Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

"Μπλόκο" από G7 απέναντι «στην προπαγάνδα και τα fake news της Ρωσίας»

Τα μέλη της G7 είναι η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία και το συνδυασμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους είναι περίπου 40 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λίγο λιγότερο από το μισό της παγκόσμιας οικονομίας.

Η  G7 , η Ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών θα εξετάσει μια πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση της ρωσικής «προπαγάνδας» και της παραπληροφόρησης, δήλωσε ο βρετανός ΥΠΕΞ Ντομίνικ Ραμπ.

Μιλώντας πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο, την πρώτη τέτοια προσωπική συνάντηση εδώ και δύο χρόνια, ο Raab είπε ότι  "το G7 θα εξετάσει τη δημιουργία ενός γρήγορου μηχανισμού αντικρούσεων " για την αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης.

https://youtu.be/L_GVRVYERMM

"Έτσι, όταν βλέπουμε αυτά τα ψέματα και προπαγάνδα ή ψεύτικες ειδήσεις να εκδίδονται εκεί, μπορούμε όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά  συλλογικά να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση και ειλικρινά να παρέχουμε την αλήθεια, για τους λαούς αυτής της χώρας, αλλά και για τη Ρωσία ή  την Κίνα  σε όλο τον κόσμο ", δήλωσε ο Raab.

Η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να σπείρουν δυσπιστία σε ολόκληρη τη Δύση, είτε διαδίδοντας παραπληροφόρηση στις εκλογές είτε διαδίδοντας ψέματα σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, σύμφωνα με βρετανούς, αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους ασφαλείας.

Η Ρωσία αρνείται ότι παρεμβαίνει πέρα ​​από τα σύνορά της και αναφέρει ότι η Δύση διακατέχεται από αντιρωσική υστερία. Η Κίνα λέει ότι η Δύση δρά εκφοβιστικά και ότι οι ηγέτες της έχουν μετααυτοκρατορική νοοτροπία, που τους κάνει να αισθάνονται ότι μπορούν να ενεργήσουν σαν παγκόσμιοι αστυνόμοι.

Η Βρετανία έχει αναγνωρίσει τη Ρωσία, ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της, αν και θεωρεί την Κίνα ως τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη πρόκληση, στρατιωτικά, οικονομικά και τεχνολογικά.

Ο Raab θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken τη Δευτέρα, ξεκινώντας μια εβδομάδα διπλωματίας με στόχο την αναζωογόνηση του ρόλου της G7 και τη δημιουργία ενός ευρύτερου προπύργιου ενάντια σε εκείνους που θεωρεί ότι υπονομεύουν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο σκοπός για  παγκόσμια συνεργασία, διεθνή συνεργασία με τους Αμερικανούς εταίρους μας και στην πραγματικότητα ένα ευρύτερο G7, θα συζητηθούν", δήλωσε ο Raab.

Τόνισε ότι η  επί προσωπικού συνάντηση , κάτι που είναι  μόνο δυνατό λόγω μέτρων όπως η καθημερινή δοκιμασία τέστ των παρευρισκομένων, θα έκανε τη διπλωματία πολύ πιο εύκολη

Τα μέλη της G7 είναι η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία και το συνδυασμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους είναι περίπου 40 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λίγο λιγότερο από το μισό της παγκόσμιας οικονομίας.

Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία τους τελευταίους μήνες για την αυξανόμενη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας, της μεγαλύτερης χώρας σε έκταση στον κόσμο και της Κίνας, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μεγάλης οικονομίας στον κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες, ο Raab είπε: "Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι ότι διευρύνουμε τον διεθνή κόμβο ομοφώνων χωρών που υπερασπίζονται τις ανοιχτές κοινωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα τη δημοκρατία, και το ανοιχτό εμπόριο."

Είπε ότι πολλοί από αυτούς τους συμμάχους ήθελαν να μάθουν πώς ξεκίνησε αυτή η πανδημία. Το ξέσπασμα του κοροναϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα στα τέλη του 2019, σκότωσε 3,2 εκατομμύρια ανθρώπους και κόστισε την απώλεια παραγωγής τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Raab είπε ότι ορισμένα από τα εμπόδια μεταξύ της G7 και άλλων ομοειδών χωρών πρέπει να καταργηθούν, έτσι ώστε να υπάρχει ένα ευρύτερο δίκτυο συμμάχων που υπερασπίζεται τις ανοικτές αγορές και τη δημοκρατία.

Η Βρετανία κάλεσε την Ινδία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας, από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, και τη σύνοδο κορυφής των ηγετών τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία θα μπορούσε να επιδιώξει να συμμετάσχει σε μια ξεχωριστή ομάδα γνωστή ως Quad στην οποία ανήκουν  οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Αυστραλία και Ινδία, ο Raab δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά η Βρετανία αναζητά τρόπους να συμμετάσχει περισσότερο στον Ινδο-Ειρηνικό.

Διαπιστώνουμε από τα παραπάνω μια συσπείρωση της Δύσης και της Ιαπωνίας, εναντίον της Κίνας και Ρωσίας. Ο νέος ψυχρός πόλεμος έχει ξεκινήσει. Τα επόμενα βήματα θα είναι περιφερειακές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη μέσω εκπροσώπων των δύο συνασπισμών, στο δρόμο για την Παγκόσμια Κυριαρχία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ