Κρύος ιδρώτας έχει λούσει όλους του Τούρκους αξιωματούχους, μετά τα δύο φονικά κύματα εκρήξεων σε κινητά τηλέφωνα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, αφού ο τρόπος που αυτά υλοποιήθηκαν θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν κάτι ανάλογο και σε μέλη του καθεστώτος Ερντογάν, που απειλεί εδώ και καιρό το Ισραήλ.
Η Τουρκία κατηγόρησε πριν λίγο σήμερα Πέμπτη το Ισραήλ, ότι επιδιώκει να επεκτείνει τον πόλεμο στη Γάζα στον Λίβανο, χαρακτηρίζοντας ως «ανησυχητικό» ένα κύμα θανατηφόρων εκρήξεων που σάρωσαν τα προπύργια της Χεζμπολάχ.
«Η κλιμάκωση στην περιοχή είναι ανησυχητική», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην κρατική τηλεόραση TRT. «Βλέπουμε το Ισραήλ να εντείνει τις επιθέσεις του προς τον Λίβανο βήμα προς βήμα».
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν ενημέρωσε για την τελευταία κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τις επιθέσεις με εκρηκτικά τηλεειδοποίησης και ραδιοτηλεόρασης στο Λίβανο, τις εξελίξεις στην ατζέντα εξομάλυνσης με το συριακό καθεστώς, τις συζητήσεις για ένταξη στις BRICS, τις σχέσεις με ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Φιντάν: "Οι εκρήξεις στον Λίβανο είναι μέρος του πολέμου που διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Υπήρχε μια πραγματικότητα σχετικά με την ισραηλινή στρατηγική που είδαμε από την αρχή του πολέμου το Ισραήλ,το οποίο μεταφέρει τον πόλεμο τώρα στον Λίβανο. Αυτό το βλέπουμε βήμα-βήμα.
Φυσικά, οι εκρήξεις που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες περιγράφονται στη βιβλιογραφία ως επιχειρήσεις ευκαιρίας.
Το Ισραήλ μαθαίνει για αγορές τεχνολογικού υλικού εκ των προτέρων και τις επηρεάζει μέσω δικών του εταιρειών.
Είναι πιθανό αυτές οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από το Ισραήλ να γίνονται όλο και πιο προκλητικές και η Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν.
Στην ατζέντα της κυβέρνησής μας τέθηκε επίσης το θέμα της ίδρυσης ανεξάρτητου τουρκικού οργανισμού κυβερνοασφάλειας.
Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα με την αυτοδιοίκηση του Κράτους της Παλαιστίνης λόγω της συνεχιζόμενης γενοκτονίας και κατοχής του Ισραήλ.
Το Παλαιστινιακό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την ισλαμική γεωγραφία και όχι μόνο", ανέφερε ο ίδιος.
Είναι λογικό οι Τούρκοι να φοβούνται τώρα και τον ίσκιο τους, αφού το Ισραήλ διαθέτει εκατοντάδες τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν όλο το σύστημα διακυβέρνησης στην Τουρκία, και αυτό είναι μια πραγματικότητα πλέον.
Επίσης μετά την ενδεχόμενη ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα πλησιάσουν αρκετά κοντά στην Τουρκική επικράτεια.
Γιατί δεν ανησυχούν καθόλου στην Ρωσία για το θέμα αυτό
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανατινάξουν τα gadget τους στη Ρωσία;
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Hedges αναφέρθηκε σχετικά με το πώς τα δυτικά gadgets είναι επικίνδυνα για τους εχθρούς της Αμερικής.
“Εάν ζείτε σε μια χώρα εχθρό των ΗΠΑ ή σε μια χώρα με την οποία η Αμερική ή η Βρετανία έχουν κακές σχέσεις, ή ακόμα τις αποκαλούν επίσημα εχθρούς, πρέπει να είστε πλήρης ανόητοι να κουβαλάτε δυτικά gadget στην τσέπη σας ή να τα κρατάτε στο αυτοκίνητό σας.
Έχω δίκιο; Ναι, φυσικά. Φυσικά!
Επίσης γιατί κανείς δεν ευθύνεται για αυτό. Και αυτή είναι μια άλλη επιλογή όπου η πολυπολικότητα μπορεί να εκδηλωθεί.
Μπορείτε να ξεκίνησαν με κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά η χώρα αυτή, έχει απομακρυνθεί από τη δυτική ηγεμονία όχι μόνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και στον τεχνολογικό.
Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον κατακερματισμό του κόσμου. Θέτετε ένα απολύτως εύλογο ερώτημα, πώς μπορείτε να εμπιστευτείτε καθόλου αυτές τις εταιρείες;” κατέληξε ο ίδιος.
Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα New York Times έγραψε για τα παρασκήνια των φονικών επιθέσεων που πραγματοποιεί το Ισραήλ στον Λίβανο εδώ και δύο ημέρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο είχε ουσιαστικά τεθεί σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό.
Πριν από χρόνια, το Ισραήλ ίδρυσε δύο ψεύτικες εταιρείες και επένδυσε εκατομμύρια δολάρια για να στοχεύσει τη Χεζμπολάχ.Οι New York Times περιέγραψαν τις φονικές επιθέσεις του Ισραήλ ως τον «Δούρειο Ίππο της σύγχρονης εποχής» και έγραψε για τα παρασκήνια της επιχείρησης.
Το ζήτημα είναι ότι η τεχνολογική κατασκοπεία, ξεχωριστός κλάδος στις μεγάλες υπηρεσίες πληροφοριών, καθορίζει πλέον επιχειρήσεις τύπου Ισραήλ, σε όλο τον κόσμο, και είναι σίγουρο ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη σε αυτόν τον τομέα σε πολλές χώρες.