Παγκοσμιοποίηση

Η «αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων» Ουκρανίας-Νότιας Κορέας για Ρωσία-Β.Κορέα-Οι ανησυχίες των ΗΠΑ

Μπορεί Τράμπ και Πούτιν να μιλάνε μέσω εκπροσώπων των χωρών τους για τις λεπτομέρειες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, προκειμένου εφόσον όλα έχουν συμφωνηθεί, να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια συνάντηση κορυφής μεταξύ τους που να σφραγίσει την επίτευξη ειρηνικής συμφωνίας, ωστόσο ο πόλεμος στο μέτωπο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Ουκρανία από την πλευρά της επιχειρεί με "νύχια και δόντια" να κρατήσει στην κυριαρχία της Ρωσικά εδάφη στην περιοχή του Κούρσκ, ώστε να να ανταλλάξει με δικά της εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους, ο δε Πούτιν να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα Ουκρανικά εδάφη για να καθίσει από όσο το δυνατόν ισχυρότερη θέση ισχύος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η στρατιωτική συμμετοχή της Β.Κορέας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ανταλλάγματα 

Παράλληλα οι πολλές απώλειες Βορειοκορεατών στρατιωτών που πολεμούν παρά το πλευρό των Ρώσων στο Κούρσκ, εξόργισαν τον Κιμ Γιόνγκ Ούν, ο οποίος  έστειλε στη Ρωσία 200 συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας., σύμφωνα με  το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η αξιολόγηση του υπουργείου ακολουθεί έκθεση του Νοεμβρίου του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, ο οποίος εκτίμησε ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε παραδώσει 160 μονάδες πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς στη Μόσχα.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας αναγνώρισε τα συστήματα ως αυτοκινούμενα οβιδοβόλα «Koksan» των 170 χιλιοστών, τα οποία φωτογραφήθηκαν να μεταφέρονται στη Ρωσία εκείνο τον μήνα.

Η Πιονγκγιάνγκ έστειλε στη Μόσχα «περίπου 11.000 στρατιώτες, πυραύλους, 200 πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς και σημαντική ποσότητα πυρομαχικών», ανέφερε η έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να παράσχει περισσότερα στρατεύματα, όπλα και πυρομαχικά στο μέλλον.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να λαμβάνει «προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία» από τη Μόσχα σε αντάλλαγμα.

«Με τη ρωσική υποστήριξη, η Πιονγκγιάνγκ αναμένεται να ενισχύσει τις πυρηνικές και πυραυλικές της ικανότητες εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τις συμβατικές της δυνάμεις», ανέφερε η έκθεση.

«Παρακολουθούμε στενά την πιθανή μεταφορά κρίσιμης στρατιωτικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας επανεισόδου ICBM και της ανάπτυξης πυρηνικών υποβρυχίων».

Την Κυριακή, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε να αναπτύξει περαιτέρω τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του.

Η Νότια Κορέα, το Κίεβο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε περισσότερους από 10.000 στρατιώτες στη Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους για να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Ούτε η Μόσχα ούτε η Πιονγκγιάνγκ έχουν επιβεβαιώσει την ανάπτυξη, αλλά οι δύο χώρες υπέγραψαν μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα πέρυσι.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για άφιξη πυρηνικού υποβρυχίου της στο Νότο

Εν τω μεταξύ η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την Τρίτη την άφιξη πυρηνικού υποβρυχίου του αμερικανικού ναυτικού στη Νότια Κορέα, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε αμυντικό μέσο» για να προστατευθεί, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας ανέφερε:

«Εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία για τις επικίνδυνες εχθρικές στρατιωτικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που θα μπορούσαν να ωθήσουν σε οξεία στρατιωτική αντιπαράθεση στην κορεατική χερσόνησο », καλώντας την Ουάσιγκτον να σταματήσει «προκλητικές ενέργειες που οδηγούν σε περαιτέρω αστάθεια».

Αυτό έγινε μια ημέρα αφότου το USS Alexandria, ένα επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Λος Άντζελες, έφτασε στο λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας για ανεφοδιασμό και ανάπαυση του πληρώματος.

Αυτή σηματοδότησε την πρώτη επίσκεψη αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στη χερσόνησο φέτος.

Η Πιονγκγιάνγκ είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της παρακολουθούν στενά τις αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις και είναι έτοιμες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό από την αντιπαράθεσή μας με αυτόν τον τυραννικό εχθρό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σάββατο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για επέκταση των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν παγκόσμιες συγκρούσεις.

«Οι ΗΠΑ στέκονται συνεχώς  πίσω από μεγάλες και μικρές διενέξεις και τραγωδίες αιματοχυσίας στον κόσμο», είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι αυτό δικαιολογεί την επιδίωξη της Πιονγκγιάνγκ για «απεριόριστη αμυντική ικανότητα».

Η "αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων" Ουκρανίας-Νότιας Κορέας

Από τα παραπάνω αντιλαμβανομαστε, ότι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο στην Ουκρανία, συνεπάγεται  εκτός από την απόκτηση πολεμικής εμπειρίας σε  ένα σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων και γενναία ανταλλάγματα από τη Ρωσία , αναφορικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κίμ Γιόνγκ Ούν και την ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων.

Θα λέγαμε με όρους της Φυσικής επιστήμης ότι διαπιστώνουμε την "αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων" Ουκρανίας-Νότιας Κορέας, αφού η Βόρεια Κορέα εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη λόγω της πρώτης αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την δεύτερη.

Το μέλλον της Παγκόσμιας κυριαρχίας θα παιχθεί για δεύτερη φορά στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με 3 πυρηνικές δυνάμεις Κίνα, Ρωσία, Β. Κορέα, με τις δύο πρώτες να είναι υπερδυνάμεις.

Αυτό ανησυχεί ιδιατέρως την Ουάσιγκτον, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει 2 τουλάχιστον στρατιωτικά μέτωπα στην περιοχή, αυτό της Ταϊβάν-Κίνας και εκείνο της Βορείου Κορέας με τη Νότιο Κορέας, μηδέ αποκλειομένου και ενός τρίτου μεταξύ Ρωσίας -Ιαπωνίας για τα νησιά Κουρίλες.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ