Η κυρία Δαμανάκη πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πλουσιότερη από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της.
«Πρέπει να ενσωματώσει το δίκτυό μας τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας» δήλωσε η κα Δαμανάκη η οποία δεν παρέλειψε να πει για τις έρευνες που γίνονται στη χώρα μας ότι «πρέπει να σταματήσουμε να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι θα γίνουμε πλούσιοι από το πετρέλαιο μας.
Η θερμοκρασία του πλανήτη είναι δύο βαθμούς μεγαλύτερη από την προβιομηχανική εποχή. Αυτό έχει ξανασυμβεί στον πλανήτη πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια. Μόνο που τότε η θάλασσα ήταν 15 – 20 μέτρα ψηλότερη, δηλαδή η στάθμη της θάλασσας. Αν σταθεροποιηθούν οι 2 βαθμοί, σημαίνει απλούστατα ότι όλα τα μικρά νησιά του Ειρηνικού θα καταστραφούν. Χιλιάδες άνθρωποι, εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν. Και σημαίνει επίσης ότι και δικές μας περιοχές, όπως ο Πειραιάς, όπως η Βενετία, πόλεις δηλαδή που τους ξέρουμε στην Ευρώπη, δεν θα υπάρχουν. Αυτό είναι το πολύ κακό σενάριο και ελπίζουμε όλοι να το αποτρέψουμε», ανέφερε η ίδια.
Δηλαδή πλούσιες μπορούν να γίνουν μόνο η Νορβηγία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ, το Μπρουνέϊ, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και όλοι οι άλλοι. Εμείς όχι.
Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη και οι Έλληνες πεινούν
Είναι προφανές ότι μια ολόκληρη γενιά πολιτικών στην χώρα μας δεν ξέρει, δεν γνωρίζει, τον ορθό τρόπο να αποκτήσουμε κάποτε οικονομική ανεξαρτησία στο μέτρο του δυνατού.
Επίσης δεν γνωρίζει τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βγει η χώρα μας και η νεολαία της από το τρομερό μίγμα της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και της αναξιοκρατίας.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σε περιοχές όπως τα Ιόνια, νησιά, την περιοχή των Ιωαννίνων και της Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης ως χώρα διαθέτουμε σπάνια και χρήσιμα για την παγκόσμια βιομηχανία μέταλλα σε πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας.
Τα αποθέματα σε ισοδύναμο αργού πετρελαίου εκτιμώνται γύρω στα 50 δις βαρέλια. Αργό πετρέλαιο σε Μεσοζωικά στρώματα έχει βρεθεί τόσο στην Ισραηλινή ΑΟΖ όσο και την Κυπριακή ΑΟΖ που ανήκουν, όπως η περιοχή της νότιας Κρήτης στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.
Επίσης στην Ελληνική ΑΟΖ υπάρχει στερεοποιημένο βιογενές φυσικό αέριο, υδρίτες, το οποίο το εκτιμώ σε 1765 τρισ. κυβικά πόδια (50 τρισ. Μ3). Η εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων είναι θέμα χρόνου.
Τα υπάρχοντα αποθέματα λιγνίτη/ξυλίτη εκτιμώνται σε 800 εκατομμύρια τόνους στην λεκάνη της Πτολεμαΐδας, 4.3 δισ. Μ3 τύρφης, Φίλιπποι Καβάλας, που ισοδυναμούν με 1.5 δισ. τόνους λιγνίτη τύπου Πτολεμαΐδας και 900 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη στην Δράμα, σύνολο 3.2 δισ. τόνοι λιγνίτη αξίας $176 δισ.
Αυτός ο θησαυρός της ελληνικής γης αναμένει να βγει στην επιφάνεια εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ενώ ιστορικά χρηματοδότησε την Αθηναϊκή δημοκρατία του Περικλή με τα λατομεία στο Λαύριο, την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον χρυσό της Χαλκιδικής, ενώ ακόμα και στην ομηρική περίοδο, ο Οδυσσέας είχε πισσάρει τα πλοία του στην Ιθάκη από τοπική πηγή που ¨”ανέβλυζε ένα περίεργο μαύρο υγρό”, σύμφωνα με μαρτυρίες και γραπτά.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί ναι ή όχι;
Η φοβική πολιτική της Ελλάδος ν' ασκήσει τα δικαιώματά της, που απορρέουν από το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο, όπως η επέκταση σε 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων και η ανακήρυξη ΑΟΖ, αφήνει περιθώριο στην Άγκυρα να επενδύει σε μια στρατηγική απειλών και εκβιασμών.
Έρχονται τρομερές οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια λόγω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Σύμφωνα με ξένα think tank, στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί έτσι και αλλιώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τόσο στο Ιόνιο, όσο και νοτίως της Κρήτης τα οποία θα αποφέρουν στην χώρα πολλά δισ ευρώ, κάτι που φαίνεται από το τωρινό τρελό ράλι ανόδου των τιμών φυσικού αερίου, δίνοντας πολύτιμη ανάσα στην ελληνική οικονομία, να κινηθεί ανάλογα.
Είναι πασιφανές ότι η εκμετάλλευση των Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα ωφελήσει οικονομικά την χώρα μας, θα καταπολεμήσει την ανεργία ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τρομερά την γεωπολιτική της θέση.