Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων σχετικά με την επόμενη μέρα του πλανήτη μας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Με έμμεσο τρόπο ξεσκεπάζεται όλο το δόλιο πλάνο και στοχοποιείται ο πλούτος! Σαν άλλος....Αριστοφάνης οι μαριονετίστες αυτού του κόσμου μας λένε πως “ο πλούτος βλάπτει τον πλανήτη”. Μόνο που η διαχρονική κωμωδία του αθυρόστομου αρχαίου Έλληνα δημιουργού είχε άλλα νοήματα!!!
Προειδοποίηση, λοιπόν, επιστημόνων για την παγκόσμια ευημερία είχαμε από...νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications στο τέυχος του Ιουνίου. "Οι εύποροι πολίτες του κόσμου είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις." αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ ζητούν προτάσεις για "εκτεταμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής".
«Παρέχουμε στοιχεία από τη βιβλιογραφία ότι η κατανάλωση εύπορων νοικοκυριών παγκοσμίως είναι μακράν ο ισχυρότερος καθοριστικός παράγοντας και ο ισχυρότερος επιταχυντής των αυξήσεων των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων», ισχυρίζεται η μελέτη.
Όσον αφορά τις προτεινόμενες λύσεις αυτές είναι οι εξής:
-«Υποβάθμιση» ·
-«Οικο-σοσιαλισμός»
Απαγόρευση «μεγάλων οχημάτων» -
«Οικο-φεμινισμός»
«Μέγιστα επίπεδα εισοδήματος»
"Αυτές οι προσεγγίσεις λύσεων κυμαίνονται από ρεφορμιστικές έως ριζοσπαστικές ιδέες, όπως η ανάπτυξη, ο οικο-σοσιαλισμός και ο οικο-αναρχισμός."...
Η μελέτη θρηνεί και οδύρεται ότι "οι ομάδες χαμηλού εισοδήματος υπερτερούν γρήγορα από ομάδες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος σε όλο τον κόσμο. Αυτό μπορεί δυνητικά να επιδεινώσει περαιτέρω τις επιπτώσεις της κατανάλωσης που σχετίζεται με την κινητικότητα, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνεται δυσανάλογα με το εισόδημα."
"Η ευημερία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μείωση της κατανάλωσης." αναφέρεται!!
Σε σχετικά αναφορά μάλιστα με θέμα «Μια μετατόπιση πέρα από τον καπιταλισμό» αναφέρονται τα εξής: “Είναι σαφές ότι τα καπιταλιστικά οικονομικά συστήματα που επικρατούν και βασίζονται στην ανάπτυξη όχι μόνο έχουν αυξήσει την ευημερία από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά έχουν οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις στην ανισότητα, την οικονομική αστάθεια, την κατανάλωση πόρων και τις περιβαλλοντικές πιέσεις στη ζωτική γη και στα συστήματα υποστήριξης "
Νέος στόχος σύμφωνα με την μελέτη; "Αποφύγετε ή μειώστε την κατανάλωση έως ότου το υπόλοιπο επίπεδο κατανάλωσης πέσει εντός των πλανητικών ορίων, ενώ ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες" ... Η αποφυγή της κατανάλωσης σημαίνει ότι δεν καταναλώνουμε ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, από το χώρο διαβίωσης (υπερβολικά μεγάλα σπίτια, δευτερεύουσες κατοικίες των πλουσίων) έως τα υπερμεγέθη οχήματα, τα περιβαλλοντικά επιβλαβή είδη και δεν κάνουμε σπατάλη τροφίμων, αλλάζουμε τα πρότυπα αναψυχής και τα πρότυπα εργασίας που περιλαμβάνουν οδήγηση και πτήση"
Προτείνονται «διάδρομοι αειφόρου κατανάλωσης», δηλαδή ελάχιστα και μέγιστα πρότυπα κατανάλωσης.
"Οι οικο-φεμινιστικές προσεγγίσεις τονίζουν το ρόλο των πατριαρχικών κοινωνικών σχέσεων και των παραλληλισμών μεταξύ της καταπίεσης των γυναικών και της εκμετάλλευσης της φύσης." αναφέρει η μελέτη.
Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από πέρυσι έχει αναλύσει πως ο Οικοφεμινισμός εξελίσσεται στην νέα παγκόσμια θρησκεία.
"Ενίσχυση της ισότητας και της αναδιανομής μέσω κατάλληλων φορολογικών πολιτικών, βασικών εισοδημάτων και εγγυήσεων εργασίας και με τον καθορισμό ανώτατων επιπέδων εισοδήματος, την επέκταση των δημόσιων υπηρεσιών και την επαναφορά των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων (π.χ. ως μέρος μιας Πράσινης Νέας Συμφωνίας)." λέει ακόμη η μελέτη.
Τέλος όσον αφορά στον «Καθορισμό μέγιστων επιπέδων εισοδήματος» τονίζεται: «Ο μετασχηματισμός των οικονομικών συστημάτων μπορεί να υποστηριχθεί με καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που ενθαρρύνουν το μοντέλο sharing & giving οικονομιών, με βάση τη συνεργασία, τις κοινότητες και τις τοπικές οικονομίες αντί του ανταγωνισμού»