενο, στο να προσγειωθεί η ελληνική κοινωνία στην πραγματικότητα. Δύο, εν τέλει, είναι τα θέματα που συνέβαλαν στην ωρίμανση της κοινωνίας: οι επαχθείς συνέπειες πτώχευσης και η πλήρης απομυθοποίηση της Αριστεράς. Στο «δια ταύτα» δε, η Αριστερά «δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε από όσα υπόσχεται», άλλωστε «το δημοψήφισμα είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίον πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας».
Μάλιστα, ο κ. Βορίδης περιέγραψε το δομικό πρόβλημα της Αριστεράς, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή (σοσιαλδημοκρατική, ριζοσπαστική, κομμουνιστική): Το «βαθύτερο πρόβλημά τους» είναι ότι «οι ιδέες τους δεν είναι πλέον πλειοψηφικές, υπερασπίζονται μειοψηφικές ιδέες στην κοινωνία» και το πρόβλημα αυτό, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ανακατανομή ποσοστών μεταξύ των κομμάτων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, έφερε τα παραδείγματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, της αντεγκληματικής πολιτικής και εκείνο των φορολογικών συντελεστών, θέματα στα οποία ο κόσμος δεν ασπάζεται πλέον τις αντιλήψεις της Αριστεράς. «Ο κόσμος δεν πιστεύει στα παχιά λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε ακόμη.
Για τα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, είπε πως ένας τρόπος είναι να αρχίσουν τις δικαιολογίες, αν δεν κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα. Διερωτήθηκε όμως, πώς γίνεται να φταίνε οι άλλοι και όχι ο παραιτηθείς πρόεδρός του, όταν ο ίδιος είχε καθοριστικό ρόλο.
Για το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε εξεταστέο εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι αρχηγός ή μέλος της διοίκησής τους.
Για το σημερινό θέμα της επικαιρότητας, αυτό της παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σχέση του κ. Λοβέρδου με τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι κάτι που θα έκανε ο Ανδρέας. Ο οποίος είναι σπουδαίο πολιτικό στέλεχος», με σημαντική προσφορά επί πολλά έτη. Εξ άλλου, συνέχισε, «έχει αγωνισθεί με μεγάλη συνέπεια για την παράταξή του και τις ιδέες του. Έχει αναμφίβολη θετική συνεισφορά, έχει βοηθήσει σε πολύ κρίσιμες στιγμές τον τόπο». Περιγράφοντας, τέλος, τον Α. Λοβέρδο ως «ακέραιο άνθρωπο» και ως «σημαντικό πολιτικό», ο Μ. Βορίδης έκλεισε τη σχετική αναφορά λέγοντας: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την απόφασή του την έχει πάρει χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση με την ΝΔ».