Πολιτική

Στο Μουσείο Ακρόπολης ο Παυλόπουλος: Εθνικός μας στόχος η επιστροφή των Γλυπτών

Το Μουσείο Ακρόπολης επισκέφτηκε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος και ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του, Δημήτρη Παντερμανλή.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε και τον εθνικό στόχο, την επιστροφή των Γλυπτων του Παρθενώνα, κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο άρθρο των  Sunday Times.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κύριε Παντερμαλή, σας συγχαίρω ειλικρινώς για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά σας στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου, και μάλιστα διεθνώς.
Σημαντικό τεκμήριο αυτής της αλήθειας αποτελεί, φυσικά μεταξύ άλλων πολλών, το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των «Sunday Times» Sarah Baxter, η οποία έγραψε, υποστηρίζοντας με γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, ότι : «Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας».

Υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά Εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς.
Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες» κατέληξε ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην επιστροφή των Γλυπτων του Παρθενώνα, κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο άρθρο των Sunday Times

Στο μουσείο Ακρόπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στο μουσείο Ακρόπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...