Με την στρατιωτική έλλειψη στη Γερμανία και τις αλλαγές που έγιναν στο στρατιωτικό σύστημα, γίνεται ένα νέο βήμα για την αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας.
Η Γερμανία σχεδιάζει να στρατεύσει Τουρκικής καταγωγής πολίτες της
Σχεδιάζεται να στρατολογηθούν Τούρκοι νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία και είναι Γερμανοί πολίτες.
Αυτό αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:
"Με την στρατιωτική έλλειψη στη Γερμανία και τις αλλαγές που έγιναν στο στρατιωτικό σύστημα, γίνεται ένα νέο βήμα για την αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας.
Δεδομένου ότι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί στη Γερμανία και ο αριθμός των ατόμων που είναι πρόθυμοι να προσφερθούν εθελοντικά για στρατιωτική θητεία δεν επαρκεί, το έλλειμμα στρατιωτών δεν μπορεί να καλυφθεί.
Επί του παρόντος, η μόνη λύση είναι η στρατολόγηση αλλοδαπών που ζουν στη χώρα για χρόνια, έχουν προσαρμοστεί και έχουν γίνει Γερμανοί πολίτες.
Σύμφωνα με τα νέα του Ali Gülen του Sözcü, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα επέκτασης του πολέμου με τη Ρωσία, η πρώτη ομάδα-στόχος για στρατολόγηση είναι όσοι τουρκικής καταγωγής γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα και απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα.
Ένας Τούρκος στρατεύσιμος θα μπορεί να λαμβάνει μισθό περίπου 40.000 ευρώ το χρόνο. Όσο αυξάνεται ο βαθμός, θα αυξάνεται και ο μισθός.
"Δεν θα είμαστε η πρώτη χώρα που το κάνει αυτό στην Ευρώπη"
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε: "Ναι. Εάν στρατολογήσουμε ξένους, δεν θα είμαστε οι πρώτες ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη που θα το πράξουν".
Η Γαλλία, το Βέλγιο και η Δανία εφαρμόζουν εδώ και χρόνια το σύστημα των μισθοφόρων (λεγεωναρίων).
Δηλώνοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι έτοιμη για έναν πιθανό πόλεμο, ο Πιστόριους τόνισε ότι το σημερινό έλλειμμα στρατιωτών είναι 20000.
Ενώ αναφέρει ότι μπορούν να ανατεθούν καθήκοντα σε αλλοδαπούς που έχουν προσαρμοστεί στη χώρα και, αν χρειαστεί, ακόμη και σε μισθοφόρους που είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τη Bundeswehr (Γερμανικός Στρατός), τονίζοντας ότι η προσαρμογή τους στη Γερμανία και η πίστη τους θα ληφθούν υπόψη.
Μεταξύ των προτάσεων είναι και η στρατολόγηση «λεγεωνάριων-μισθοφόρων» από ξένους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ενώ αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δηλώνουν ότι οι αλλοδαποί στη χώρα μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και υπηρετούν ήδη στην αστυνομία και σε άλλες μονάδες ασφαλείας και ότι μπορεί επίσης να είναι κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία.
Μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν το σχέδιο είναι και ο πρώην υπουργός Άμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ.
Ο Γιουνγκ είπε: «Αν υπάρχουν νέοι που έχουν ζήσει μαζί μας αρκετό καιρό και έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Γερμανία και έχουν πάρει την υπηκοότητα, μπορούμε σίγουρα να το εξετάσουμε». Η μόνη ομάδα στη χώρα που ταιριάζει με αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι οι Τούρκοι.
Τούρκοι στρατιώτες στον BUNDESWEHR
Η τρίτη, τέταρτη και ακόμη και πέμπτη γενιά Τούρκων που ζουν στη Γερμανία για περισσότερα από 60 χρόνια είναι Γερμανοί πολίτες και δεν έχουν προβλήματα γλώσσας και ένταξης.
Αφού καταργήθηκε η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αυτοί οι νέοι μπορούν να στρατολογηθούν ως μισθοφόροι.
Εάν το σχέδιο πραγματοποιηθεί, σε πρώτη φάση, περίπου ένας στους 20 του Γερμανικού Στρατού (Bundeswehr) μπορεί να αποτελείται από άτομα τουρκικής καταγωγής.
Τι μέλλει γενέσθαι
Όπως όλα δείχνουν η Γερμανία οδεύει στη θέσπιση στράτευσης για τουρκικής καταγωγής πολίτες της, ακόμη και στα πρότυπα της λεγεώνας των ξένων.
Εκτίμησή μας είναι ότι αρκετοί από αυτούς θα επιστρέψουν στην Τουρκία το επόμενο χρονικό διάστημα για να αποφύγουν τη στράτευση.
Ωστόσο τα παραπάνω δείχνουν το πόσο έχει αλλοτριωθεί η Εθνική συνείδηση στην Ευρώπη και πως η Τουρκία θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερα ερρείσματα στην Γερμανία και κατά συνέπεια στην ΕΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.