Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, χθες , ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε έντονα στο ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη λέξη "παράλογο" πολλές φορές αναφερόμενος στο Ταμείο, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.
Ο Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές της να ολοκληρωθούν με επιτυχία, χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η αξιολόγηση τελικά θα ολοκληρωθεί μέχρι 22 Απριλίου και ότι για αυτό είναι σίγουρος μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες της ΕΕ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους, μετά την δημοσίευση από το WikiLeaks, των συνομιλιών μελών του ΔΝΤ που προετοίμαζαν οικονομική κρίση «για να ωθήσουν» την Ελλάδα στην ολοκλήρωση των συνομιλιών.
Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το ΔΝΤ έχει κάνει πολλά «παράλογα λάθη» κατά το παρελθόν στο ελληνικό πρόγραμμα και όλες οι εκτιμήσεις του ταμείου ήταν εκτός τόπου και χρόνου . Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ είναι ανεξήγητα χρονοβόρο στις συνομιλίες, αλλά «δεν γνωρίζαμε κατά πόσο κάποιοι παράλογοι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να οδηγήσουν την Ευρώπη στην καταστροφή [...] Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να είναι το θύμα των διαφορών μεταξύ της Ευρώπης και του Ταμείου», τόνισε ο ίδιος.
Ο Τσίπρας κατηγόρησε επίσης το ΔΝΤ ότι κάνει σκόπιμα λάθη τα οποία έχουν κάνει τους Έλληνες φτωχότερους και οδηγούν την χώρα σε οικονομική καταστροφή.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι το μόνο κόμμα που συμφωνεί με τις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο έχει μια βαθιά επιθυμία να επιστρέψει στην εξουσία.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους βουλευτές του ότι "θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύμφωνα με τους όρους που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο», προσθέτοντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη με την κοινωνία να στέκεται στα πόδια της. «Αυτό είναι ο στόχος μας και τότε θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε πραγματικά το τέλος του μνημονίου για τη χώρα», είπε ο Τσίπρας .
Το εξοργιστικό για μία ακόμη φορά σε αυτήν εδώ την χώρα είναι ότι ενώ ευρισκόμαστε σε πραγματικό «πόλεμο» με τους «Τροικανούς» και τους κάθε λογής ξένους "Μάσον" , οι Έλληνες πολιτικοί μιλούν για εκλογές και κομματικά συμφέροντα.
Έτσι πράξαμε και το 1920, όταν ενώ ο ελληνικός στρατός προέλαυνε στα ενδότερα της ελληνικής Μικράς Ασίας , οι πολιτικοί στην Αθήνα υποσχόντουσαν στον λαό ότι θα τερματίσουν τον πόλεμο και άλλα τέτοια που ακουγόντουσαν «όμορφα» στα ώτα των Ελλήνων.
Όταν η πατρίδα «πολεμάει» , όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να παραμερίσουν το κομματικό συμφέρον και να συνομιλούν μεταξύ τους για την σωτηρία της πατρίδας και όχι με τους ξένους.