Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το παραδέχονται οι Τούρκοι-Οι Κούρδοι μας επιτίθενται μαζικά με drones First-Person View (FPV) προκαλώντας σημαντικές απώλειες

Δεκάδες κουρδικά drones "kamikaze" αρχίζουν να προσομοιάζουν   με τις επιθέσεις τους στους Τούρκους το ουκρανικό μέτωπο.

Τουρκική ιστοσελίδα στο Χ αποκαλύπτει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός στρατός σε Βόρειο Ιράκ και Βόρεια Συρία, από τα κουρδικά drones.

Σε ανάρτηση τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρεται ότι:

"Η οργάνωση PKK στράφηκε πρόσφατα στην χρήση drones First-Person View (FPV), ιδιαίτερα drones "kamikaze" εναντίον τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ.

Τον Ιούνιο του 2024, το PKK πραγματοποίησε τουλάχιστον 17 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV εναντίον του τουρκικού στρατού, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές ( φυσικά δεν τους πιστεύει κανένας διότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στρατιώτες που αποκρύβονται από την Άγκυρα).

Το PKK έχει δημιουργήσει εργαστήρια κατασκευής drones FPV σε περιοχές μεταξύ Σουλεϊμανίγια και στα όρη Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.

Οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού για υλικά μέσω της Ουκρανίας, των ευρωπαϊκών αγορών drone, της Γεωργίας και του Ιράν.

Οι Κούρδοι απέκτησαν επίσης τεχνολογία από την Κίνα και το Ιράν.

Το PKK εργάζεται για τη βελτίωση των κινεζικής κατασκευής drones με βελτιωμένα συστήματα σήματος και δέκτη.
Στοχεύουν να παράγουν τα δικά τους εναέρια οχήματα ακόμα και κινητήρες drone.

Γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη πυρομαχικών και ωφέλιμων φορτίων για μη επανδρωμένα κουρδικά αεροσκάφη FPV, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών διάτρησης θωράκισης.

Η κουρδική οργάνωση εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας μετάδοσης δεδομένων, την αύξηση της εμβέλειας των drone και τη βελτίωση της ακρίβειας παρακολούθησης και χτυπήματος.

Το PKK χρησιμοποιεί τα δίκτυά του στη Συρία και τη διεθνή χρηματοδότηση για αυτές τις εξελίξεις.

Μπορεί να έχουν πρόσβαση σε πυρομαχικά που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Το ΡΚΚ φέρεται να λαμβάνει υποστήριξη λογισμικού από το Ιράν.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει συστήματα αντι-drones όπως το Korkut στις βάσεις της στο Ιράκ”, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Επίθεση Κούρδων με χρήση drone κατά των τουρκικών δυνάμεων στις 09 Ιουλίου 2024

Η κουρδική μονάδα Martyr Bedran Gundikremo σε ανακοίνωση της ανέφερε σχετικά με τις δύο ξεχωριστές επιθέσεις που πραγματοποίησε κατά του τουρκικού στρατού που επιχειρούσε να εισβάλει στο Βόρειο Ιράκ.

Παρέχοντας λεπτομέρειες για τις ενέργειες, η κουρδική μονάδα ανακοίνωσε: «Το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2024 στις 21:00 χτυπήσαμε ένα φορτηγό του δολοφόνου του λαού μας, που κουβαλούσε πολεμικό εξοπλισμό για να εισβάλει στο Νότιο Κουρδιστάν ( Βόρειο Ιράκ με χρήση drone).

Σε αυτή την ενέργεια, το τουρκικό φορτηγό πήρε φωτιά και καταστράφηκε και οι στρατιώτες που το οδηγούσαν  τραυματίστηκε σοβαρά.

Στις 13:00, χτυπήσαμε ένα στρατιωτικό όχημα του τουρκικού στρατού που κινούνταν στο Bamernê. Το στρατιωτικό όχημα καταστράφηκε.

Ο τουρκικός στρατός εισβολής, που προσπαθεί να καταλάβει τη χώρα μας το Κουρδιστάν, θα είναι ο στόχος μας όπου κι αν βρίσκεται και δεν θα γλιτώσει από θανατηφόρα χτυπήματα. Νότιο Κουρδιστάν», υπογραμμίζεται στην κουρδική ανακοίνωση.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη σε μεγάλους αριθμούς: Drone FPV σκάφη USV με πυραύλους και χερσαία οχήματα UGV

Ο άγριος πόλεμος στην Ουκρανία παράγει συνεχώς διδάγματα, ενώ γίνεται απολύτως κατανοητό ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός από τα προγράμματα που πρέπει να υλοποιήσουν στους Τρεις κλάδους, οφείλουν να προσαρμοστούν και  στον αποκαλούμενο “ πόλεμο των μη επανδρωμένων συστημάτων”.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που αφορά συστήματα που θα κυριαρχήσουν στο μελλοντικό πεδίο μάχης

Ειδικά για τα drone τύπου FPV εξοπλισμένα με πολυβόλα και άλλα πυρομαχικά, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό όπως βλέπουμε παντού όπου έχουμε πολεμικές επιχειρήσεις.

Εφόσον μπορέσουμε ως ελληνική αμυντική βιομηχανία να εντάξουμε αυτά τα συστήματα σε γραμμή παραγωγής, με υλικά εντός χώρας ( τα περισσότερα τουλάχιστον), και τα παράγουμε μελλοντικά σε ικανούς αριθμούς, για εξοπλίσουμε τις ελληνικές Ταξιαρχίες και τις μονάδες των νησιών μας στο Αιγαίο.

Με αυτά τα συστήματα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή επίθεση ακόμα και από υπέρτερες σε αριθμό δυνάμεις, εξασφαλίζοντας βιωσιμότητα του προσωπικού μας.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να παράγει τα οπλικά της συστήματα και να μην αναμένει την αγορά τους από το εξωτερικό.          

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ