Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Εφιάλτης στον δρόμο με τους Βορεοκορεάτες κομάντος που θα πάνε στην μάχη κατά Ουκρανών και Μισθοφόρων

Το πραγματικό πιθανότατο σχέδιο της επίσκεψης του Σοιγκού στην Βόρεια Κορέα αποκάλυψε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Όλγα Τροχσάλοβα.

Η ίδια ανέφερε για ανταλλαγή στον τομέα προμήθειας όπλων και άλλων προμηθειών, αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής του βορειοκορεατικού στρατού σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ρωσίας.

Μιλάμε για σκληροτράχηλους κομάντος των Βορειοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα έχουν αποκλειστικό στόχο τους μισθοφόρους και τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών.  

"Η ρωσική αντιπροσωπεία δεν περιορίστηκε σε μία επίσκεψη ευγένειας. Εκτός από την ενίσχυση των φιλικών δεσμών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια σημαντικόταη στρατιωτική συνεργασία.

Μιλάμε σε ότι αφορά στον τομέα των όπλων και προμηθειών, αλλά και στην δυνατότητα συμμετοχής του βορειοκορεατικού στρατού σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ρωσίας.

Και οι τρεις τομείς συνεργασίας υπαγορεύονται από το αμοιβαίο συμφέρον των δύο μερών.

Όπως αποδείχθηκε, η Ρωσία ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προμήθεια βλημάτων πυροβολικού, τα οποία έχει σε αφθονία η Βόρεια Κορέα.

Ως εκ τούτου, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να μοιραστεί μέρος του οπλοστασίου της, είτε για πώληση είτε για ανταλλαγή.

Με τη σειρά της, οι Βορειοκορεάτες ενδιαφέρονται για  δορυφόρους και πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Αν και η παράδοση της σχετικής τεχνολογίας για τα υποβρύχια αυτά από τη Ρωσία είναι αρκετά επικίνδυνη, όλα είναι πλέον πάνω στο τραπέζι.

Η Βόρεια Κορέα, στοχεύει στην αντιμετώπιση της παρουσίας αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων κοντά στις ακτές της.Ωστόσο, η ρωσική πλευρά γνωρίζει ότι τα υποβρύχια φέρουν θανατηφόρα πυρηνικά όπλα που δεν πρέπει να διαθέτει ο καθένας.

Το επόμενο θέμα προς συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών είναι η  παραδόσεων μέσω της Βόρειας Κορέας των απαραίτητων για τη Ρωσία αγαθών.

Σε κάθε περίπτωση, η Κίνα δεν τολμά να παραβιάσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία και να μπει σε ευθεία σύγκρουση με την Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, η καθυστέρηση μιας άμεσης αντιπαράθεσης με την Αμερική είναι επωφελής πρωτίστως για την Κίνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την επίσκεψη του Σόιγκου στην Βόρεια Κορέα υπήρχε ταυτόχρονα και κινεζική αντιπροσωπεία  στην ίδια εορταστική τελετή.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η κατασκευή γραμμής διαμετακόμισης εφοδίων  Πεκίνο-Πιονγκγιάνγκ-Μόσχα.

Φυσικά, η Βόρεια Κορέα ως ενδιάμεση χώρα θα έχει τα δικά της οφέλη, αλλά και η Ρωσία θα διευκολύνει πολύ την υποκατάσταση των εισαγωγών.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο παραμένουν οι ανθρώπινοι στρατιωτικοί πόροι, οι οποίοι θα χρειαστούν πρωτίστως για την αποκατάσταση κατεστραμμένων εγκαταστάσεων και υποδομών.

Η υψηλή απόδοση και η αυστηρή πειθαρχία του βορειοκορεατικού στρατού είναι απαραίτητοι.Η συμμετοχή Βορειοκορεατων εθελοντών στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία είναι πολύ πιθανή.

Μιλαμε για στρατιωτικό σώμα με περιορισμούς στην δράση.Φαίνεται ότι η εμπλοκή στρατιωτικών μονάδων από τη Βόρεια Κορέα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα είναι μια αμοιβαία επωφελής διαδικασία.

Για τη Ρωσία, αυτά είναι πρόσθετα καλά εκπαιδευμένα και ιδεολογικά δοκιμασμένα στρατεύματα. Με τη σειρά τους, οι Βορειοκορεάτες θα αποκτήσουν την απαραίτητη στρατιωτική εμπειρία στο ουκρανικό έδαφος.

Μην ξεχνάτε ότι η Βόρεια Κορέα έχει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Η επίλεκτη δύναμη της  είναι περίπου 100 χιλιάδες άτομα.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της πλευράς που μάχεται με όπλα του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η εξέλιξη ενός τέτοιου σεναρίου είναι πολύ προβληματική. Από τη μία πλευρά, η Δύση είναι πεπεισμένη ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την Κίνα, η οποία δεν θα παρέμβει στην σύγκρουση αυτή με κινεζικές δυνάμεις, αλλά από την άλλη πλευρά, η Μόσχα δεν σκοπεύει να παρουσιάσει τους Βορειοκορεάτες μισθοφόρους μεταξύ των συμμετεχόντων στις μάχες στην Ουκρανία.

Οι Βορειοκορεάτες δεν θα μπορέσουν να μπουν επιλεκτικά μέσα στις δυνάμεις του ρωσικού στρατού.Πιθανόν θα έχουμε την δημιουργία βορειοκορεατικών διεθνών ταξιαρχιών”, τονίζει η ίδια.

Το στυγνό καθεστώς της Βόρειας Κορέας, έχει την δική του αμυντική βιομηχανία, η οποία όμως έχει άμεση σχέση με την Κινεζική, ενώ Πεκίνο και Μόσχα έχουν τα δικά τους σχέδια κατά της ηγεμονίας των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τους αυξανόμενους στρατιωτικούς δεσμούς του Ιράν με τη Ρωσία και την προοπτική να παρέχει όπλα η Βόρεια Κορέα στον ρωσικό στρατό που αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Η Ρωσία  μαζί με την Κίνα, ένας από τους λίγους διεθνείς συμμάχους της Βόρειας Κορέας έχει ήδη βοηθήσει άμεσα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, το οποίο τώρα ίσως αναλάβει την "βρώμικη δουλειά" για Μόσχα και Πεκίνο στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ