Αν και δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί στην πραγματικότητα γιατί αυτό το συνονθύλευμα ψευτοαριστερών δεν θα είναι πια κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου, παρόλα αυτά το θράσος τους δεν έχει όρια ακόμη και αυτήν την έσχατη ώρα.
Επίσκεψη στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή και παρουσία του ιμάμη Σίντι Μωχάμεντ Ζάκι και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τεμένους. Ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ανέγερσης που ολοκληρώνονται σύντομα.
Κατά την επίσκεψη του Υπουργού παραβρέθηκαν και μουσουλμάνοι, Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες διαφόρων κοινοτήτων.
Ο κ. Γαβρόγλου περιηγήθηκε στον χώρο του Τεμένους και αμέσως μετά στον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Όλα τα κόμματα της Βουλής ψήφισαν υπέρ της κατασκευής του Τεμένους. Η Δημοκρατία μίλησε και η επιθυμία της έγινε πράξη. Η Αθήνα έχει πλέον έναν αξιοπρεπή χώρο προσευχής για τους μουσουλμάνους που βρίσκονται εδώ είτε είναι πολίτες, είτε είναι μετανάστες είτε είναι επισκέπτες. Το δικαίωμα να προσεύχεται κάποιος στο Θεό που πιστεύει, όπως και το δικαίωμα ενός παιδιού να πάει στο σχολείο ή ενός ασθενούς να πάει στο νοσοκομείο, δεν εξαρτάται από το πώς βρέθηκε στη χώρα μας. Όλοι και όλες έχουν αυτά τα δικαιώματα, είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα».
Ο κ. Γαβρόγλου συμπλήρωσε: «Ζήσαμε σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της κρίσης η οποία απείλησε ακόμα και τη Δημοκρατία μας. Ο ρατσισμός σήκωσε κεφάλι και προσπάθησε να δηλητηριάσει ειδικά τους νέους μας χρησιμοποιώντας και εξευτελίζοντας ιερές έννοιες που περιέχει η Δημοκρατία. Οι φασίστες και οι ρατσιστές, όπως έκαναν πάντα, προσπάθησαν και προσπαθούν να στενέψουν τους ορίζοντες και να προβάλλουν ένα μέλλον για τη χώρα μας ώστε τελικά να χωρούν μόνοι οι ίδιοι και οι απάνθρωπες ιδέες τους. Αυτή τη μάχη την έχασαν στη Βουλή, την έχασαν στις εκλογές και την χάνουν στην κοινωνία. Το Τέμενος της Αθήνας δεν είναι ένα ιδιωτικό Τζαμί. Δεν ανήκει σε κανέναν γιατί ανήκει σε όλους. Είναι, δηλαδή, ένα δημόσιο Τζαμί σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όπου τα Τζαμιά είναι ιδιωτικά. Εδώ ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε ένα πρόσωπο, ούτε μια κοινότητα, ούτε ένας σύλλογος, ούτε μια ξένη χώρα. Γι’ αυτό και το Τέμενος κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τα έξοδα λειτουργίας του θα τα καταβάλλει το ελληνικό Κράτος.».
Τέλος, ο Υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στην ανέγερση του Τεμένους την κ. Μαριέττα Γιαννάκου που εισηγήθηκε και τον βασικό νόμο του Τεμένους στη Βουλή το 2006, τον κ. Γιάννη Αμανατίδη, τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον κ. Γιώργο Καλαντζή αλλά και πολλά στελέχη των Υπουργείων. «Τα συγχαρητήριά μας αξίζουν τα μέλη του ΔΣ του Ισλαμικού Τεμένους και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας απευθύνουμε στους τέσσερις μουσουλμάνους που είναι μέλη του ΔΣ, τον Ιχάμπ, τον Χάλεντ, τον Ασήρ και τον Μουρταζά» ανέφερε.
Ο ιμάμης Σίντι Μωχάμεντ Ζάκι στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό «που μας δέχθηκε σαν Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους και το κράτος που μας βοήθησε για να υπάρχει αυτός ο χώρος», και κάνοντας χρήση αποσπάσματος του Κορανίου είπε χαρακτηριστικά: «ο καλύτερος για τον Αλλάχ είναι εκείνος που προσφέρει στην ανθρωπότητα».
Αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Τεμένους.
Όταν ρωτήθηκε πότε θα λάβει χώρα η πρώτη προσευχή στο τζαμί, ο Γαβρόγλου απάντησε ότι αυτό θα συμβεί το Σεπτέμβριο, αν και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να είναι στις 16 Αυγούστου!!!
"Θα θέλαμε να δούμε την πρώτη προσευχή στις 16 Αυγούστου", δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό με απόλυτη βεβαιότητα, αφού "η γραφειοκρατία έχει το δικό της ρυθμό".
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αριθμός των μουσουλμάνων στη χώρα κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000(γελάει ο κόσμος με αυτά τα στοιχεία!!!) , συμπεριλαμβανομένων των «Ελλήνων πολιτών, μεταναστών, προσφύγων και επισκεπτών στην Ελλάδα για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς».
Ο Acer Haider, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τζαμιού, δήλωσε στο RIA Novosti ότι 369 πιστοί θα μπορούσαν να προσευχηθούν την ίδια στιγμή.
"Σήμερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το τζαμί της ελληνικής μουσουλμανικής κοινωνίας περιμένει πολλά χρόνια. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι Μουσουλμάνοι θα έχουν τελικά ένα αξιοπρεπές μέρος για να προσκυνήσουν και είναι θέμα χρόνου που θα είναι λειτουργικό ", πρόσθεσε.
Στον τομέα της ασφάλειας, είπε, "δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα".
"Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ ανεκτική στις θρησκείες. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε την αντίδραση ή το φόβο για κάτι ", είπε.
Το αθηναϊκό τζαμί δεν μοιάζει με το οθωμανικό τζαμί. Ειδικότερα, δεν έχει μιναρέ, αφού δεν εναρμονίζεται με το περιβάλλον.