Ρωσία

Πούτιν: Επιβραβεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την ψήφο υποστήριξης του ΟΗΕ και του στέλνει πολύτιμο δώρο με τρένο

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία ξεκίνησαν εκ νέου το διασυνοριακό σιδηροδρομικό εμπόριο μετά από δύο χρόνια παύσης λόγω των περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19. Το πρώτο εμπορευματικό τρένο που μετέφερε 30 καθαρόαιμα άλογα αναχώρησε για το συνοριακό σημείο με τη Βόρεια Κορέα, Khasan-Tumangang, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών τελωνείων που συμβουλεύτηκαν οι The Moscow Times , η Βόρεια Κορέα εισήγαγε 138 άλογα με κόστος 584.302 $ μεταξύ 2010 και 2019. Μόνο το 2019, η Ρωσία έστειλε 12 άλογα στη Βόρεια Κορέα με υψηλή συμβολική αξία στη βορειοκορεατική μυθολογία και πολιτική κουλτούρα. καθώς και πόνυ. Η εταιρεία ρωσικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι η επόμενη σιδηροδρομική αποστολή προς τη Βόρεια Κορέα θα αποτελείται από ιατρικά προϊόντα. Η ημερομηνία των μελλοντικών αποστολών δεν έχει καθοριστεί.

Η Βόρεια Κορέα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αναφέρει επίσημα κρούσματα Covid-19 για περισσότερα από δύο χρόνια. Η Ρωσία συνέχισε να προμηθεύει τρόφιμα και φάρμακα στο κράτος της Βόρειας Κορέας μέχρι το 2021, οπότε το διμερές εμπόριο έχει μειωθεί σχεδόν στο μηδέν.

Οι Ρώσοι τελωνειακοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τις κυρώσεις του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε ξεκινήσει προετοιμασίες για να ανοίξει νέα εμπορικά γραφεία σε ολόκληρη τη Ρωσία για να επεκτείνει τις εισαγωγές αλεύρου και ενέργειας.

Σύμφωνα με πηγές της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εισήγαγε σιτάρι από τη Ρωσία τον Αύγουστο και αέριο τον Οκτώβριο με αντάλλαγμα τη στήριξη για την εισβολή στην Ουκρανία. Η Βόρεια Κορέα ήταν μία από τις πέντε χώρες που καταψήφισαν το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τον Ιούλιο, η Βόρεια Κορέα έγινε η τρίτη χώρα που αναγνώρισε τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, μετά τα λεγόμενα δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές τις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.  Ο Πούτιν προσάρτησε αυτές τις περιοχές στα τέλη Σεπτεμβρίου, μαζί με δύο άλλα μερικώς κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας. Υπάρχουν αναφορές ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει εκφράσει την προθυμία της να στείλει εργάτες στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των περιοχών μετά τον πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ