Ο Πρωθυπουργός από την στιγμή που διάβασε την δήλωση του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας, την εξέλαβε ως τελεσίγραφο και εκβιασμό προς την κυβέρνηση, γεγονός που δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζήτησης πέραν της αποπομπής Ζαγοράκη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος, όπως τονίζουν συνεργάτες του, να ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα από κανέναν, πόσο μάλλον από εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Βαρύ κλίμα για τον Αυγενάκη, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης
Την ίδια ώρα, βαρύ ήταν το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και για τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στήριξε τον κ. Αυγενάκη, ωστόσο, οι χειρισμοί του στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δεν κρίνονται ως επαρκείς. Χαρακτηριστικό της δυσφορίας που υπήρξε, είναι το γεγονός ότι ανέλαβε η Λίνα Μενδώνη να μιλήσει στην Βουλή για την νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όχι ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Πάντως, αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του κ. Αυγενάκη από το υπουργικό σχήμα. Έτσι δεν τίθεται και κανένα ζήτημα επί του παρόντος για ευρύτερο ανασχηματισμό, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Οι όποιες αλλαγές αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό σχήμα δεν πρέπει να αναμένονται πριν τους τελευταίους μήνες της Άνοιξης και θα αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δομικές αλλαγές στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και της καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης. Δεν αποκλείονται όμως διορθωτικές κινήσεις, εφόσον παραστεί αναγκαίο, όπως συνέβη με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.